Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 546
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 1 215
Много благодаря за отговора !!! Наистина !
Към коя болница да се ориентирам ,дали ще ме примат в същия ден за такова нещо “по спешност “ . Защото броя от 6-ти декември и времето ми изтича до 49-тия ден ...

МА може да се прави по всяко време на бременността. Важно е според закона докога може да се прекрати бременност, ако няма медицински причини.
Аз съм в чужбина и не знам къде е добре да се иде.

В Щерев или Владимиров не предлагат ли?

# 1 216
Много благодаря за отговора !!! Наистина !
Към коя болница да се ориентирам ,дали ще ме примат в същия ден за такова нещо “по спешност “ . Защото броя от 6-ти декември и времето ми изтича до 49-тия ден ...

В Щерев са много внимателни за тази процедура. Препоръчвам ти ги !

# 1 217
Благодаря .
Защо обаче виждам толкова негативни коментари За клиниката ,мислех,че се Слави с добри професионалисти .
Мнение за доктор Певтичев ?

# 1 218
Здравейте момичета!
Наложи ми се по медицински причини ,да направя МА в 4 г.с , изписаха ми 1 таблетка мифегин и 1 топогин . На 08.01 взех първото хапче , днес второто . Но освен леко зацапване при ходене до тоалетната няма нищо . Само сутринта падна нещо малко по голямо от грахово зърно . Не знам ,какво да мисля 🤧

# 1 219
Здравейте. Преди 14 дни претърпях спонтанен аборт в 6 г.с . Тъй като в момента на аборта не се виждаше вече сак и ембрион ми казаха,че ще се изчистя сама и ми изписаха антибиотик за 5 дни. Седем дни по късно,след преглед се установи че съм изчистена и матката е възстановена,дори лекарката ми ме посъветва да започваме опити отново. Проблемът е че кървенето продължава вече 14 ден ,доста оскъдно и от 2 дни с много тъмен цвят,но все пак го има. Някои имал ли е толкова продължително кървене?

# 1 220
Отидете пак на лекар, ако продължи още, но би трябвало да спре.

# 1 221
Здравейте момичета!
Наложи ми се по медицински причини ,да направя МА в 4 г.с , изписаха ми 1 таблетка мифегин и 1 топогин . На 08.01 взех първото хапче , днес второто . Но освен леко зацапване при ходене до тоалетната няма нищо . Само сутринта падна нещо малко по голямо от грахово зърно . Не знам ,какво да мисля 🤧
Би трябвало след второто хапче да започне кървене. При мен беше така и то доста обилно първите часове.

# 1 222
Разбирам,но моето притеснение , е че имам леко кървене само при ходене до тоалетната.
Има ли момичета ,на които изчистването е започнало по-късно?

# 1 223
Софи, аз бях с кървене и после зацапване от медикаментозния аборт на 22 август до 12 октомври, с МЦ между тях на 15 септември. Оказа се, че плода си беше паднал, всичко беше наред при прегледите, но миниатюрно парче от плацентата или някаква част от лигавицата беше останало за доизчистване. Изпадна чак на втория цикъл и след това кървенето и зацапванията спряха.

Здравейте, отново,

А как се справихте психически с цялото време през, което кървяхте?

При мен ситуацията е сходна, ходя на лекари, те ми казват всичко е наред, но ще си кървиш още малко, а това го слушам отдавна вече и много взе да ми писва.

При вас на 12 октомври ли ви спря напълно и това доколкото разбирам е след цикъл започнал на 15 септември?

Благодаря ви и поздрави,
Софи

# 1 224
Ами нямаме избор, Софи. Да, зацапването си беше до 12 октомври, когато усетих, че се усилва и преминава в нова менструация.
Освен това август веднага след аборта започнах противозачатъчни линдинет. Септемврийския и октомврийския
пих фемостон, за да поддържам хормоните и най-вече лигавицата в норма. И беше още по-досадно чакането, като виждаш пълна опаковка с над 20 таблетки и нито предстоят прегледи през това време, нито опити. Но трябва да се изчисти остатъка от лигавицата, търпение. Все пак е по-добре от оперативна намеса.

# 1 225
Момичета здравейте. Аз съм в Англия и съм в 6та седмица . Казаха ми че нямам друг вариант освен аборт с хапче. Искам да махна бебето защото си имам лични причини. Но испитвам ужасен страх , незнам как ще е дали ще има ефект .. нямам идея какво ще стане Sad

# 1 226
Момичета здравейте. Аз съм в Англия и съм в 6та седмица . Казаха ми че нямам друг вариант освен аборт с хапче. Искам да махна бебето защото си имам лични причини. Но испитвам ужасен страх , незнам как ще е дали ще има ефект .. нямам идея какво ще стане Sad

В Англия правят наистина само аборт с хапчета, освен ако няма предпоставки за кюретаж. Но в момент на локдаун - абсурд.
Не виждам причина за страх - този начин на аборт се практикува от много време в Англия и други страни и имат доста опит.

# 1 227
Аз съм правила медикаментозен аборт в Англия, но тогава ми предложиха и кюртаж, както и да изчакам и сама да се изчистя. Аз избрах сама медикаментозния. Няма от какво да се страхуваш- пиеш или слагаш хапчетата вагинално, те ще ти кажат кой вариант. Аз ги слагах вагинално, моя позната ги е пила.
Ако имаш въпроси ми пиши на лично.
Възможно е и заради Ковида да не искат да правят кюртаж.

# 1 228
Момичета , ще откача вече !!! Имам кафяво зацапване от 24 декември което просто не спира а от два дни е и по- обилно . Последно бях на лекар на 7 януари и ми казаха че "нещото" се е изчистило (или по скоро , че те виждат нищо притеснително и всичко е нормално) . От 8ми декември не спирам да кървя . На 14ти ще ходя да ми вземат кръв за да ми проверят хормоните а същевременно си мисля че всичко това е от противозачатъчните (Desogestrel) някой има ли опит с противозачатъчни само с прогестерон ?  Сумарно ми се събира вече 2 месеца кървене (със 7 дневно прекъсване) Идва ми да скоча през прозореца вече !!! 🤯🤯🤯🤯🤯🤯

# 1 229
На 13дек.беше първия ми МА с 4 таблетки вагинално cytotec.2седмици след това бременноста беше там.Кухо яйце след 3ти опит ин витро(общо казано).Последва втори МА (28ми дек)отново 4т вагинално и след преглед не бях се изчистила напълно.Та на 6ти януари 3ти МА отново същите таблетки със същата доза.Утре съм на преглед,надявам се всичко да е наред и колкото може по-скоро да продължа с опитите за детенце.
С всеки следващ МА по-силни болки и по-силно кървене.Все още имам кървене(1 седмица) след последния МА,като нормален цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт