Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 462 099
  • 3 509
  •   2
Отговори
# 390
Момичета, и аз съм в шок след това, което написахте за Медрола. Въпреки, че бременноста не беше планувана, искахме да я задържим. А не знам в какви дози се пие Медрол от бременни, но точните думи на АГто бяха „С тази ударна доза, по-добре не рискувайте”. Не искам да мисля повече, каквото сам си направиш, друг не може.

Не го мисли повече, ако е била висока дозата, напълно възможно е това да е било правилното решение! Ако го беше задържала, пак щеше да се тревожиш дали си взела правилно решение. Гледай напред! Щом го искате, като се възстановиш действайте! Успех!

# 391
  • Свищов
Схемата за прием на Медрол беше 3дни х 3 таблетки, 3х2 и 3х1.
 Тази лекарка ме следи от 7 години. При нея родих първото си дете преди 6. За момент не си помислих за второ мнение тогава.
Тази сутрин в 10:00 (44часа след Мифепристон) приех 2 таблетки цитотек. Имам кръвотечение като по време на МЦ и поносими болки. Изпих едно ношпа сутринта и повече не съм. Звънях на АГ каза, че трябва да се засили до вечерта и да и звънна пак по-късно.

# 392
Незнам ама ме е много, ама много яд!!! Аз го пих общо 17седмици 2х1...

# 393
  • Свищов
А за какво го изписват при инвитро? Аз го пих за болка и скованост в ръцете с неясен произход.

# 394
А за какво го изписват при инвитро? Аз го пих за болка и скованост в ръцете с неясен произход.
Изписва се за потискане на имунната система, за да не бъде отхвърлен ембриона като чуждо тяло след трансфера. Което разбира се не го прави абсолютно безвреден.  Употребата на всяко лекарство по време на бременност си носи своите рискове.  Така че не го мисли и не се самообвинявай. За теб в този момент това е било правилното решение.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 23:34 от Natali5126

# 395
Здравейте! Никога не съм си представяла, че ще пиша в такава тема. Забременях, за съжаление в 8гс. разбрахме, че бебето е спряло развитието си и няма тонове (мисед аборт). Плаках, страхувах се и търсих информация в нета какво ме очаква. Първото ми дете е инвитро и за пръв път успях да забременея по естествен път. Преди дъщеря си имам две извънматочни. Та в този ред на мисли, едно абразио си помислих, че ще ми докара куп неприятности и няма да има следващ път на бременност. Назначиха ми Мифепристон и Топогин. В понеделник изпих първото хапче, снощи изпих двете таблетки Топогин през два часа. Описвате цялата процедура като болезнен цикъл, но при мен беше нещо по- силно. С висок праг на болка съм, но от силните контракции и спазми, които преживях щях да припадна. Два часа се борих с болката, кървенето беше оскъдно и малко преди да изхвърля голямо парче, колкото ръката ми ( може би сакът), имах втрисане, позиви за повръщане, ръцете ми изтръпнаха, кожата ми пребледня. Мислех, че ще колабирам, но слава Богу се задържах. Радвам се, че всичко това се случи през нощта, докато 9 годишната ми дъщеря спеше. След като изхвърлих парчето, болките отшумяха, тялото ми се отпусна и дори ми се доспа. Днес съм добре, кървенето е слабо. Притеснявам се, че не кървя достатъчно и няма да се изчистя изцяло. Дали е достатъчно, че съм отделила сака от организма си, за да няма доизчистване? В петък ме викат в болницата с готовност за абразио, дано ми се размине.

