Съпруги на военнослужещи - 14

• 55 591
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
 вили55, хубава почерпка, но ще се въздържа от питието. Втори антибиотик пия и гадната кашлица не минава. Кашлям като змей.  Angry Днес четох в нета, че на този вирус му казвали "летящ", понеже се разпространявал много бързо и поразявал наред.

Това за кръводаряването и плащането звучи ужасно. Постоянно призовават хора да даряват кръв, а като се намерят желаещи, ги връщат. Не съм редовен кръводарител, въпреки че съм с рядка кръвна група, но когато давах кръв за бащата на една позната, за когото търсеха същата група, никой не ме спря заради това, че пия лекарства за кръвно.  newsm78 вярно, че позната е журналистка ...

Аз да питам нещо за лимита. В поделението се чуло, че този месец щели да изплатят 20%, а следващия - останалата част. Според мен е гаден слух, това са много пари, надали има откъде да ги дадат. Но според ММ информацията била достоверна. Дано само не му се попарят надеждите да види някой лев в повече  преди празниците. Та, дали има нещо такова? Или си е партенка.

И ММ е много зле с ориентацията, а си е наумил някой ден, като се пенсионира, да кара такси. Ами той ще е като тези екземпляри, на които sad_woman е попаднала тази сутрин.  hahaha Ама той нали си имал джапанка /лайновото в случая/, та щял да намери улицата. Ама какво разправяш, значи. Трябва ли някъде да се обърка посоката, той е човекът.  Laughing

# 196
Привет дами,
на обявените телефони на Олимп никой не отговаря. Имате ли други актуални? Знаете ли дали хотела е изцяло ремонтиран тази година?
Лека вечер ви желая!

# 197
  • Разпиляна във въображението
За случката в Кръвна банка не е хубаво, НО.... Аз работя в кръвна банка в Плевен и знам каква борба е да се съберат кръводарители. Влизаш в екседицията и гледаш почти празните хладилници и те обхваща безсилие. Изключително малък е процентът на тези, които даряват, защото така желаят. ММ е от тези и дарява минимум по веднъж на година. За съжаление вече няма задължителна военна служба и войници, които да "точим", а и накрая дойдоха от София и взеха поделението към тях. Много се извинявам, но ми е странно как пък няма един-двама приятели, които да отидат да дарят кръв. В крайна сметка наистина си има показатели, които трябва да се спазват. Хайде сега да се случи нещо, да се колабира или друг проблем и какво ще стане? Писах го и като статус във фейса си, че държавата трябва да върти клип и за даряването на кръв, а не само да си купуваме легално цигари и да пълним нечий частен джоб и от части държавен. От предприятията никой не стимулира работниците, младите хора са основно по кампаниите в училищата и в университета. Ние сме задължени да предоставим кръв, но не я произвеждаме все още. Някой трябва да дойде и да дари.

# 198
  • София
МИРИЕЛ, приятели има, и синът, и снахата искаха да дадат кръв, но днес отидохме в този състав и не ни харесаха. Е аз мога ли всеки ден да водя по 3, 4 и да не знам ще ги харесат ли? Въпреки, че съм на 64, на профилактичните прегледи, хемоглобинът ми винаги е около 133 - 135, Слава Богу нямам някакви заболявания, та защо не ме одобри тази докторка newsm78 и аз не знам...

# 199
Лунно цветенце, честит празник и от мен. Желая ти да си мн здрава, щастлива, обичана и обичаща.
Фло, това им е редовна практика, може би в центъра по кръводаряване, пречките са сведени до минимум, а това трябва да е навсякъде за да има все повече хора които да помагат без излишни усложнения. За мургавелковците които седят пред всяко такова място не ми се коментира, но тях ги има защото управниците в тази държава им позволяват(с липсата на закони и прилагането им) да изкарват пари на гърба на болните и техните близки. Да не забравя да кажа най- важното, ако все още не сте набавили достатъчно банки- обади ми се. Жалко е, че за да си свършат съвестно работата, мн хора в БГ имат нужда от появата или поне заплахата със журналисти. Медиите наистина са четвъртата власт, жалко  че другите три работят само при появата на четвъртата. Спирам с тази безкрайна тема по която даже не ми се мисли, че се разочаровам все повече.
Днес толкова се радвах като се прибрах, ММ  изчистил с  newsm79 и  пуснал пералнята, рядко го прави, защото няма мн време, но с такъв кеф прострях и сготвих вечеря, че не мога да ви опиша Simple Smile  Сега замина на работа , а аз се наслаждавам на спокойствието с чаша вино. Колко е хубаво да си си у дома .
Застъпих се с Мириел и подкрепям идеята за по- редовни призиви в медиите за това, ние с ММ сме давали кръв и защото така е трябвало и без да имаме повод, но сме я да твърдя че наистина мн хора не се сещат , а може би и бе са запознати с това, че могат да го правят.
Е хайде хубава вечер от мен и ако сме накарали поне един човек да даде кръв ей така само да помогне на някой непознат, пак е било от полза цялото писане.

# 200
Неприятно, но може показателите им да не са добри. Въпросът е, че не трябва да се разчита на воденето на хора за конкретен човек, ако се създаде култура на даряване, защото искаш да помогнеш.

В МВР-то се задава бунт и масови рапорти. Двама баш шефове са си подали оставките.

# 201
  • на правилното място, в точното време
Привет , момичета  Hug Влизам за малко, но с лоши новини. Това, което се чува от ден-два за МВР касае и нашите момчета. Не знам при вас на места, какво се е чуло, но за сега информацията никак не е добра. Намаляват заплатите за пенсиониране на 5 или 6, не разбрах и махат парите за прослужено време. При тези, които са с повече години в БА намалението е драстично. За любимия това са около 40 %.  не ми се иска да мисля, какво ще се случва....
Лунно цвете, честит празник!  bouquet Желая ти много здраве и да бъдеш заобиколена с хора, които те ценят и обичат.
Някой за Олимп във времето от 9-10 до км 14-15 януари? Отиваме за няколко дни, ще се радвам да се засека с някой там.
С Фло обсъдихме кръводаряването и порочната система, но за съжаление вече всичко в милата ни Родина е опорочено, хората станаха зли и .... Оф, няма да ви натоварвам повече, да не развалям вечерта ви. Рядко влизам, но ви чете почти всяка вечер.  Hug

# 202
Не би трябвало да премахват клас прослужено време вече натрупан. Не може със задна дата да се отменя вече придобито право. Може би ще го вкарат в заплатата и той повече няма да бъде увеличаван.

# 203
  • Пловдив
Добро утро, момичета. Кафенце от мен.

Това, което ми идва на ум за промените, не е за писане в нета.  Twisted Evil
Не само напуснали полицаи ще има ... скапана държава. Мъчно ми е да го кажа.
Знам, че много ще страдам, но на детето си казвам още от сега, че тук нормален живот не може да има. Да си усвоява професията, която е избрала, и да се маха. В България само на ваканция.  Sad

# 204
  • София
Добро да е утрото ДУНДИ, но като чета, като гледам нещата не вървят никак на добре. Корупция, манипулации, фалшификации. Вижте т.нар. победители в изборите - преснимани протоколи, един и същ за няколко секции ( Перничани се изявиха този път ), прибавяли цифри отпред, отзад, само и само да спечелят. На всяка цена!!! Какво искате от такива нечистоплътни политици. Нали техните гуши ще са препълнени, дреме им за народа. Сега правителството е сложило на мушката Армията и МВР, само не знам как същото това правителство ситно, ситно ще заиграе Ганкиното, ако бъде хванато на мушката на народния гняв. Нали много ги обича народа? Защо се крият тия мижитурки от народната любов?
Браво на полицаите. Започват протестите!

