"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 18

• 45 165
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Кръвен тест не съм правила от липса на време.Днес сутринта направих уринарен и е -.Трябваше да ми дойде в понеделник.Обикновенно ми е 26-27 дни,а днес е 29 ден.цикъл няма само това зацапване от 3.12  до момента и болки като за преди цикъл

# 646
  • София
Ох, обърках се за кръвния.
Така, трябвало е да ти дойде на 8-ми, но от 3-ти имаш зацапване, което не се усилва.
Днес си е 2-ри ден закъснение, теста е отрицателен, зацапването продължава.

Аз мисля следното: Не си бременна, възможно е този месец да не си имала О, съответно да ти е нисък прогестерона и за това цикъла да ти е подранил и да е оскъден.
Ако това зацапване не спре още няколко дни, за съжаление пак трябва да отидеш на лекар, защото има и по-лоши причини за него:  -  полипи, киста/кисти, някакво друго възпаление и т.н.т.
Ако ти дойде хубаво цикъла и др месец това се повтори, трябва да отидеш пак.
След няколко дни, преди да отидеш на лекар, ако не свърши зацапването или не се превърне в цикъл, направи пак тест.

Като беше на лекар, който е предположил, че зацапването е от О, каза ли ти че 100% си имала О, видя ли фоликул или белег на яйчника от скорошна О?

п.п. Аз също от лятото до сега имам зацапване, някой път е 3 дни, друг път е 10, но винаги е около овулацията и с почването на прогестеронов препарат свършва, но при мен е доказано нисък и става все по-зле сигурно. До първото ми такова зацапване не съм имала никакъв такъв проблем. Но аз съм и с поликистоза, поне полипи и огромни кисти не сме засичали с лекарите.

# 647
Да тогава лекарят ми каза,че съм в овулация и сега е момента да действаме.И аз се съмнявах за кисти ,миоми или други подобни и попитах лекаря и той отрече категорично.Направи ми цитонамазка и тя е нормална.Сега погледнах.Няма никакво зацапване.При забърсване е абсолютно чисто.Вече ще откача.Майка ми ми е казвала,че когато е била бременна с мен и брат ми(близнаци)е била по същия начин.Вече не зная какво да мисля.ще чакам друго не ми остава

Много благодаря за бързите отговори Brayda

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 11:25 от anigj13

# 648
Да се отчета и аз. Трябваше да ми дойде на 6ти.12. На 5ти.12 ме преряза корема все едно ще ми идва и не дойде. След закъснението имам два отрицателни теста. На 22.10 бях на лекар и тогава ми каза, че нямам никакви проблеми и съм напълно здрава, така че медицинска причина за закъснението отпада. Цикъла ми е като по часовник. На 14.12 имам час за лекар. В събота пак ще си направя тест. Не съм била стресирана,нито съм пътувала някъде, лошо ми е, не мога да пия алкохол, защото се напивам от една чаша и непрекъснато съм гладна. Нямам ПМС симптоми. Възможно ли е тестовете при мен да не отчитат?

# 649
Не определено не е възможно.  Peace

# 650
  • София
това винаги ми е било много странно като лекар каже - напълно здрава....
Това становище може да се вземе след пълни хормонални изследвания. Да за физически белези като кисти и т.н.т може да се каже има ли или няма. Но от 22-ри до сега са минали 19дни, какво пречи кистата да е станала след О, т.е. фоликула да не се е спукал и да е станал киста, заради която да ти закъснява?!
И аз така отидох на лекар един път (няма да повторя при нея) - гледа ме, гледа ме и не спря да ме хвали колко съм здрава, след това започнах да й обяснявам за хормоналните ми проблеми, поликистозата и ИР и след това тя каза - знаеш ли, май наистина имаш поликистоза....!!!!!!  ooooh!  ooooh!  ooooh!

anigj13 и ivanovajoanna - принципно докато няма цикъл, надежда винаги има, но при закъснение от редовен цикъл и отрицателни тестове, не трябва да се самонавивате много много, по-скоро си мислете, че не сте, за да ви е по-спокойно.
Отидете на лекар, за да ви види дали имате достатъчно дебела лигавица и кога да чакате М.

Другата причина за закъснение е късната О. Лекаря кога ти видя О anigj13? На коя дата беше на лекар?

# 651
Бях на лекар на 2.12 това прави 22-Ри ден от М.
Благодаря за съветите.Няма да се самонавивам обещавам Simple Smile
Ще почакам и ще видя.Ще пиша пак

# 652
Здравейте, не съм сигурна дали трябва да пиша тук но не намерих темета която ме вълнува..
Та въпроса ми е имам тестове шуър чек но са с изтекъл срок на годност, след като се появява контролната черта може ли да им се разчита или не как смятате.. Извинявам се за тъпия въпрос, просто искам мнение ....  newsm51

# 653
Моя приятелка също си направи един Престо с минала годност , но й отчете правилно , беше положителен . За по-сигурно след ден си направи още един и пак +  Simple Smile

# 654
Те всъщност показват - а ми закъснява (не съм с редовен МЦ) но все пак мина много време от последния имам и много чувствителни гърди от предполагаемата О. , гадене като стана от леглото, и много странни  настроенията (последно миналия ден се разплаках, че няма къде да паркирам колата)   не знам какво да мисля  smile3556

# 655
  • София
Анонимен - щом цикъла е редовен и ти закъснява, трябва да си купиш тест, който е в срок, за да потвърдиш резултатите от другите.

anigj13 - Ако на 2-ри декември си била на лекар и си била в О, то цикъла трябва да го чакаш около 16-ти декември. Ако наистина е била тогава О, то още е твърде рано за цикъл и нямаш никакво закъснение. Правилото е, че цикъл настъпва 12-16дни след О, най-често 14 дни след О, независимо кога е била тя - ранна, редовна, късна или след 60 дни Simple Smile
Ето, тъкмо ще разбереш дали лекаря е бил прав. Ако ти дойде около 15-16-17-ти дек., значи е бил прав, естествено ако не си бременна Wink А ако ти дойде по-рано, то О ти е била по-рано и този лекар не вижда както трябва нещата

# 656
Привет, дами...
Ето какво се случи при мен - писах преди дни в темата, имаме няколко опита в рамките на месец, но (според мен) извън О. Тъй като съм с нередовен цикъл, трудно я изчислявам и все пак се надявахме, че може и да се получи, но снощи отбелязахме първия неуспешен опит  Sad . И двете страни бяхме разочаровани, най-интересното - бяхме си говорили, че няма да изпадаме в мания, да следим стриктно и т.н., а когато се случи. След като ми дойде снощи, приятелят ми рязко си промени мнението, иска да изчисляваме, и да знаем кога шансовете са високи, а точно той беше инициаторът на ''когато стане''.
Следващия месец пак...  newsm17

# 657
Sure check писалка дали би отчел вярно на 2ри ден закъснение ако го направя сега или по-добре да изчакам до утре?

# 658
Трябва да отчете , щом има закъснение не мисля , че часа е от голямо значение .

# 659
Здравейте! Последният ми цикъл бе на 5.10. По принцип ми е нередовен,най-дългата продължителност е 45 дни. През последния месец ми се уголемиха гърдите и корема. Тестовете за бременост са отрицателни. Ходя редовно на генеколог и всичко е ок.Последният преглед бе през септември. Възможно ли е бременост при отрицателни тестове ? С моя приятел не правим опити за дете,но не се пазим.Ще се радвам да ми помогнете с мнение и се извинявям,ако имам грешки,но пиша от тел.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 22:16 от Angelova85

Общи условия

Активация на акаунт