Отговори
# 240
charlie , аз ходя все още, прегледът ми е другата седмица и , живот и здраве, мисля да изляза тогава.

Glimpse, и аз си мисля, че е пик, но сякаш ще приключвам с работата. Отсега нататък болни все ще има. А и без това ми се спи постоянно, две не виждам!

# 241
  • Варна
Здравейте  Heart Eyes
За работата - намеренията са ми да работя до последно, т.е. като дойде време за тези 45 дена болнични тогава да излизам - края на февруари. Аз съм от хората, които ги хващат дивите ако си стои вкъщи, наложи ми се да лежа една седмица - въй... такава депресия ме удари  Sad Та дано здравето ми да го позволи и да си разнасям шкембето в офиса почти до финала  Wink

# 242
Здравейте момичета - връщам се от ФМ(16-17седмица). Всичко е наред за сега :  175 грама, фръцла - момиченце   newsm03, гледахме пак всичко обстойно- органи, мозък , лице , гръбнак.... Шийка ок - качило се е бебето малко по-нагоре , плацента -ок, води също...  но контрахирала матка( в бързината забравих да питам , тя ли ще ми изпише магнезия или АГ -то от ЖК) .  Вървим си малко по-назад- 4-5 дни , но това не е болка за умиране. Почуди се докторката дали да ме праща на нещо - и 3 пъти ме попита newsm12 , какво е казала Въжарова за резултатите от генетичните и в крайна сметка реши, че няма нужда да ходя на втори БХС /амнио. Получих и бонус шоколадче, защото едната докторка(Цолова) е родила днес Simple Smile Та така - доволна , щастлива  Grinning Grinning Grinning , пожелах на таткото - бебка да прилича на мен и да го видя тогава, как ще ми се репчи : Такава съм била, онакава съм била .... и в коя тоалетна ще се крие  Joy Joy Joy
И аз работя в хале с 80 и детето градинско ... да видим до кога ще издържа да ми кихат и кашлят.Днес след като ми пристигна поръчката от един сайт за лекарства (100 лв за 1 месец , за мен и за детето - добавки , витамини и имуностимуланти) - и им казах , че слагат една касичка тука и започват за всяко кихане/кашляне/подсмърчане и пускат по левче вътре( само докато говорих и вече дължаха 2 лева  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire и ми се смеят тъпо ...ми аз не се бъзикам , писна ми да съм болна  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy)

# 243
  • София
Третия месец доки каза да спирам фолиевата и витамините и да ям плодове и зеленчуци. Пия биозин мама от дъжд на вятър, няма да го спирам заради гриповете. Магнерот от 17 седмица и но-шпа при нужда.
Този биозин е такава глупост аз го пиех редовно и ме тръшна грип. Сега съм го спряла и разчитам на организма ми да се бори и да си изгражда имунитет.

# 244
И аз се надявам всичко да е наред и да си работя до края. Тук по закон няма майчинство (само 45 дни отпуск след раждане), така че жените масово си работят до края. Летните жеги минаха (имам предвид онези по 60 градуса) и сега идва зимата (25 градуса минимум), така че се надявам да няма вируси и болни около нас с бебока Simple Smile

# 245
  • София
Здравейте момичета имам един въпрос. Тъй като ЖК ми е по здравна каса(въпреки че всичко почти си се плаща от мен) Но лекарката ми твърди че за цялата бременност ми се полагат 2 ехографа.... има ли някой запознат, защото на мен ми звучи нелогично да следиш бременност без да гледаш плода. Каза ми ако искам да ме гледа че трябва по 30 лева да си плащам... Аз си ходя и на частно и там си ми го гледат на много по-хубава техника, но все пак ме интересува дали моята лекарка си ги измисля и всичко в България е толкова умно измислено...

# 246
Suzi_to - Не не си измисля 2 или 3 са за цялата Б по ЗК( при нормална Б) . Някой по-рано беше дал линк с книжката , която описва какво ти се полага по ЗК през цялата Б.
pariss - Еха как хубаво звучи : 25 градуса зима  newsm53
За Биозина - пия по 1 на ден - да боледувах 2 пъти , но доста леко го изкарах грипа ( ММ 2 дена не може да отлепи от леглото) , а аз си ходих на работа и смучех хомеопатиите . Не мога да кажа дали е от витамините, биозина или друго , но ... по-добре да си имам застраховка и да си ги пия. А пък детето ми единствения плод , който яде е банан Simple Smile сега го научих да пие фреш ....но голяма мъка - прецеден, без парченца , да е малко сладичък , да не е кисел  ......  Simple Smile  Naughty

# 247
  • Нейде из лудите гори...
Не са само в България по 2-3 ехографии , в много западни страни също са така. Ехограф за установяване на бременността и после около 20-та седмица, следваща среща с бебето - като се роди  Peace

Не ме устройва 25 градуса зима, трябва ми целогодишна такава температура  Mr. Green

# 248
И все пак зависи от гинеколога-моята ме гледа на ехограф на 2 седмици.

# 249
  • Варна
Наистина си зависи и от гинеколога, по ЗК мисля че се полагат 3 ехографа. Мен ме гледат всеки път(месец), но за удоволствието си плащам 300 лв. допълнително за цялата бременност.

# 250
Прави ми впечатление, че в този момент по-възрастните ми роднини, които всъщност ме дразнят - майка, баща, свеки, не ме приемат на сериозно - всичко което кажа, направя, реагирам се коментира с "ти сега заради хормоните, нищо ще мине", "ти сега нищо не знаеш, ще видиш". Дори и да им реагирам, те изобщо не ме отразяват и за това предпочитам да не изпадам в конфликт - все пак си правя каквото си искам и каквото считам, че е редно  Mr. Green

Glimpse,това първо детенце ли ти е?
Ако да, не мога да си представя какво ще се случи като се роди бебчето. Мисълта ми е, че щом още отсега ти се месят, незнам после какво ще е. И мен ме плашат такива неща.

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 15:31 от karina31

# 251
И аз мисля, че са 2 или 3. Мен досега са ме гледали два пъти на ехограф, знам, че има лекари , които си преглеждат всеки месец на ехограф и не искат допълнително пари. При мен не знам как ще е, но като трябва е си плащам. Така или иначе, ако всичко си е наред, не мисля да облъчвам много детето  Laughing

karina31, и мен това ме плаши. първо детенце и първо внуче за на ММ родителите. Да не се заричам, ама като му дойде времето- по моите правила, че да не ставам лоша.

# 252
  • София
Добро утро  Hug
За работата аз много се чудя дали след нова година да не изляза вече болничен, ама седенето вкъщи много ме депресира и изнервя, та ако съм си добре ще си карам до март  Rolling Eyes
Моя лекар е от тези които гледат всеки месец на ехограф и не иска допълнително пари, ама пък не ми мери обиколка на корема и кръвно та не знам ако не ме гледа на ехограф за какво да ходя. Иначе мама ми купи електронен апарат за кръвно, че като ме заболи глава се притеснявам дали не е от него и да си го меря
paulieM, честита ти фръцла  Hug

# 253
  • Нейде из лудите гори...
Момичета, ако искате да не ви се месят, ще трябва да им го кажете, едва ли някой , който си позволява да се меси ще се усети сам и ще спре. Моята свекърва се опита да ми се бърка още докато бременнеех и за това вече отношенията ни са както бяха преди това. Само че имам подкрепата на ММ, неговата баба (единствената жена, освен майка ми, която наричам "мамо") също подкрепя всичко, което правя, въпреки че бая поколения има между нас. За моя род няма какво да говоря, те си познават стоката и не смеят да се месят и бъркат.

Моята лекарка също е по ЗК и ме следи всеки месец с ехограф, без да плащам допълнително, това според мен е политика на доктора. Но по закон безплатните са само 3  Peace

# 254
pepi_mdi Благодаря Simple Smile  Апарат за кръвно и аз си взех- даже съм толкова възхитена(тези от Лидъл за 44 лв) как сам си мери, говори ми на български и ми дава средните стойности за 30 измервания назад , че вчера пратих майка ми да търси да вземе един за баба за НГ  newsm51 newsm51 newsm51(смешно или не ..те хората от това се нуждаят - не от пантофи и сервизи  smile3521 smile3521)
Меря го и аз като се сетя - но за сега съм с ниско /(нормално след 2 кафета)  food010 food010
Баткото не е много въодушевен , че ще има сестричка и от сега се глези и иска супер много внимание.

Общи условия

Активация на акаунт