# 396
Здравейте! Никога не съм си представяла, че ще пиша в такава тема. Забременях, за съжаление в 8гс. разбрахме, че бебето е спряло развитието си и няма тонове (мисед аборт). Плаках, страхувах се и търсих информация в нета какво ме очаква. Първото ми дете е инвитро и за пръв път успях да забременея по естествен път. Преди дъщеря си имам две извънматочни. Та в този ред на мисли, едно абразио си помислих, че ще ми докара куп неприятности и няма да има следващ път на бременност. Назначиха ми Мифепристон и Топогин. В понеделник изпих първото хапче, снощи изпих двете таблетки Топогин през два часа. Описвате цялата процедура като болезнен цикъл, но при мен беше нещо по- силно. С висок праг на болка съм, но от силните контракции и спазми, които преживях щях да припадна. Два часа се борих с болката, кървенето беше оскъдно и малко преди да изхвърля голямо парче, колкото ръката ми ( може би сакът), имах втрисане, позиви за повръщане, ръцете ми изтръпнаха, кожата ми пребледня. Мислех, че ще колабирам, но слава Богу се задържах. Радвам се, че всичко това се случи през нощта, докато 9 годишната ми дъщеря спеше. След като изхвърлих парчето, болките отшумяха, тялото ми се отпусна и дори ми се доспа. Днес съм добре, кървенето е слабо. Притеснявам се, че не кървя достатъчно и няма да се изчистя изцяло. Дали е достатъчно, че съм отделила сака от организма си, за да няма доизчистване? В петък ме викат в болницата с готовност за абразио, дано ми се размине.
Според мен е рано да те викат на преглед, защото си отнема време изчистването. Не си спомням кога аз ходих, но не е било по-рано от 10 дни, върти ми се даже 12, но не съм сигурна, затова да кажем, че са били 10. Всичко се беше изчистило. Но пък от друга страна като имаш притеснения, че нищо не се случва, не е добре да си стоиш вкъщи естествено, а да те видят контролно, но за 5 дни надали ще има изцяло резултат.

# 397

Бях по абсолютно същия начин, поради същите причини, същите болки и тн. Няколко дни продължи кафяво зацапване и после ми дойде цикъла. И след като ми звърши отидох на преглед. Всичко се беше изчистило.

# 398
Благодаря ви за споделения опит и мнение. Говорих с доктора, иска да ме види утре, но не на всяка цена за абразио. Силно се надявам да ми се размине. Сега връщам лентата назад и търся причини за миседа. Според вас цитонамазка PAP II дали би могло да е причина за аборта? Разбира се утре ще питам док., но ми влезе мухата и го мисля. При мен бременността настъпи много бързо и изненадващо, съжалявам, че не направих нужните прегледи преди това. Въпреки, че такива неща се случват често и докато стоях в болницата да ме прегледат се заприказвах с едно момиче 91 набор, която чакаше за абразио при трети мисед аборт Sad. Пожелавам ви здраве, момичета и мечтани две чартички, както и здрави бебета на финала ( за онези, които като мен го желаят от сърце). Боли ме, на моменти изпадам в депресивни настроения, доплаква ми се, но съм безсилна. В крайна сметка съм решена, че няма да се предам, но ще направя всичко възможно за да си имаме още едно детенце, нямам много време на 38г. съм и затова бързам.

# 399
Добър вечер дали ще можете да ми съдействате щесъм ви много благодарна. На 22 г съм и в момента е най неподходящия момент за бебе.... Но случи се бременна съм в нач на 7 седмица. Разбрах късно и веднага се свързах със доктори но всеки ми казва че неможе да ми намери медикаментите. Тъй като в момента са празници и е края на годината. А аз имам само още 2 седмции и не искам да се подлагам на оперативен аборт. Можете ли да ме насочите към някои лекар или дс ми дадете съвет как да постъпя

# 400
Ами без лекар няма как да ти ги дадат. Ако си от София обаждаш се на някоя АГ болница, май почти всички вече предлагат, казваш, че искаш медикаментозен аборт, но нямаш следящ лекар, защото си още в началото и да ти запишат час, при който може.

# 401
На мен АГ ми даде рецепта за Топогин и Мифегин, взех ги от аптеката без проблем.

# 402
Ако си от София, аз правих медикаментозен аборт при д-р Галева.

# 403
Момичета може ли съвет аз не разбрах на мен ми казаха от първия вид хапче да пия 2 през 24 часа и след колко часа се пие втория вид ми е въпроса .И нроенето започва от първото хапче което пия  или от второто мифепристон.

Интересуваме вашата дозировка и през колко часа сте пили мифепростон защото една таблетка е 200 мг.и ако сте пили 2 или 3

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 09:46 от bubanka

# 404
Здравейте момичета, много ми е болно, но и на мен ми се налага да мина през този процес. Ще взимам първото лекарство днес, за да мине най-тежкото до понеделник.

Чета ви иначе предписаните хапчета и се шашкам. На мен първата доза ми е от 3 таблетки по 200мг и след 36-48ч тябва да взема топогин 1бр. Правя го в къщи, докито ми ги изписа хапчетата, но много се страхувам, призля ми още фокато четях листовката на мифегина.

Стискайте палци всичко да мине ок.. до колкото може да има нещо нормално в тази ситуация..

Общи условия

Активация на акаунт