Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 454 130
  • 3 464
  •   3
Отговори
# 2 655
Здравейте, правих МА и на 13ти ден отидох на контрола, последните 3 дни едва имах зацапване и доктора ми каза, че има още за изчистване и ми даде още 2 топогина, вчера изпих единия и днес сутринта втория (половин) и след 4ч трябва другата половина. Притеснява ме, че пак нямам течение и ще трябва да ме доизчистят ....... Какви са опциите там и дали носят по-голям риск?

Имах сходно преживяване, ходих 24ч след втората таблетка топогин на преглед (беше ми изписан при контролния преглед месец след аборта, за изчистване на задържана кръв). Та и при мен нямаше никакво развитие, освен разтворена шийка. Казаха, че или ще зацапа до няколко дни или ще се изхвърли със следващия цикъл. Реално не се случи нищо, чаках си цикъла. Иди на преглед ако и след двете хапчета не се получи. Движи се много (качване/слизане по стълби и много ходене).
Относно доизчистващите процедури - зависи какво е задържано - само кръв или и плацентарни части - при всички положения са стандартизирани методи, при които се действа по протокол и шансовете нещо да се обърка са малко. Стискам палци!

Моят лекар нищо не ми каза, понеже работи понеделник, четвъртък и петък ме записа направо за петък, като каза да изчакам да минат тези дни, за да мине някакво течение. Каза само, че са останали 14-15мм лигавица.... Течение така и не получих и сега не знам кюретаж ли ще трябва да се прави Sad

# 2 656
Привет,
Виждам че темата е била активна скоро, за това си позволявам да пиша, по-скоро за успокоение.
В края на 5г.с. ми се наложи да направя МА, като в петък изпих топожина. Кървях като първи-втори ден от цикъла, но днес почти спира. Писах на лекарката и тя каза, че е нормално от втория ден да е оскъдно. В понеделник съм на преглед, но предполагам разбирате притесненията ми от това да е неуспешно.
Има ли други, при които не е било тексаско клане и все пак е било успешно?

# 2 657
Аз, както съм писала много пъти в темата 🤣 бях потресена, че няма кървища, съсиреци, а само едно пльок. Всичко се беше изчистило още след мефигина. При мен може и да помогна, че беше тръгнало вече да се отлепя, цикъла ми е супер оскъден и след нищо не кървя обилно. Така че нека се радваме, че сме от изключенията.
Привет,
Виждам че темата е била активна скоро, за това си позволявам да пиша, по-скоро за успокоение.
В края на 5г.с. ми се наложи да направя МА, като в петък изпих топожина. Кървях като първи-втори ден от цикъла, но днес почти спира. Писах на лекарката и тя каза, че е нормално от втория ден да е оскъдно. В понеделник съм на преглед, но предполагам разбирате притесненията ми от това да е неуспешно.
Има ли други, при които не е било тексаско клане и все пак е било успешно?

# 2 658
Момичета да попитам,моя МА беше на 01.10 с първите 3 хапчета.Сумарно кървенето беше 10 дни,минах през АГ,каза,че се е изчистило и до там.
Цикъл още не ми е дошъл.Вчера усетих някакво напрежение в корема,имаше и зацапване и помислих,че ми идва,но до там,днес нищо.
От прочетеното в темата знам,че имаше някои момичета на които им идваше след доста време,други на следващия месец.
Не знам да се притеснявам ли,да изчакам ли още,да ходя ли на преглед…

# 2 659
  • София
Привет момичета. Налага ми се да направя аборт и съм се спряла на МА, обаче никъде не намирам информация кой в София го практикува. Имам бебе на 5 месеца, което нямам на кого да оставя, така че не мога да лежа по болници и тн. Ще се радвам на всякакви съвети към кого в София да се насоча.

# 2 660
Мисля, че вече почти всички лекари го предлагат, нямате ли следящ АГ? Моят беше предписан от 3ма различни, така че не мисля, че ще ви е трудно.
Привет момичета. Налага ми се да направя аборт и съм се спряла на МА, обаче никъде не намирам информация кой в София го практикува. Имам бебе на 5 месеца, което нямам на кого да оставя, така че не мога да лежа по болници и тн. Ще се радвам на всякакви съвети към кого в София да се насоча.

# 2 661
  • София
Мисля, че вече почти всички лекари го предлагат, нямате ли следящ АГ? Моят беше предписан от 3ма различни, така че не мисля, че ще ви е трудно.

Нямам следящ за съжаление. Последната, при която си следях бременността не останах накрая особено доволна и всичко беше само да изкара един избор на екип...

# 2 662
Мисля, че в Надежда могат да го предпишат дежурните лекари, но не съм сигурна. Звъннете да питате най-добре.

# 2 663
Аз съм доволна от Св. София на Мазнейкова.

Нямам следящ за съжаление. Последната, при която си следях бременността не останах накрая особено доволна и всичко беше само да изкара един избор на екип...

# 2 664
Здравейте, правих МА и на 13ти ден отидох на контрола, последните 3 дни едва имах зацапване и доктора ми каза, че има още за изчистване и ми даде още 2 топогина, вчера изпих единия и днес сутринта втория (половин) и след 4ч трябва другата половина. Притеснява ме, че пак нямам течение и ще трябва да ме доизчистят ....... Какви са опциите там и дали носят по-голям риск?

Имах сходно преживяване, ходих 24ч след втората таблетка топогин на преглед (беше ми изписан при контролния преглед месец след аборта, за изчистване на задържана кръв). Та и при мен нямаше никакво развитие, освен разтворена шийка. Казаха, че или ще зацапа до няколко дни или ще се изхвърли със следващия цикъл. Реално не се случи нищо, чаках си цикъла. Иди на преглед ако и след двете хапчета не се получи. Движи се много (качване/слизане по стълби и много ходене).
Относно доизчистващите процедури - зависи какво е задържано - само кръв или и плацентарни части - при всички положения са стандартизирани методи, при които се действа по протокол и шансовете нещо да се обърка са малко. Стискам палци!

Моят лекар нищо не ми каза, понеже работи понеделник, четвъртък и петък ме записа направо за петък, като каза да изчакам да минат тези дни, за да мине някакво течение. Каза само, че са останали 14-15мм лигавица.... Течение така и не получих и сега не знам кюретаж ли ще трябва да се прави Sad
. Аз пих мифипристон  3 хапчета  всеки ден по едно в събота почна леко прокълнаване с Леко съсирвания надявам се че днес трябва да почне по заселено кървене закъсня ми с 8 дни и веднага го почнах

# 2 665
Здравейте!Бременна съм в 3та седмица,но за жалост бременноста е нежелана. Тъй като отидох при акушер-гинеколог с 2 положителни теста и потвърдена бременност на ехограф за Медикаментозен Абор. Изписа ми  да приема 1 таблетка Mifegin 200 мг в петата седмица и след 36 часа да приема 2 таблетки Topogin, а третата таблетка Топогин след още два часа. Консултирах се с друг гинеколог, който ми каза, че трябва да приема таблетките Mifegin възможно най-скоро и след 36 часа трите таблетки Topogin.Демек той ми казва да изчакам до 5та седмица и чак тогава да приема 1 таблетка мифегин и 36 часа по късно две таблетки топогин и след още 2 часа последната (трета) таблетка.Другият гинеколог с който се консултирах казва цитирам”възможно най-бързо пий 3 таблетки мифегин и след 36 часа 3 таблетки топогин” Въпросът ми е, какво мислите?
Трябва ли да правя кръвни изследвания?

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 19:38 от Ивайла А.

# 2 666
Ако е потвърдено,че е вътрематочна,колкото по-бързо,толкова по-добре.
За първи път чувам да има необходимост да се чака.
Пак казвам,трябва да е потвърдено,чрез преглед,че е вътрематочна бременност.

# 2 667
Трябва да се види и кръвна група с резус фактор, не знам дали има значение седмица, но при отрицателен Rh се слагаше някаква инжекция.
А как в 3 г.с. са видели ембрионче на ехограф? Не е ли много рано?

# 2 668
  • Sofia
А как в 3 г.с. са видели ембрионче на ехограф? Не е ли много рано?
И аз това се зачудих. В 3 г.с. все още няма дори закъснение и не би трябвало и тестовете за бременност да отчетат повишено ЧХГ.

Предполагам, че са смятали г.с. според овулацията, а не според първи ден на последната М. Някои АГ така ги смятат. Макар и доста рядко, но се среща.

# 2 669
Преди час пих мифепристон. Кога започва кървенето или дискомфорта. Че така съм се паникьосала сега.

Общи условия

Активация на акаунт