Отговори
# 225
Glimpse, как ми нацели и моята вълна! Тъкмо днес си повтарям колко трябва да съм спокойна, защото и мен ме ядосват.

Знам, че всеки го прави с добри намерения, но на съпруга му роднините идват в повече. Първо са голяма рода. Много се зарадваха, но реакцията на майка му беше ред сълзи, ред сополи, придружени с изречението- това чакахме. Останалата част- откога и те били чакали, за мен това е егати стреса и вниманието за неродено бебче, а и какво чакат- това е нещо толкова лично. И също, изречения от рода- да ни пазите бебчето, и предсказания дали ще е момче или момиче... Много зле. От моята страна проблеми нямам. Отделно свекито беше предупредена да не казва на определени хора, за да кажем лично на приятелите си. Е, тя отишла и им казала. Иначе под секрет.

Опитвай се да не си го слагаш. Аз днес размишлявах и реших, че няма да ги променя, най-много да натоваря себе си. Гледам да го давам по-така, че иначе къде ще му излезе края не знам. Даже не им отговаряй това име ли си избрала или защо. Това е хубав период и не трябва да се даваме да ни го развалят Grinning И браво за резултатите!

# 226
  • София
Иначе, нещо усещам, че прагът ми на търпимост мнооого започна да пада, особено вчера след новините за пола на детето имаше всякакви реакции, включително на собствената ми майка която каза - "Момиченце........това не е чак толкова лоша новина"
Всеки ни пита за име, казваме го  - е, това ли избрахте?, защо не изберете по-нежно име?
 Sick
Направо не търпя никой.....знам, че всеки има очаквания свързани с детето, но още от сега ми идват нанагорно. Стискам зъби, броя до 10, гледам да не изпадам в конфликти, дано започнат да се усещат.
Много нормално е да те издразнят, аз сигурно щях да се изпокарам с някой ако ми говореше така. Направо ти е много висок прага на търпимост щом успяваш да броиш до 10 без да набиеш някой  Mr. Green аз и да не съм бременна нямаше да реагирам толкова спокойно

# 227
Glimpse -браво за хубавите новини.
И аз все си повтарям да не се впрягам на смотани коментари- има си хора,които не знаят как да реагират на такива новини. По- лошо е когато се исеща,че радпстта им е неискрена и правят фалшиво усилие да се зарадват. Аз успях да се скарам така с една уж приятелка, а по тази причина не сме казали на родата на ММ Simple Smile
Да помоля и тук за палчета - и аз съм на ФМ и се надявам да няма нужда от повече изследвания за генетични малформации.

# 228
Прави ми впечатление, че в този момент по-възрастните ми роднини, които всъщност ме дразнят - майка, баща, свеки, не ме приемат на сериозно - всичко което кажа, направя, реагирам се коментира с "ти сега заради хормоните, нищо ще мине", "ти сега нищо не знаеш, ще видиш". Дори и да им реагирам, те изобщо не ме отразяват и за това предпочитам да не изпадам в конфликт - все пак си правя каквото си искам и каквото считам, че е редно  Mr. Green

# 229
Охх, и аз най-много мразя като ми кажат "нищо, ще ти мине", и особено "не се става лесно майка"...Аз съм такъв характер, че никога не давам нищо да ми се казва, но такива изрази ги чувам от време на време. Добре че мога да се оплаквам на приятеля си-той си ме изслушва милият, а на мен ми олеква като се намрънкам Sunglasses

# 230
Охх, и аз най-много мразя като ми кажат "нищо, ще ти мине", и особено "не се става лесно майка"...Аз съм такъв характер, че никога не давам нищо да ми се казва, но такива изрази ги чувам от време на време. Добре че мога да се оплаквам на приятеля си-той си ме изслушва милият, а на мен ми олеква като се намрънкам Sunglasses
Радвай се,  че поне приятелят ти те разбира.. Защото ММ е в отбора на: "Майка ти пак ще и идва",  "Майка ти пак в мензис " или сега " Пак хормоните говорят, май... "  Wink

# 231
Момичета, да ви попитам дали ангината е заразна? Една приятелка ме кани на гости, но детенцето е с ангина от събота. На антибиотик е, но не знам дали да рискувам.

Изобщо, вие как се справяте с грипния сезон? Аз ако чуя , че някой е болен, гледам да стоя далеч. Ясно е, че в изолатор няма да се затворя, и зависи от имунитета, но навсякъде само кашлят и кихат!

# 232
о не според мен изобщо не рискувай  Naughty

# 233
Според мен максимално избягвай контакти с болни! Ще се видите след няколко дни Simple Smile
И аз да подканя Софийските мами,които не са в групата,ако изявяват желание да се присъединят към срещата която организираме да ми пишат на лични Simple Smile

# 234
И според мен не рискувай.
Около мен всички са болни и аз се разболях - от миналата сряда до сега се влача с болки в синусите и хрема. Ужасно е - GP ми каза да не пия нищо, да чакам да ми мине, така и реших да постъпя.
Гинеколожката ми каза - оооооо, ти си минала 16 седмица, пий си Колдрекс или парацетамол....аз все пак не смея. Поне ме успокои, че от кихавиците ми му няма нищо на бебето, аз се притеснявах, че цялото това друсане може да й се отрази зле.

# 235
  • София
В грипния сезон е добре да се пазите от болни хора, за тези които има как.
Който си има малчуган кака или батко се пази както може Wink

Иначе най-просто обяснено, по време на бременност тялото увеличава имунитета към бактериите, но пада имунитета към вирусите. От друга страна, когато боледува майката, в една или друга форма боледува и бебето. В това отношение според моя лекар, забременяването лятото е най-добре, защото така си изкарват ключовите 3 месеца без досег с вирусите, което е много важно за бебоците. Но като цяло при бременни и малки бебета контакта с болни хора е важно да се избягва, ако нямате деца, избягвайте да се виждате с приятелки с болни дечица. Всяка майка ще ви каже, че има много вируси в градините по това време и не е лесно нито за децата, нито за родителите им да изградят имунитет, а какво остава за хора, които не са в тази среда по принцип.
За да бъде параноята пълна, мен вече два пъти ме предуреждават да избягвам контакт с бежанци, без да ми кажат какво точно имат предвид и остава само да предполагам дали наистина има сериозен проблем.

# 236
Благодаря ви момичета!  Hug
И аз до този извод стигнах, наистина- по-добре да избягвам контакт с болни, поне, когато знам за тях.
Това е и една от причините, поради които обмислям да изляза в болничен- в стая сме 20 човека и често идват подсмърчайки/кашляйки, кой здрав, кой не.

Недостатъкът на зимната бременност Simple Smile

# 237
да и аз поради тази причина от седмица вече съм болничен,вие ходите ли още на работа ?

# 238
Вие вече за големия болничен ли говорите, преди майчинството?
Аз исках да изтърпя до НГ и след това да го пусна, да избегна грипната епидемия, леда и студовете.
Все пак ако нон стоп има болни и в момента не е някакъв пик, а си стане тенденция ще го пускам и аз по-от рано.

# 239
  • Нейде из лудите гори...
И аз не рискувам да се вра при болни. Работя в няколко детски градини, но учителките са предупредени и работя само със здрави деца  Peace
Планувам да съм на работа до НГ или средата на януари, за да взема само месец в повече болничен. (моя по майчинство , предварителните 45 трябва да ми ги дадат в средата на февруари)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт