Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 454 257
  • 3 464
  •   1
Отговори
# 2 685
Кои същност  са най-тежките дни ?  Притеснява ме, че аз съм на гинеколог на 19-ти, предстоят празници…

# 2 686
Кои същност  са най-тежките дни ?  Притеснява ме, че аз съм на гинеколог на 19-ти, предстоят празници…
Уговорете се с лекаря все пак да имате някакъв контакт с него в дните, в които се очаква да започнат нещата, за ваше спокойствие. Предполагам, че ще е нещо като по-тежък цикъл, най-вероятно няколко часа след топожина ще започне кървене, което ще е различно като количество през следващите 1-2 дни. Искайте си някакво по-силно обезболяващо за всеки случай. Задължително трябва да се направи и контролен преглед след като всичко приключи (дано успеете да се включите в графика му между празниците). Стискам палци!

# 2 687
Пак казвам, индивидуално е. Аз четох тук за някакви кървища, болки, съсиреци...при мен след мефигина леко ме заболя, отидох до тоалетна и пльокна сакчето. Имах леки болки и кървене, след топогина получих диария, после пак малко болки и кървене и до там. Дано к при вас е така, но никой не може да гарантира. Вижте и лекаря какво ще каже,  но намерете човек, който ще ви даде номера си да може да му се обадите. И да знаете, че масово предлагат медикаментозен аборт за 500-700лв, където уж ви следят или пък приемат и ви слагат на обезболяващи. За мен това е едно точене на пари, има свещички профенид, чудесно обезболяват. И другото не пийте хапчетата вечер, за да не будувате през нощта.

# 2 688
Да вметна да внимавате с вида на обезболяващите. Има значение, за да не спират "контракциите" и маточните спазми.

# 2 689
Още нещо ме притеснява, както казах часа ми е за другата седмица, а на мен тази седмица ми предстои пътуване за няколко дни в чужбина. Има ли нещо, от което да се притеснявам по време на пътуването и престоя и най-вече това, че не съм минала преглед. Ами ако нещо не е наред…, може ли нещо да се случи… паникьосвам се, направо ще лудна

# 2 690
Нали искате аборт, ако не е наред просто ще изгубите плода.
Още нещо ме притеснява, както казах часа ми е за другата седмица, а на мен тази седмица ми предстои пътуване за няколко дни в чужбина. Има ли нещо, от което да се притеснявам по време на пътуването и престоя и най-вече това, че не съм минала преглед. Ами ако нещо не е наред…, може ли нещо да се случи… паникьосвам се, направо ще лудна

# 2 691
По време на пътуването може да стане спонтанен аборт, но това може да се случи и при желана бременност. Без лекар да е направил преглед няма как да се знае, има ли сърдечна дейност, има ли отлепване и т.н.
От моя опит с два МА не виждам как ако майка ви е при вас, ще успеете да скриете. Поне тук вторите таблетки се поставят вагинално и час и половина два след поставянето се лежи. Първия ден при мен си беше баташкото клане и двата пъти. За обезболяване два панодила и два ибупрофена, това казват лекарите. Ако има силни болки се взема след мисля 4 часа същата комбинация. Мен не ме е боляло. Първия път къде по- силно, къде по- слабо, кървенето продължи 50 дни, втория по- бързо спря.

# 2 692
По време на пътуването може да стане спонтанен аборт, но това може да се случи и при желана бременност. Без лекар да е направил преглед няма как да се знае, има ли сърдечна дейност, има ли отлепване и т.н.
От моя опит с два МА не виждам как ако майка ви е при вас, ще успеете да скриете. Поне тук вторите таблетки се поставят вагинално и час и половина два след поставянето се лежи. Първия ден при мен си беше баташкото клане и двата пъти. За обезболяване два панодила и два ибупрофена, това казват лекарите. Ако има силни болки се взема след мисля 4 часа същата комбинация. Мен не ме е боляло. Първия път къде по- силно, къде по- слабо, кървенето продължи 50 дни, втория по- бързо спря.
Аз хапче вагинално не съм слагала Anguished явно има различни начини. А до въпроса на момичето дали всеки АГ ги извършва- технически да, но за здрава бременност може да ти откажат и да те разубеждават, дори при приема на антибиотици и антидепресанти, които биха повлияли върху развитието на плода. Казвам го, за да си имаш едно наум.

# 2 693
При спонтанен аборт, пак ли е Баташкото клане или просто ти идва цикъла.
А относно майка ми, не искам да разбира защото е много притеснителна и ще ме психяса повече, а може и да започне да ме разубеждава.

# 2 694
Без да звуча грубо, но не е лошо да прочетеш малко повече. Спонтанен аборт е изхвърляне на плода, без значение дали ще е предизвикан от външно влияние или хапче. Моя приятелка се беше събудила в локва кръв, точно от спонтанен аборт. Иначе като те слушам и ти много не знаеш какво искаш, щом те е страх да те разубеждават...
При спонтанен аборт, пак ли е Баташкото клане или просто ти идва цикъла.
А относно майка ми, не искам да разбира защото е много притеснителна и ще ме психяса повече, а може и да започне да ме разубеждава.

# 2 695
Аз знам какво искам, но майка ми като чуе, ще се притесни, ще каже вземи си го остави и тн, познавам я много добре.
А ме е страх от спонтанния аборт, заради пътуването. Да 3-4 дни е, но все пак е извън България.

# 2 696
Аз знам какво искам, но майка ми като чуе, ще се притесни, ще каже вземи си го остави и тн, познавам я много добре.
Ами обяснете ѝ, че не е нейна работа да коментира чужди решения и да дава насоки. Но си мисля, че е по-добре да е информирана, в случай, че се наложи да съдейства по някакъв начин (примерно сте в банята, прилошее ви от болка, падне ви кръвното, някой трябва да се обади на лекар, да викне такси и чисто такива организационни неща в подобни ситуации. Понякога наистина минава леко, но понякога не, добре е да имате план) И както казаха по-горе, задължителна уговорка за връзка с доктора в случай, че нещо ви притесни по време на процеса или да ви ориентира какво да правите и къде да идете в случай, че се наложи.

Хиляди жени ежедневно пътуват на някъде без да знаят, че са бременни и в какво състояние им е бременността. Ако има нещо за ставане, то може да стане както в самолет, така и вкъщи на дивана, не го мислете толкова, не е под ваш контрол така или иначе.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 11:57 от hardcandy

# 2 697
Посетих все пак гинеколог днес, просто така, да знам какво е положението и да обсъдим вариантите. Та каза ми, че само се вижда, че има бременност и нищо повече, няма все още ембрион, съответно каза и двата варианта за премахване. И така другата седмица правя още една консултация с друг гинеколог и ще действам.
За седмица каза, че точно не може да се каже коя е, но може би четвърта….

# 2 698
При чхг над 16хиляди /ако помня правилно/ малко невероятно звучи да не се вижда ембрион 🙄
Посетих все пак гинеколог днес, просто така, да знам какво е положението и да обсъдим вариантите. Та каза ми, че само се вижда, че има бременност и нищо повече, няма все още ембрион, съответно каза и двата варианта за премахване. И така другата седмица правя още една консултация с друг гинеколог и ще действам.
За седмица каза, че точно не може да се каже коя е, но може би четвърта….

# 2 699
  • USA
посети друг, при тази стойност трябва да има ембрион+ пулс дори ...нека проверят тръбите да не е извънматочна.

Общи условия

Активация на акаунт