Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 470 315
  • 3 554
  •   1
Отговори
# 2 145
  • София
Мони, аз. Минала съм през три кюретажа и един медикаментозен. Бих избрала медикаментозен по простата причина че е по щадящо за тялото. От към възстановяване и протичане на процеса, кюретажа е в пъти по лесен, но възстановяването е много по бавно както и при мен увреди шийката на матката и имах след това проблеми с износването на сина ми.

# 2 146
Много съжалявам през това, което сте преминали! Имаше ли много кървене?
Момичета, някой от два има ли преминал и през медикаментозен аборт и кюретаж. Кпе би избрал от двете?

И аз имам едно раждане и затова питам, не знам ако е като контракции как ще издръжа вкъщи. Като раждах бях с епидурална

Здравейте,

Аз не съм раждала, но по принцип съм с доста болезнен цикъл. МА беше някакъв филм на ужасите, над 9 часа нечовешки болки , майка ми беше при мен и ми сложи няколко инжекции течен аналгин, който ппц е силен, но ефект нулев. Контракциите бяха толкова силни, че повръщах целият ден по време на аборта, не можех да хапна нищо, защото веднага го повръщах. Освен това имах и диария от медикаментите.....направо страхотно беше Simple Smile

Иначе на следващият ден вече бях напълно добре, но сака изпадна чак на третият. Възможно е при мен да е било така, защото съм по принцип с много болезнен МЦ и не съм раждала, освен това бях в шеста седмица.  Дано при вас мине леко, но все пак се запасете с някакви аналгитици,

Moni_90 Да ти дам и аз мнение, въпреки че не съм правила кюретаж. Аз се спрях на МА. Точно вчера ми потвърдиха, че нещата са минали най-накрая, въпреки че при мен беше голяма драма (психически) и плодния сак се изчисти чак след една седмица след повторен курс с Cytotec. При МА нещата отнемат малко повече време и си на тръни докато отмине всичко, но е по-щадящо за тялото на жената. Честно казано, аз болки нямах.. Усещах, че съм в цикъл, но нищо повече от това. Бях се подплашила също много след като четох във форума, но физически нещата минаха ок, пих едно нурофенче и това е. А за повръщането може да се изпие нещо против повръщане преди да се пият вторите хапчета. Паниката просто ме беше обладала. Но съм благодарна и на момичетата тук за подкрепата !

# 2 147
Здравей Мони,

Благодаря ти , въпреки всичко и аз съм за МА пред кюретаж. Предпочитам да изтърпя зора, отколкото да рискувам увреждане . Иначе при мен нямаше много кръв ,а аз се бях запасила с превръзки за след раждане 😅 Гинеколога ме посъветва ,че няма страшно , “просто ще ми дойде менструацията “ … След като му обясних какво ми дойде ,не му се вярваше 😆 Но мисля че аз съм изключение ,при повечето момичета наистина преминава с най-много менструални болки Simple Smile

# 2 148
Благодаря ви момичета не очаквах толкова много отговори и подкрепа!

Мен точно от много кръв и болката съответно ме е страх. А ти в коя седмица беше?

Също така момичета да ви попитам как се чувствахте да кажете на тези, които вече знаеха, че сте бременни? Усетихте ли подкрепа? Или по-скоро, че ги разочаровахте? Имам предвид, когато абортът е по мед. причини не пожелание.

Здравей Мони,

Благодаря ти , въпреки всичко и аз съм за МА пред кюретаж. Предпочитам да изтърпя зора, отколкото да рискувам увреждане . Иначе при мен нямаше много кръв ,а аз се бях запасила с превръзки за след раждане 😅 Гинеколога ме посъветва ,че няма страшно , “просто ще ми дойде менструацията “ … След като му обясних какво ми дойде ,не му се вярваше 😆 Но мисля че аз съм изключение ,при повечето момичета наистина преминава с най-много менструални болки Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 20:47 от Moni_90

# 2 149
Moni не се притеснявайте от многото кръв и болки. Аз съм с две раждания (секцио), като последното беше през 2013 г. МЦ е без болки, но обилен, отделно съм и с нисък хемоглобин.
При мен МА мина без болки, но с много кръв. Бях се уплашила да не би от голямата кръвозагуба да припадна или нещо такова. За щастие нищо ми нямаше. На 03.01.2023 си направих ПКК + ЖСК и за мое учудване HG беше 113, а желязото макар в в долната граница все пак в норма.
Към днешна дата кървенето спря, но остана едно кафеникаво зацапване, което нямам представа на какво може да се дължи? Лошото е, че АГ, което ме следи е болна и съм на преглед по някое време другата седмица.
МА правих в 7 г.с. При мен нямаше нищо в плодното сакче.
Единият АГ каза, че има мехурче и може все пак да се развие, друг АГ от неонатологията ми каза, че най-вероятно нещо не се развива правилно и за това организма ми е започнал да го отстранява. Първият ми предложи да се изчистя с МА, а вторият АГ с кюртаж. Избрах МА.
Психически се справих. Но това може би се дължи на факта, че живота ме накараш да преживея загубата на двамата си родители в рамките на 4 месеца, отделно и с факта, че едното ми дете е специално и сме преживели 14 операции за 11 г.
Та, живота е голям учител. Всяко нещо, което не ни убива ни прави по-силни.
Кураж, момичета!

# 2 150
Машинен превод:
Моля, посъветвайте ме лекар за аборт. Случи ми се следната ситуация:

На 12 седмица започнах да кървя, обадих се на гинеколога, той каза да отида на линейка.
Пристигна линейка и каза бързо да си стягаме багажа, отиваме в Бургас. Пристигнахме, лекарят от линейката остави документите на дежурната сестра от гинекологията на болницата (умбал бургас, ет. 7) и си тръгна. Лекарят дойде (ако правилно разчетох почерка на изписването д-р Сърбезова), отказа да говори с мен, защото не знам български, а английският ми е много слаб. Тя отказа да използва преводача на Google или помощта на моя преводач по телефона. Този ден в болницата нямаше дипломиран преводач. Лекарят беше много ядосан, че линейката ме докара, казаха, че като цяло кървенето ми е нормално и ме дърпа корема, защото матката расте, прибирайте се. Поисках консултация срещу пари. Те се обадиха на своя преводач и след телефонен разговор казаха да изчакат преводача да пристигне. Докато чаках, лекарите пиеха чай, обсъждаха ме и се смееха, не знам български, но всичко се разбира от думата. Но добре, това е, реших, че спасяването на бебето е по-важно и че ще преживея такова отношение.
След пристигането на преводача докторът продължи да крещи възмутено, че в Испания и Германия не биха се занимавали така с мен. И че не е нужно да мислите, че тя е жестока (това вече беше адресирано до преводача), но въпреки това ме прегледаха на гинекологичен стол и след това направиха ултразвук. Имах спонтанен аборт. Ембрионът беше изчезнал. Лекарят каза, че това не е сега, а преди. Показах й ултразвука от 23 ноември (6-та седмица), който беше направен в Света София, от д-р Ирмов, тя каза, че проблемът вече се вижда там, въпреки че д-р Ирмов ми каза, че всичко е наред, бременността е маточна. , чаках ви за скрининг на 1 триместър ... ( преди посещението при д-р Ирмов, на 5 седмица имах кървене, мислех, че е имплантация, защото след него направих анализ на hcg - беше 4000 , и затова изтичах и направих още един ултразвук на Irmov, тъй като друг лекар, който момичето ме посъветва, не го взех тогава. той отговаряше за родилното отделение ...)

Общо взето разбирам, че емоциите ме водят сега, но това не го пожелавам на никого и сега трябва да направя аборт, за да махна остатъците, а лекари тук изобщо не познавам и досега опитът е много неуспешно Sad

на руски:

Посоветуйте пожалуйста врача для аборта. Со мной произошла такая ситуация:

На 12 неделе у меня пошло кровотечение, я позвонила гинекологу, он сказал обращаться в скорую.
Приехала скорая сказали быстро собраться, поедем в Бургас. Приехали, врач скорой оставила документы дежурной медсестре отделения гинекологии стационара (умбал бургас, 7 этаж) и ушла. Пришла врач (если я правильно разобрала почерк на выписке, доктор Сербезова), отказалась со мной говорить, ведь я не знаю болгарского и мой английский очень слаб. Воспользоваться Гугл переводчиком или помощью моего переводчика по телефону она отказалась. Сертифицированного переводчика в больнице в тот день не было. Очень разозлилась что меня привезла скорая, сказала что мое кровотечение это вообще нормально а живот тянет потому что матка растёт, едь домой. Я попросила оказать мне платную консультацию. Они позвонили своему переводчику и после телефонного разговора сказали ждите переводчик сейчас приедет. Пока я ждала, врачи пили чай, обсуждали меня и смеялись, я болгарский не знаю, но через слово все понятно. Но ладно, это такое, я решила что спасти малыша важнее и что такое отношение я переживу.
После приезда переводчика врач продолжала кричать возмущаться что в Испании и Германии со мной бы так не возились. И что не нужно думать что она жестокая (это уже было адресовано переводчику) Но меня все же осмотрели на гинекологическом кресле и потом сделали узи. У меня был выкидыш. Эмбриона уже не было. Врач сказала что это не сейчас, а раньше. Я ей показала Узи от 23 ноября (6 неделя) которое было сделано в Святой Софии, у доктора Ирмов, она сказала что там уже видна проблема, хотя доктор Ирмов мне говорил что все хорошо, беременность маточная, жду вас на скрининг 1 триместра… (перед визитом к доктору Ирмов, на 5 неделе у меня было кровотечение, я подумала что имплантационное, так как после него я сделала анализ хгч- был 4000, и собственно поэтому и побежала сделала ещё узи к Ирмову, так как другой врач которого мне советовала девочка, не принимал в тот период. Я ещё подумала, Ирмов доцент, это ж наверное даже лучше, да и нагуглила что он руководил родильным отделением…)

В общем, я понимаю что мною сейчас руководят эмоции, но я никому не пожелаю такого и сейчас мне надо получается сделать аборт чтобы убрать остатки а я совершенно не знаю здесь врачей и пока что опыт очень неудачный Sad

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 10:08 от Marharyta

# 2 151
Потърси д-р Парушева в Бургас
http://m.parusheva.com/index.html

# 2 152
Здравей Мони,

Аз бях в 6г.с. и доколкото разбрах съм била на граница да закъснея. Емоционално не се справих много добре, защото съм на 29г и ппц вече ми е време, но поради други причини не можах да го задържа.

# 2 153
  • София
За съжаление, в 5 г.с. няма как да е било имплантационно кървенето. Първият доктор или не е видял проблемът, или го е подценил.
Трябвало е да провери поне прогестерона.

# 2 154
При мен МА е успешен.

# 2 155
Колко време след аборт може отново да се прави секс?
АГ ми каза, че ако не желая повече бременност трябва да помисля да предпазване. Уж щях да задавам въпроси, а накрая сякаш някой ми върза езика и само едно "добре" измънках.
На този етап не желая отново да забременея. Тук в БГ мама има ли тема, в която се обсъждат противозачатъчни средства?

# 2 156
  • USA
йоко - на мен ми казаха секс след поне 5-6 абсолютно чисти дни т.е без капка нещо си или някакво зацапване.

# 2 157
При мен след МА чакрите ли ми се наместиха, но нещо стана. Такова желание за секс имам, и само за това мисля, което не ми се е случвало от както бях на 24-25 г.
Иначе от близо десетина дни нямам никакво зацапване.
Мисля да изчакам първия МЦ, да видя как ще е и тогава да отида пак при АГ за да потърся мнения за предпазни средства.

# 2 158

Аз също имах много голямо желание за секс след МА, може би е от хормоните. На мен ми казаха да изчакам поне седмица и да се пазя от инфекции, понеже явно матката не се затваря напълно веднага. Но при мен месец-два след аборта имаше болка при по-дълбоко проникване, леко прерязваща : / След това се оправиха нещата.

# 2 159
Здравейте.Налага ми се да направя медикаментозен аборт.Много съм притеснена.Вече три пъти ходя на преглед при гинеколог и казва, че ембриона трябва да бъде 1см, за да ми даде първото хапче. В 6 г.с. съм. Дали е нужно да чакам толкова време.Случвало ли се е на някоя от вас. Дали не ме мотае излишно и накрая да бъде късно.....

Общи условия

Активация на акаунт