Отговори
# 540
  • София
В такъв случай офертата е добра Peace Аз се чудя от няколко седмици дали да поръчвам предварително точно тази помпа или след време, ако се наложи.

Въпроса с помпата е относителен и има много измерения Simple Smile
От една страна зависи от майката и бебето - ако бебето се роди доносено, засуче добре и не е отделено от майката, може да не се наложи да се ползва помпа.
От друга страна, ако има период в който майката и бебето са разделени, а бебето получи изкуствено мляко, тогава помпата може да помогне на майката да започне да цеди бързо и да подпомогне слизането на кърмата и поддържането на добра лактация от най-ранен момент. Същото би могла да направи и с изцеждане на ръка, ако знае как става или има кой да и покаже/обясни Simple Smile

Също така има жени, които имат много кърма и кърмят дълго и успешно, но не могат да изцедят и капка кърма с помпата (което в началото може да помислят за липса на кърма и да настъпят излишни притеснения...) - механизма на сукане на бебето и вакуума на помпата са на различен принцип.
Така че това е индивидуален въпрос Simple Smile Ако има кой да ви даде на заем, в случай на нужда или сте си избрали модел и ви го купят когато се наложи - това също е вариант.

Аз лично моята помпа на медела ползвах активно и ми беше от голяма помощ, тъй като в първите седмици се препълвах и това ми причиняваше голям дискомфорт. Изцедена кърма ползвах и когато започнах да захранвам, след това съм ползвала, когато се върнах на работа и започнахме да се разделяме за повече часове, докато се напаснем към новия режим , понякога ми е помагала за запушвания. За тези случаи и цеденето на ръка е удачно, ако на майката и е удобно така.

# 541
Твърде индивидуално е, за да знаеш дали ще ти потрябва помпа, да Peace Но аз обичам предварително да съм подготвена и си я поръчах преди малко. Благодаря на Зина, че сподели за промоцията bouquet

# 542
  • София
Твърде индивидуално е, за да знаеш дали ще ти потрябва помпа, да Peace Но аз обичам предварително да съм подготвена и си я поръчах преди малко. Благодаря на Зина, че сподели за промоцията bouquet
И аз бях така и съм доволна, че си я бях взела в родилното с мен. Една от акушерките все ми пробутваше АМ, защото бебето било спаднало много (роди се 3,480, свали 200 грама, което си е съвсем в нормата от до 10% от рожденото тегло) и трябвало да яде повече. Тогава ме ядоса и след като и показах, че съм изцедила 50 мл. коластра половин час след разговора ни, най-накрая ме остави на мира Simple Smile Но се наложи да направя проблем и да си отстоявам позицията. Ако нямах помпата можеше и да се шашна, както нямах и опит... След 2 дни ми направиха забележка, че яде много на пробното хранене и много време седял на гърдата... Wink Хубавото е, че се бях подготвила с информация за кърменето и не се впечатлих от коментарите.

# 543
  • София
Тази промоция е трепач  Flutter
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=54&pid=90123

Количка Хаук, комбинирана.
Цената е супер , ама пише че я има само в магазина в Стара Загора и сигурно е мостра, ако някой не го притеснява да си я поръча така без да я види  Peace

# 544
Зина супер е цената на тази количка, и според мен е по-добър избор от Гракото, най-малкото Хаук-а са се доказали като доста здрави Simple Smile
За помпите - потвърждавам думите на адел- аз съм от майките, на които кърмата не слизаше с помпа(успявах преко сили по 30мл да изцедя),  а пък си го кърмех до 10 месеца.И мен ме шашкаха,  че не му било стигало, но след като детето ми спи по 3-4 часа им казах да си гледат работата.

# 545
Зина, ако си решила да пазаруваш от Раятойс, днес и другия петък има намаление на всички стоки -20!%. Не мога да сложа тук банера, но го прочетох във Фейсбук.
Леглото е много симпатично!

Аз се отчетох в Хиполенд, но голяма лудница беше.  Crazy

# 546
Като стана дума за 4D - според вас има ли смисъл да се иска запис на CD/DVD?
Това е според човека, аз не държах на запис, но като ми е включен в цената, няма да го откажа Simple Smile

Freude , именно момичето, което се заминава с "Вълшебен възел" ми е едната позната  Wink Та мисля, че ще мога да дам добра информация съвсем скоро  Mr. Green

А каква е цената при Давидков?

# 547
  • Нейде из лудите гори...
А каква е цената при Давидков?

Мисля, че цената варира според това дали си за първи път при него, в коя седмица си и тн. Най-добре звънни да питаш.  Peace

# 548
  • Варна
Здравейте момичета, радвам се че съм помогнала  Peace
За мен помпата е задължителна, защото с първото дете ми беше голям помощник, особенно вечер малкият като спря да суче, направо преливах и трябваше да се цедя. Също е имало моменти да отсъствам и съм оставяла да го хранят. Първата ми помпа беше от най-евтините и ужасни, като спринцовка - голяма, на тоя-принцип, но пак си ми беше помощник.
Сега се чудя за шишетата на Авент дали и тях да не си поръчам, не се сещам коя от Вас похвали промоцията  Blush, благодаря за което  bouquet
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=58&pid=59036
На мен не ми се размина и се разболях, около мен много болни на работа и .... Sad
Кошарката живот и здраве да мине прегледа в сряда и ще си я купим, виждали сме я на живо, люлката и беше страхотна, леко бутваш и дълго време се люшка, също така решетката е асансьорна и слиза надолу, материала е МДФ, което е доста по-здраво е от стандартните ПДЧ.
Количката Хаук също съм я виждала, в Хиполенд, лека и маневрена е, багажника не ми допадна много, недостъпен е като пуснеш седалката докрая или сложиш коша за новородено.

# 549
момичета, днес бях на бебемания и си харесах количките от този магазин http://moebebe.com/bebeshki-kolichki .Имате ли някакви отзиви, защото марките са ми непознати.

# 550
За да си спестя място и пари за 3 коша съм си избрала тази количка на Чиполино. Трансформира се за новородено и относно коланите - махат се и бебето може да спи спокойно. Живот и здраве тогава се запролетява и не виждам смисъл от зимния кош. Коша за кола ще си го спестя като си взема стол за кола 0+, т.е. от тия, които се плъзгат и стават в полулегнало състояние. В България е много модерно да купуваш скъпа количка с всички аксесоари, но реално погледнато детето расте бързо и в един момент много от нещата се оказват използвани кратко време и могат да се спестят.
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/chi … olichka-etro-lajm
Количка е хубава и ако наистина искаш да спестиш място ок, обаче количка за 540 лв само с едни кош за мен не е евтина. Аз съм си харесала тази:
http://kasida.bg/product/28682/adbor-bebeshka-kombinirana-kolich … 1-tsvyat-29a.html
за 100лв отгоре е с трите коша и отзивите за марката са много добри, но разбира се всичко е въпрос на избор  Peace

Много харесвам тази количка, особено в зелено. Отдавна съм й хвърлила око. Simple Smile

# 551
Хаук са много приятни колички, но на мен не ми харесва едно- след няколко месеца ползване, кошът за новородено леко увисва напред и бебето не е в пълна хоризонтална позиция. На МАлибу кошницата за багаж е доста неудобно и високо разположена. По-добра версия на Малибу е Лакрос- закрепя се на 4 точки и изглежда по-стабилна, кошницата за багаж е по-голяма и по-удобна. Дръжката се регулира. Но и при двете материите са абсолютно еднакви.
Имам повече наблюдения над Малибу, тъй като няколко познати ги ползват и доста често засичам такива колички из Южен парк.

Днес бях на изложението в Експо и попаднах на интересни полски колички Bexa. Не ги бях чувала, но изглеждат доста стабилни. Имате ли впечатления?
Иска ми се да видя и Peg Perego на живо. Ама ми се виждат доста скъпи на фона на другите колички...

# 552
  • София
Да се похваля вече и аз си имам количка  1stroller Реших че колкото повече гледам и чета толкова по трудно ще ми става да си харесам та си взех класиката HAUCK Комбинирана количка 3в1 MALIBU XL ALL IN ONE за сега ми се струва страхотна, но след няколко месеца активно ползване ще мога да кажа със сигурност.

# 553
За Веха има положителни мнения в темата за количките.

Retrus и на мен ми харесват, те са ми подобни на Веха. Мисля, че и двете бяха полски, които ги водят малко по-тежки, ама аз все на такива се хвърлям.

# 554
Момичета някой беше си пожелал списък с нужните неща. Аз като майка за първи път също реших, че ще е много полезно да имаме един списък под ръка Simple Smile Статията е взета от сайта www.todaysparent.com. Качвам списъка в оригинал и с превод от английски. newsm51 newsm51

What you'll need to have on hand for the early days with your newborn
Какво ще ви е нужно в първите дни с новородено

8 undershirts or onesies (mix of short-sleeve and long-sleeve)
8 фланелки или ританки ( микс от къси и дълги ръкави)

5 nightgowns (for use until the cord falls off)
5 нощнички (докато на бебето му падне пъпчето)

8 one-piece stretchy sleepers (go for ones with zippers; new moms swear by them!)
8 разтегливи пижамки ( тези с ципчета; майките ги обожават)

5 pairs of pants
5 чифта панталонки

2 newborn hats
2 шапки за новородени

8 pairs of socks or booties
8 чифта чорапки или шушонки

2 pairs of scratch mittens, to keep baby from scratching his face
2 чифта ръкавички, да предпазват бебето да не си одраска лицето

