"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 18

• 45 164
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Не може сама да диагностицирате тънка лигавица. Има ли становище от АГ по въпроса, ехографско замерване на дебелината на лигавицата, въобще нещо което да оправдае подозренията Ви? Иначе съществуват медикаменти, които влияят на дебелината на лигавицата, но те се предписват от лекар!

# 496
  • София
Beeps - не съм се изразила правилно, с поста си не исках да кажа, че на всички така трябва да им протича О. Специално за периода на болките и зацапването исках да кажа, че точно ми приличат на така частите (не "типичните" да си поправя думата) симптоми.
При мен болките са всеки месец, а зацапването по-рядко, прилича на бледо-розова ЦС и продължава няколко дни.
съжалявам, за объркването

Мони - не мисли лигавицата ти, тя всеки месец може да е различна дебелина. Ако проследите с док 3-4м и е тънка, тогава може да ти изпише медикаменти.
Щом ти е дошло 4дни преди датата, т.е. на 10-тия ден след О, може наистина да не се е удебелила достатъчно, но това е като ефект от евентоално по-ниския ти прогестерон. Тъй като в случая тази черта не се доказа с кръвни изследвания, че е била истинска, трябва да приемеш, че бременна не си била.
Другия месец, 7 дни след О, кажи на док, че искаш да си пуснеш изследване на прогестерона. Ако е малко, може да ти изпише след О да си ги набавяш с утрогестан или дуфастон примерно. Ако имаш нужда от допълнително прогестерон, той ще удебели лигавицата 100% и ще удължи втората фаза (тази от О до цикъла) до нормални граници, защото 10дни е кратко. Нормалното е 12-14, най-добре 14.

# 497
Здравейте и от мен! Аз моля,ако някой може да сподели. Имах установена бременност кухо яйце,която приключи в 5г.с. медикаментозно. След прегледи ми казаха, че можем да започнем с опитите. На 20 ноември първи лекар установи бременност 4г.с. 6 дни. На 24 ноември имах едно розово петънце, изплаших се веднага на лекар(друг) каза, че не вижда бременност. Веднага отидох при трети и тя не видя и каза да отида в понеделник. 

# 498
  • София
Вероятно апаратурите са им били различни. Надявам се, само на вагинален ехограф те гледат нали?
Зацапването продължава ли? Изписаха ли ти нещо?

Ако всичко е наред, би трябвало в понеделник да е 100% ясно. Все пак ти имаш мног малко закъснение все още и някои апарати не са толкова прцизни - това ми е обяснението.
Иначе до тогава може да си пуснеш 2 кръвни теста през 48ч и да видиш дали нараства добре ЧХГ-то.

# 499
Здравейте и от мен момичета миналия месец МЦ беше топно на датата (23.10) а този месец ми закъснява с 4 дби (засега) а гърдите ми са станали доста по големи боляха ме един два дни и след това не сякаш да със силикон а и засега не виждам и усещам симптоми на ПМС  newsm78
Мнения моля Praynig

# 500
Здравейте и от мен момичета миналия месец МЦ беше топно на датата (23.10) а този месец ми закъснява с 4 дби (засега) а гърдите ми са станали доста по големи боляха ме един два дни и след това не сякаш да със силикон а и засега не виждам и усещам симптоми на ПМС  newsm78
Мнения моля Praynig
Като цяло описваш симптоми на бременност . Направи ли си тест ? Може и да е от времето , смяна на сезони и т.н., но е по-малко вероятно .

# 501
Еми не съм правила тест чесно казано от страх че може да е отрицателен
Други мнения много моля

# 502
Еми не съм правила тест чесно казано от страх че може да е отрицателен
Други мнения много моля

Ако има бременност Престо е с висока чувствителност и ще ти отчете сега, но може да е с бледа черта. Няма от какво да те е страх. Истината си е истина. Успех и дано се похвалиш с две чертички  Peace

# 503
Другото възможно е наличието на киста , но не мисля , че трябва веднага да се залага на тези други варианти . По-добре си направи тест , въпреки че те е страх . Каквото , такова ...успех и да се похвалиш  Wink

# 504
Mani_to, както е казала Brayda най-добре си направи кръвен тест още утре и го повтори през 48 часа. Уринарен тест прави ли?

Ани - и да е отрицателен теста, и да ти дойде - разочарованието все ще е еднакво. Затова най-добре си направи тест, при 4 дни закъснение всеки тест би показал. Успех.

# 505
Лошото е че тук където живея няма как да направя кръвен по рано от понеделник а и други тестове освен шума чек няма  Sad
по.  Трябва ли да се прави кръвен тест на гладно или може и като съм яла newsm78

# 506
  • София
Препоръката за кръвен тест не беше за теб.

Ти си направи уринарен, имаш достатъчно закъснение за да отчете истината, особено ако цикъла ти е сравнително редовен. Трябва да знаеш истината, защото ако е отрицателен и много ти закъснее, може да става дума за киста, на която трябва да обърнеш внимание. Не че имаш този проблем 100%, просто го има като вероятност и трябва да се предприемат навременни мерки.

# 507
Здравейте отново  пиша поради притеснителност и все още продължава да ми закъснява и не идва говорих и с приятелят ми той е сигурен в себе си, че не се е изпуснал. Имам и нещо като бяло течение ,появило се преди 3,4 дни на какво може да се дължи закъснението и теченито болките в гърдите си ги имам ,а ако ми беше дошло на дата сега нямаше да ме болят още и ниско под корема усещам леко дразнене ,което не зная как точно да обясна какво е усещането. Втори тест не съм правила изчаквам още няколко дни да минат от първия който може би по рано направих.

# 508
Отново здравейте на всички питащи момичета!
Писах преди една-две седмици подобен пост, но явно никой не го е прочел!
Всякакви симптоми които се описват от вас като: някакво течение (розово, бяло, кафяво), често уриниране, болки в гърдите, тежест ниско долу в корема са признаци на нещо! В началото на темата densi много добре е описала как можем да ви помогнем и как трябва да бъде формулиран даден въпрос, за да бъдем максимално полезни!
След като някои от нас отговори на даден въпрос 2 или 3 пъти и даде мнение и съвет, мислите ли, че има смисъл да се задава след ден СЪЩИЯТ въпрос, без питащият да си е направил труда да изпълни поне един от съветите дадени му от СЪВЕТВАЩИЯ потребител?!
Нека не заприличва така хубавата тема на "Тука има, тука нЕма"!
Ние НЕ можем да ви кажем, дали при закъснение на цикъла има бременност или не, ако няма направен тест. При една бременна има всичките симптоми които някои от вас описват, при друга няма нито един.

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 22:12 от Ify

# 509
Момичета,закънява ми с 2 дена,по принцип овулацията е по-късна,правих тест но не със сутрешна урина и излезе ето това.. Не успях да снимам добре,цялата треперех... http://prikachi.com/images/514/8486514H.jpg  Cry Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт