Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 433
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 3 105
Здравейте отново, в четвъртък сутринта изпих трите хапчета Мифегин, а в петък вечерта Топогин. Мисля, че всичко приключи в събота сутрин, когато започнах да изкарвам доста съсиреци кръв… за сега продължава кървенето при мен, макар и по-слабо.
Моля за съвет как да пиша на потребител от тук, понеже имам съобщение от него, но като се опитам да отговоря ми дава, че е забранил получаването на лични съобщения.. Как да изпратя известие или знак? Mimka_to ако по случайност четеш тук, ще се радвам да успеем да се свържем

# 3 106
Здравейте, имах медикаментозен аборт, първия цикъл ми дойде някъде след около 40-45 дни, по мой изчисления трябва днес или утре да ми дойде, миналата менструация беше на 17ти, възможно ли е да има закъснение на втория цикъл?

# 3 107
Здравейте.
Минаха горе долу 4 месеца от медикаментозния аборт.
И днес трябваше да ми дойде цикъла, но първоначално имах леко бледорозово зацапване, след това леко кафеникаво и след това при бърсена имаше малко кръв, не беше като зацапване.
Имах и леки болки в корема ниско долу.
Ужасно се притеснявам и се пазя, но все пак.
Преди един път след аборта ми беше дошло зацапване и след това цикъла ми дойде на следващия ден.
Ако на вас ви се е случило подобно нещо, моля да сподели.

# 3 108
Здравейте, имах медикаментозен аборт, първия цикъл ми дойде някъде след около 40-45 дни, по мой изчисления трябва днес или утре да ми дойде, миналата менструация беше на 17ти, възможно ли е да има закъснение на втория цикъл?

На мен първия цикъл ми дойде на 22я ден, втория на 37я, така, че спокойно, не се шашкай, всичко ще е наред

# 3 109
Здравейте, за мое съжаление и аз се записвам в темата. Изчетох я почти цялата за да знам какво да очаквам и малко или много да се подготвя психически. В 6та седмица ембрионът е спял развитие, а трябва да отговаря на 9та Sad . Днес отивам при АГ да взема хапчетата. По принцип менструацията ми е много болезнена и обилна та не знам как ще издържа ако болката е по-силна от това. Мога ли да пия Нурофен ?

# 3 110
Здравейте, за мое съжаление и аз се записвам в темата. Изчетох я почти цялата за да знам какво да очаквам и малко или много да се подготвя психически. В 6та седмица ембрионът е спял развитие, а трябва да отговаря на 9та Sad . Днес отивам при АГ да взема хапчетата. По принцип менструацията ми е много болезнена и обилна та не знам как ще издържа ако болката е по-силна от това. Мога ли да пия Нурофен ?

Здравей, и аз бях по същия начин, като теб, спряло развитие в 6та седмица, абортът в 9та. И аз също съм с много тежък цикъл. При мен абортът беше доста болезнен, с повръщане, диария и причерняване, като болките започнаха след второто хапче топогин (аз имах 3 хапчета през два часа). Считам, че ме болеше толкова, защото не изпих навреме болкоуспокояващите, така че ако мислиш да взимаш, моят съвет е да го вземеш веднага като усетиш действието на топогина, за да има време да подейства. Нурофен и Аулин са ок, защото не влияят на контрахирането на матката (за разлика от спазмолитиците като Но шпа и Спазмалгон, които може да затруднят изхвърлянето на сакчето). При мен сакът се изхвърли с МА, но лекарката после ми изписва на два пъти допълнителни дози топогин, защото имаше задържана кръв. Това беше напълно излишно, защото с допълнителните дози нищо не се изхвърли, а си се чистех по малко до следващия цикъл и след него вече всичко беше излязло.  Това е моят опит, но ти най-добре обсъди с лекаря какво те притеснява и той трябва да ти даде насоки какво и кога да пиеш. Стискам палци всичко да мине добре! 🤞🤞

# 3 111
Днес бях при АГ, даде ми 1 мифегин за утре сутринта на гладно да го изпия и след 48 часа 2 топогина вагинално един след друг. Каза, че може да започне да действа до 5 часа. Направо съм на тръни, няколко дена не мога да се успокоя, а сега съвсем се стресирах като каза, че болките могат да бъдат от по-силни менструални до такива като на бъбречна криза 😮. Мисля да изпия нурофена още преди да сложа двете таблетки топогин.

# 3 112
При мен два пъти се наложи МА, първия път беше поносимо, втория се поизмъчих доста, ама аз бях в по-напреднала седмица. Но се преживява де, не го мислете прекалено. За няколко часа всичко ще мине.
Обаче си пийте болкоуспокояващо, няма смисъл да се мъчите само.

# 3 113
Днес бях при АГ, даде ми 1 мифегин за утре сутринта на гладно да го изпия и след 48 часа 2 топогина вагинално един след друг. Каза, че може да започне да действа до 5 часа. Направо съм на тръни, няколко дена не мога да се успокоя, а сега съвсем се стресирах като каза, че болките могат да бъдат от по-силни менструални до такива като на бъбречна криза 😮. Мисля да изпия нурофена още преди да сложа двете таблетки топогин.

Не го мисли и премисляй много, станало е приеми го като предизвикан цикъл, не прави моята грешка ... Ревах с дни, особена вечерта с топогина, при мен беше две хапчета през три часа ... Наистина си боли, кой каквото да ти говори. Обаче всяка от нас има различен праг на болка, мен си била една идея по силно от стандартен цикъл, обаче нищо общо с бъбречна криза, там си боли и то много. А и аз като веднъж раждала, сравнявам всичко с тази болка, та спокойно, не е нещо фрапиращо. Задължително с топогина вземай това, което знаеш, че ти помага при цикъл, без спазмолитици, както вече са ти написали момичетата по горе. Аулин, Нурофен, Кетонал, питай си АГ, кое е най добре да пиеш. Аз преживях на Кетонал. За 24 часа изпих три половинести дози от него. Още един съвет, пак да не правиш моята грешка, НЕ чети листовката на топогина, или разстройство или повръщане са най най най честите нежелани реакции, така че изоообщо не чети останалото, защото аз така се филмирах, че съм убедена, че АГ от тогава не ме харесва, колкото и да не си го признава 🤣🤣
Намери си удобно място, като започнат болките, отпусни се, пусни си да гледаш нещо или чети книга и ще мине по бързо. Единствено спокойствие ти трябва, за да се възстановиш и дишай, всички тук знаем душевната болка, всяка от нас иска да помогне на другите да я преглътне, но е трудно. За сметка на това, за физическата болка поне можем да си дадем по някой съвет. Още веднъж спокойно и дишай, всичко ще е наред ❤️

# 3 114
Привет и от мен, пиша за да ви успокоя наскоро минах през това. На мен ми бяха предписали доста голямо количество бусколизин, за да могат да се отпуснат мускулите и да се изхвърли по-лесно. Половин час преди топогина пих деган и всичко беше наред. Не ми се наложи да поя болкоуспокояващи всичко излезе лесно.Утре съм на контролен преглед, успех на всички и спокойно!

# 3 115
Здравейте! За съжаление и аз се включвам в темата. В 5г.с. + 4 дни съм. Препоръката на лекаря беше 3 хапчета Мифегин, наведнъж, които изпих преди малко. И 1 хапче  Топогин след 12ч. което да поставя вагинално. Но от прочетеното (не успях да прочета всичко) не видях друг да ги е пил по такава схема. Все пак, има ли такива вред вас, които са приели Топогин след 12ч, защото започвам да се притеснявам, доктора да не е объркал нещо.

# 3 116
Четейки темата забелязах, че почти всички ги приемат по различен начин и различно количество.

# 3 117
Здравейте отново! Снощи приех Топогина, вагинално, така ми беше казал докторът. Сутринта към 5 станах до тоалетна и започна кървене. Но и в момента е слабо, и няма болките, които очаквах. Чудя се дали е подействало? Възможно ли е, все пак да му трябва още време за действие?

# 3 118
Вагинално топогин действа доста бързо, ако имате контакт с лекаря, добре е да звъннете да обясни какво да правите ако не тръгне по силно.

# 3 119
На мен АГ ми каза, че вагинално трябва да подейства до 5/6 часа.

Общи условия

Активация на акаунт