Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 918
  • 3 480
  •   1
Отговори
# 2 760
До коя седмица може да се направи медикаментозен аборт?

# 2 761
До към 10та е най-препоръчително.

# 2 762
Благодаря! А в 12 дали ще се съгласят да се направи?

# 2 763
Без медицински показания - не. Отделно от 10та натам плода е прекалено голям за медикаментозен.
Благодаря! А в 12 дали ще се съгласят да се направи?

# 2 764
Честита нова година! Имам въпросче 🙄  мисля, че минаха над 6 месеца от МА и оттогава болките по време на МЦ направо липсват..а преди беше някакъв огромен ужас. Та, радвам се, че не се мъча, но и не знам защо малко ме притеснява 🥺  Има ли някоя от вас, която е била с болезнен цикъл и след МА вече не е?

# 2 765
  • София
При много жени цикълът става безболезнен след бременност.
Нормално е.

# 2 766
Здравейте, при мен се налага за съжаление медикаментозен аборт тъй като съм с диагноза кухо яйце.
Лекарят ми предписа 1 хапче мифегин (което изпих на 1ви) и след това на 24ч 5 дни по 1 хапче топогин.

Въпроса ми е дали някой е пил 5 дни подред топогин тъй като на мен ми се струват доста.

# 2 767
Здравейте, при мен се налага за съжаление медикаментозен аборт тъй като съм с диагноза кухо яйце.
Лекарят ми предписа 1 хапче мифегин (което изпих на 1ви) и след това на 24ч 5 дни по 1 хапче топогин.

Въпроса ми е дали някой е пил 5 дни подред топогин тъй като на мен ми се струват доста.

Здравейте, много съжалявам, но бъдете силна, със сигурно съвсем скоро ще се получат нещата.
 И на мен ми се струва много 5 дни да пиете топогин. Повечето лекари имат различни подходи, доколкото съм чела и съм си говорила с различни  лекари, когато се приема само 1 или 1 и половина таблетки топогин доста често жените не се изчистват хубаво и се налага да приемат допълнително или да се прибегне до кюртаж, но отново всичко е индивидуално, някои жени си се чистят дори след мифегина. Аз бях с три таблетки топогин през един час в един и същи ден, така ми беше назначено от АГ в Надежда, сегашният гинеколог, при когото ходя, ми каза, че това е било прекалено и е трябвало да мина само с 1 макс 2 топогина. Но пък с тази дозировка се изчистих за има-няма 5 часа, и слава Богу всичко беше наред. Ако искате се консултирайте с още някого преди да започнете приема на топогина, за всеки случай. Всичко ще бъде наред 🍀🙏

# 2 768

Здравейте, много съжалявам, но бъдете силна, със сигурно съвсем скоро ще се получат нещата.
 И на мен ми се струва много 5 дни да пиете топогин. Повечето лекари имат различни подходи, доколкото съм чела и съм си говорила с различни  лекари, когато се приема само 1 или 1 и половина таблетки топогин доста често жените не се изчистват хубаво и се налага да приемат допълнително или да се прибегне до кюртаж, но отново всичко е индивидуално, някои жени си се чистят дори след мифегина. Аз бях с три таблетки топогин през един час в един и същи ден, така ми беше назначено от АГ в Надежда, сегашният гинеколог, при когото ходя, ми каза, че това е било прекалено и е трябвало да мина само с 1 макс 2 топогина. Но пък с тази дозировка се изчистих за има-няма 5 часа, и слава Богу всичко беше наред. Ако искате се консултирайте с още някого преди да започнете приема на топогина, за всеки случай. Всичко ще бъде наред 🍀🙏

Здравейте, Благодаря много за отговора.

Може би така е преценил тъй като сакчето беше доста голямо и по мои изчисления бях в 9та седмица. Вярвам на АГ, но все пак, тъй като четох доста пп темата и никъде не видях толкова дълъг прием.

Днес сутринта пих 1 хапче и от това което видях че излезе мисля че и при мен свърши доста бързо.

На вас колко време ви отне възстановяването?

# 2 769
Здравейте след трансфер на 1 ембрион на 23.11  имах положителен тест  направих вече преглед  (при друг гинеколог, извън клиниката).Лекарят каза, че е празен сак и няма ембрион. Искам да попитам възможно ли е да направя медикаментозен аборт? В 8г.с. (сака отговарял на 6г.с. , но не съм сигурна).
Според гинеколога, при когото ходих трябвало абразио. Нямало съм да мога да изхвърля толкова голям сак.  1.92см !
Някой правил ли е в 8г.с. МА?

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 18:29 от Sunshine033

# 2 770
Здравейте след трансфер на 1 ембрион на 23.11  имах положителен тест  направих вече преглед  (при друг гинеколог, извън клиниката).Лекарят каза, че е празен сак и няма ембрион. Искам да попитам възможно ли е да направя медикаментозен аборт? В 8г.с. (сака отговарял на 6г.с. , но не съм сигурна).
Според гинеколога, при когото ходих трябвало абразио. Нямало съм да мога да изхвърля толкова голям сак.
Аз правих МА в 8 г.с. с ембрионче, отговарящо на 6г.с. и нямах никакъв проблем. Даже след мифегина, имах само една таблетка топогин и се изчистих напълно.

# 2 771
Здравейте след трансфер на 1 ембрион на 23.11  имах положителен тест  направих вече преглед  (при друг гинеколог, извън клиниката).Лекарят каза, че е празен сак и няма ембрион. Искам да попитам възможно ли е да направя медикаментозен аборт? В 8г.с. (сака отговарял на 6г.с. , но не съм сигурна).
Според гинеколога, при когото ходих трябвало абразио. Нямало съм да мога да изхвърля толкова голям сак.

Здравейте, при мен на 22ри декември ми казаха че отговаря на 6сед и 1 ден. Следващия преглед ми беше на 29ти като измери сакче 10мм . На 1ви взех 1вото хапче и днес 2рото. Като седмица съм била също в 9та. Може би е най добре да се консултирате и с доктора който ви следи.

# 2 772
Здравейте на всички. И аз бях в 9 г.с, но и при мен ембриончето беше спряло развитие в 6та, в такива случаи няма проблем да се избере медикаментозният аборт, не го препоръчват след 9та, ако всичко си отговаря на седмиците.
Иначе при мен силното кървене беше около 3 дни, като болки имах само първия ден след топогина, видях как пада нещо сравнително големичко (мисля, че беше сакът) и на секундата болката утихна. След това имах зацапвания около една седмица някъде. Записах си час за преглед, както ми бяха казали, след като кървенето спре изцяло (горе-долу след 14 дни някъде се ходи на преглед), при мен спря след 10 дни, но ми записаха час малко по-късно. Бях се изчистила перфектно и АГ каза след първия МЦ да подновяваме опитите. Дойде ми на 43 ден, но пих дуфастон около 5 дни, защото се бях притеснила, че не ми идва и АГ ми го изписа, за да подпомогна малко по-бързо да ми дойде. Иначе хормоните се наместват след около 2-3 МЦ изцяло, но това отново е индивидуално.

# 2 773
Имам въпрос налага се да направя МА , колко дни ще са ми нужни да остана вкъщи, 2-3 дни?

# 2 774
Може би зависи в коя седмица се прави. При мен по-силното кървене беше около 5 часа, след това си беше като цикъл. Но пък в тия 5 часа трябваше бързо да стигам от дивана до банята и не мисля, че има вариант да не сте си вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт