Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 204
  • 3 507
  •   3
Отговори
# 3 300
Мисля, че всичко приключи.... След спазмите, които бяха около 30мин. отидох до тоалетната и не успях да го видя, но го усетих при излизането. Мисля да говоря с лекарката по-късно, да видим какво ще каже, но все пак може би е добре да го пия утре и Топогина, за да се изчистя напълно, ако има нещо.....

# 3 301
  • Благоевград
Спазвай схемата, както са ти казали. Чуй се с лекарката, може да те види още днес дали е паднал сака, но е хубаво да пиеш и Топогина, за да излезе всичко и да няма задържани остатъци.

# 3 302
Мен изрично ме бяха предупредили, че дори да започне кървене преди топогина, пак да го изпия, за да изчисти каквото друго е останало.

# 3 303
От вчера до днес сутринта ми намаля, почти спря, но днес след като взех Топогина започнах отново да кървя. За момента не бих казала, че е нещо страшно силно, нито като цикъл, нито като болки. Не съм пила никакви обезболяващи, единствено Калциум фосфо ц, което ми каза да пия лекарката, днес. Ще се чуваме с нея, на преглед съм на 15ти март, за да види дали няма нещо останало и съм се изчистила.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 14:43 от Just а Woman

# 3 304
Момичета, не знам дали е тук е правилната тема, но ми се налага аборт, правя го по желание, можете ли да ми кажете, кой е най-безболезнен и по какъв начин се случва всичко, много ми е притеснено

# 3 305
  • Благоевград
Момичета, не знам дали е тук е правилната тема, но ми се налага аборт, правя го по желание, можете ли да ми кажете, кой е най-безболезнен и по какъв начин се случва всичко, много ми е притеснено

Обсъди с лекаря вариантите, които са най-добри за теб. Прочети 10-15 страници темата назад, последните месеци много от нас претърпяха загуби и сме писали подробно кое как е протекло. Късмет!

# 3 306
Да знаете, така не се прави, на четвъртия ден от началото на МА да чистиш цял ден. Колкото и да се чувствате добре, да бушуват всички хормони (нормално), по- внимателно трябва, защото 5тия ден не се очертава особено добър... Confounded

# 3 307
Здравейте,
Уж изчетох цялата тема, запомних, че цикълът е по-дълъг от обичайното, при някой кара по над 10 дни, в случая при мен е вече 12ти ден, като имаше спиране, но от тази сутрин пак шурна, Thinking  , не че нещо, ако ще се изчистя по-добре, но си мислех, колко пък и да е добре, 😖. В събота съм на контролен преглед, но да взема са се подготвям ли психически, че може и под "ножа" да мина....🫣🤔

# 3 308
  • София
Щом е шурнало, върви на лекар. Възможно е да е задържан аборт и всяко обилно кървене е опасно.
Самото силно кървене след хапчетата е за 1-2 дни и още няколко дни е като при менструация, а след това има зацапване, но не е добре да имаш кървене.

# 3 309
Щом е шурнало, върви на лекар. Възможно е да е задържан аборт и всяко обилно кървене е опасно.
Самото силно кървене след хапчетата е за 1-2 дни и още няколко дни е като при менструация, а след това има зацапване, но не е добре да имаш кървене.

Може би, не се изразих правилно, за което се извинявам,😬☺️. Имам предвид, че има кървене, което по-скоро е нито за ежедневна, нито за обикновенна превръзка, на хартията е много, на превръзката почти го няма (извинявам се за обстоятелствено обяснение).
Принципно имам спонтанен аборт (преди време) и сега си мисля, че "падна" още първия ден след хапчетата, но знам ли все пак дали е възможно да има остатъци, 🤔

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 12:39 от Just а Woman

# 3 310
  • София
Възможно е, но слабо кървене е нормално. Виж 1-2 дни как ще се развие и иди да те погледнат.
Задържаният аборт са точно останали части.

# 3 311
Здравейте, дами.

Въпреки че според седмиците на бременността съм в седма, бебето е спряло да се развива около шеста седмица. Тъй като бременността е след инвитро, лекарите ми препоръчват да я прекъсна – било то медикаментозно или с кюретаж.

Предстои ми да взема решение до понеделник, а самата процедура ще бъде тогава. Чувствам се изключително уплашена и притеснена, защото чета всякакви истории, които ме карат още повече да се страхувам. Не знам как ще премина през това.

Моля ви, споделете вашия опит, дайте ми съвет и малко кураж… Имам нужда от подкрепа.

Лекарят ме съветва да е МА, тъй като според него е по-щадящо за тялото. По принцип имам и ендометриоза и знам какво са силни болки…честно казано много ме е страх.

# 3 312
Здравейте, дами.

Въпреки че според седмиците на бременността съм в седма, бебето е спряло да се развива около шеста седмица. Тъй като бременността е след инвитро, лекарите ми препоръчват да я прекъсна – било то медикаментозно или с кюретаж.

Предстои ми да взема решение до понеделник, а самата процедура ще бъде тогава. Чувствам се изключително уплашена и притеснена, защото чета всякакви истории, които ме карат още повече да се страхувам. Не знам как ще премина през това.

Моля ви, споделете вашия опит, дайте ми съвет и малко кураж… Имам нужда от подкрепа.

Лекарят ме съветва да е МА, тъй като според него е по-щадящо за тялото. По принцип имам и ендометриоза и знам какво са силни болки…честно казано много ме е страх.
Имай вяра в лекаря си. Имах доста колебания, но след като лекарят ми прецени, че ще направим МА, така стана. При мен контракциите бяха около половин час, след което отидох в тоалетната и се приключи. Днес трябва да отида на контролен преглед, за да ме погледне.

# 3 313
Никой не може да ти гарантира нищо, избират МА като по-щадящ, но ако не се получи и иска доизчистване, е на твой гръб, защото два пъти ще се тормозиш...Ако стане с МА, стане, ако не, все някак ще те изчистят.
На този принцип действат лекарите...
Минала съм и през двете, ако някога ми се наложи отново, няма да избера МА.
Не го мисли много, емоционалната страна на нещата е по-тежка, но неизбежна и тя - не е лесно, но ти обещавам, че ще мине. На тази дата точно преди 2 години го преживях. Всичко избледнява...

# 3 314
Днес бях на контролен преглед и да дам отчет, че всичко е наред.
Пожелавам на всички момичета, които са тук по неволя, следващият път да е успешен, 🍀!

Общи условия

Активация на акаунт