2 cardigans or jackets, more in winter
2 жилетки или якенца (повече ако е е зимно време)

Snowsuit for winter baby
Екип за снежно време (за зимните бебета)

Laundry detergent for infants
Прах за пране за бебета

4 outfits for dressing up (optional)
4 тоалета за излизане (по избор)

Blankets
Одеалца

3 large cotton blankets
3 големи памучни одеалца

8 receiving blankets (they also make handy burp cloths)
8 леки одеалца за носене (могат да се ползват и като кърпи за рамото)

Feeding
Хранене
If you're breastfeeding, you don't really need any equipment.
Ако кърмите не ви е нужно оборудване

Some nursing mothers like to have these items
Някой кърмещи майки ползват тези:

Lots of bibs
Множество лигавничета

Burp cloths
Кърпи за рамото на мама (в случаите когато бебо се оригва)

Breast pump
Попма за кърмене

Milk storage containers
Контейнери за кърма

Nursing pillow
Възглавничка за кърмене

Nursing bras (if buying before baby is born, buy one cup size larger than your pregnant bra size)
Сутиен за кърмене (ако купувате преди бебето да се е родило, чашката да е с един размер по-голяма от тази която носите в момента)

Breast pads (disposable or washable)
Лепенки/памучета за гърди

Lotion for sore nipples
Лосион за раздразнени зърна

If you are formula feeding
Ако храните със сухо мляко

Lots of bibs
Множество лигавници

Burp cloths
Кърпи за рамото на мама

8 four-ounce bottles with nipples
8 бутилки с биберон от по 120 мл

6 eight-ounce bottles with nipples
6 бутилки с биберон от по 240 мл

Bottle and nipple brush
Четка за почистване на бутилки

Formula (be sure to check expiry date and note the lot number in case of recalls)
Сухо мляко (проверявайте срока на годност и сериен номер в случай на изтегляне от пазара)

Thermal bottle carrier
Държател за термос

Diapering
Смяна на пелени/памперси

8 waterproof covers
8 водоустойчиви покривки

1 diaper pail
Кошче за памперси (за мръсните)

Changing pad
Матраче за повиване

Baby ointment or other barrier cream to prevent rash
Крем за бебето против раздразнение и подсичане

Disposable wipes or a couple dozen washcloths for cleaning baby's bottom

Мокри кърпички или дузина кърпи за почистване на бебешкото дупе

Two boxes of newborn-size diapers (it's better not to buy too many in advance in case your baby is large or grows quickly)
Две кутии памперси за новородени (не купувайте прекалено много в началото тъй като бебето расте бързо)

Bathtime
Къпане

1 plastic infant tub (or use a large dishpan in the sink, or take baby in the bath with you)
1 пластмасова ваничка за бебе (или съд за мивката или с вас във ваната)

12 washcloths, not used on baby's bottom
12 кърпи (отделни от тези за почистване на дупето)

Baby soap or cleanser
Бебешки сапун или лосион за почистване

Baby soft-bristled hair brush
Мека четка за бебето

3 soft-hooded towels
3 меки хавлии с качулка

Bedtime
Спане

Approved crib and crib mattress
Одобрена кошарка и матрак

3 waterproof mattress covers
3 водоустойчиви покривала за матрак

4 fitted cribsheets
4 чаршавчета за матрака

4 light blankets that fit in the crib
4 леки одеалца по размер на кошарката

Sleep sack
Сакче за спане

Other necessities
Други

Approved infant safety seat for car
Одобрена седалка за кола

Stroller that reclines so newborn can lie flat
Количка с кош, така че бебето да е в легнала позиция

Nail clippers or scissors
Нокторезачка или ножички

Bulb syringe for suctioning mucous
Помпа за почистване на нослето

Baby thermometer
Бебешки термометър

Eye dropper or medicine spoon
Капкомер или медицинска лъжичка

Medication in case of fever
Лекарство против настинка

Nice-to-have items
Хубаво е да имате

Change table (or just use change pad on top of dresser or bed)
Маса за повиване (или просто позлвайте матрачето за повиване поставено на леглото)

Rocking chair for feeding and swaddling
Люлеещ се стол

Playpen
Кошарка за игра

Sling or baby carrier
Слинг или раничка за бебета

Diaper bag
Чанта за пелени

1 or 2 change pads
1 или 2 матрачета за повиване

Plastic hangers for closet
Пластмасови закачалки за дрехи

Sun shade for car windows
Сенник за прозорците на колата

2 or 4 pacifiers (if you choose to use these)
2 или 4 биберона (ако сте решили да ползвате такива)

Rattles and other baby toys
Играчки

Night light
Нощна лампа

Общи условия

Активация на акаунт