Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 874
  • 3 480
  •   3
Отговори
# 2 730
И в спешното какво, казвам, че имам кръвоизлив и кръв ли преливат ?
Ами казваш каква е ситуацията, от кога си така, от там нататък те преценяват какъв протокол да следват. Обаче наистина, не си ги представяй тия неща, че ще ти се случат. Тия кръвопреливания се случват при сериозни, животозастрашаващи ситуации, примерно късни аборти (втори триместър и нататък) усложенения при нормално раждане или секцио, патологии на плацентата.
Медикаментозният аборт в ранни седмици е безопасен метод, милиони жени са минали през този процес, лекарите имат наблюдение. Питай доктора какво да изследваш преди това, защото се притесняваш от кръвоизливи и обсъдете резултата. 
Всички тук знаем и те разбираме колко е страшно да не знаеш какво следва. Дано се успокоиш поне малко след прегледа.

# 2 731
Момичета, ами ходих сега на преглед, каза ми че най-добрия вариант е вакуум, а не медикаментозен аборт, тъй като криело повече рискове. С вакуума било по-сигурно и безрисково. Обърках се тотално, какво да правя…

# 2 732
Каза ли какви са рисковете от МА? Едното имитира естествени процеси в тялото, другото е манипулация, разширяване на маточна шийка, вкарване инструменти, упойки, рискове от последващи инфекции…
Имаш ли вариант за второ мнение?

# 2 733
Запазих си час за утре за второ мнение.
Объркана съм тотално, където съм толкова притеснена мислех, че ще ми дадат хапчета и ще се приключва вече.
Според доктора МА крие повече рискове, можело да не се изчисти, отделно нещо ми обяснява, че на матката можело да стане.

# 2 734
Според мен ти е казал варианта вакум защото те е видял, че си много притеснена и уплашена от МА и най-бързия начин е вакума. Защото до колкото на мен ми обясниха около 2 часа ще стоиш в болницата или там където ще ти правят вакума после се прибираш във вас и това. ОБАЧЕ ще има болка след това, ще има упойка и то до колкото знам пълна докато правят процедурата и със сигурност не е по здравословен вакума от хапчетата. Направи МА и стига се паникьосва в коя седмица си каза ли ти. Ако е до към 8ма няма да кървиш толкова много за колкото си представяш. Болката ще е от идваш цикъл.

# 2 735
Каза ми, че съм в 7-ма седмица. А и как да направя МА, като трябва да ми го изпише лекар, все пак да имам връзка с някой, ако се наложи.
Като цяло, изобщо не ми предложи варианта с МА, а директно вакуум. Аз го попитах за МА, той тогава каза, че този вариант не го препоръчва.

# 2 736
Каза ми, че съм в 7-ма седмица. А и как да направя МА, като трябва да ми го изпише лекар, все пак да имам връзка с някой, ако се наложи.
Като цяло, изобщо не ми предложи варианта с МА, а директно вакуум. Аз го попитах за МА, той тогава каза, че този вариант не го препоръчва.
Аз не бих се подложила на вакуум, честно. Даже в 5ти месец, където емоционалната травма е неописуема, рисковете са 1000, ми казаха, че това е най-щадящият метод за моето тяло. Дано второто мнение е по-адекватно.

# 2 737
Препоръчайте ми лекар за София или Пловдив, на който мога да се доверя.

# 2 738
  • au bout du monde
На мен искаха кюртаж да ми правят, но аз настоях за МА.
Те ще вземат пари за процедурата, за това я предлагат.

# 2 739
Ами той ме изплаши, като каза, че МА е по-опасно. Ако съм искала да имам деца за в бъдеще е по-добре вакуума. Това му бяха думите. В шах и мат съм, а и времето си тече.

# 2 740
Ами той ме изплаши, като каза, че МА е по-опасно. Ако съм искала да имам деца за в бъдеще е по-добре вакуума. Това му бяха думите. В шах и мат съм, а и времето си тече.

Тоя човек е запразнил от сега. Писах ти на лично, между другото.

# 2 741
Аз чак не вярвам как е възможно…Аз също мисля, че лекарят просто иска да вземе повече пари за манипулацията, което няма как да оправдая.
Ако имаш нужда от препоръка за лекар,  мога да дам на лично.

# 2 742
При положение, че това ми е първа бременност, после ще може ли да имам деца ?

# 2 743
Разбира се, имам приятелка с над 5 кюртажа и хващаше от въздуха, аз след МА на 3тия месец бях бременна отново.

# 2 744

Ще можеш и ще имаш, споко!

Общи условия

Активация на акаунт