# 205
  • Пловдив
...
Браво на полицаите. Започват протестите!

Жалкото е, че вместо да получат подкрепа от хората, само ги оплюват. И то разни индивиди, които понятие си нямат от работата на полицаите на улицата, на тези, които охраняват разни митинги, шествия, протести и т.н. Никога не са ги виждали как се прибират наплюти /в буквалния смисъл на думата/, надрани, залети с боя, с вода, с каквото ви дойде на ум. Никога не са виждали как се работи с всичката измет по улиците. Псуват ги, удрят ги, унижават ги, а момчетата са принудени да търпят. Ама така е, тя държавата като институция не ги уважава, какво остава за обикновения човек. 

Военните обаче не могат да протестират. Могат само да си приготвят поредната чаша студена вода ... или да излязат на някой площад и просто да изпушат по една цигара /или да изпият по една вода/.  Sad

# 206
Добро утро, благодаря за кафето dundi73! Но новините никак не са добри, аз тъкмо мислех да се оплача, че и в нашето висше училище нещата са като в държавата - борба за власт и пари, "честни" съдии, които връщат някой изгонени ректори, съкращения, съсипване на самото висше училище. А то е направено с пари на дарител, срам и позор, ако го съсипем. Как в миналото са се раждали хора, даващи спечеленото си богатство за развитие на образованието, културата, държавата, имало е родолюбци, отдаващи живота си за родината. Къде изчезнаха тия хора, защо се превърнахме в ... Sad. И за къде е тази държава без армия и полиция newsm78?

# 207
Аз се опитвам донякъде под публикациите във фейса да защитавам нашите момчета и полицията, но "свободата" на словото клони към 0 и понякога се чудя защо се хабя при условие, че наскачат върху мен. Сега четох потресена с какво удоволствие посрещат новината за напускането на полицаите. Винаги предлагам като това им е проблема с 20 заплати, да вземат да махнат всички пари при пенсиониране. Хайде сега, учителите също получават много пари, а като гледам цялата тази ширеща се грамотност... Не съм против никой, но не може по този начин да се зачеква цялата една система. Навсякъде има хрантутници, търтеи и т.н., обаче само полицията и армията им е проблема. Ами Съда? Там малко ли пари взимат?

# 208
Добър ден и от мен! Много внимателно следя дискусията за случващото се в МВР и армията. Няма какво да добавя, всички вие сте го казали много точно. Не че в полицията и армията няма хрантутници и хора, които не знаят за какво са там. Навсякъде ги има и тези две структури не правят изключение. Някак си не е честно обаче всички да се поставят под общ знаменател, обществото да ги плюе наред, а държавата непрекъснато да ги ощетява. Мириел е права-какво работи съдът и защо никой не посяга на техните привилегии? Колко хора никога не стигат до правосъдието, или са ощетени от безумни присъди, когато е посегнато на близките или имуществото им? Колко престъпници просто бяха оставени да напуснат държавата и сега същата тази държава харчи безумни пари, за да ги издирва по целия свят? Много се ядосвам, когато гледам по новините как някой идиот /без извинение/ се напил, карал като луд, убил човек и накрая получава смешна присъда, че на всичкото отгоре е достатъчно нагъл да я обжалва. Кой, по дяволите, е заложил в законодателството клауза, признаването на вина да се счита за смекчаващо обстоятелство?!? Нали има един израз-убий човека и после му кажи "извинявай". И за армията-гнусно е, гадно е! Кой е насреща при пожари, наводнения, всякакви природни бедствия?!? Кой вади закъсали автомобили от преспите?!? Кой охранява границите редом в полицията?!? Проблемът е, че много хора не се замислят за тези неща, докато самите те не станат потърпевши. Оффф, запалих. Извинете ме.

# 209
  • Пловдив
...Кой, по дяволите, е заложил в законодателството клауза, признаването на вина да се счита за смекчаващо обстоятелство?!? Нали има един израз-убий човека и после му кажи "извинявай". ...

Ами онези 240 хрантутници, любимците на народа. За техните коли пари има, за кубинки на полицаи и военни - няма. Пълна трагедия.
Ти си питаш, ама онзи, дето плюе по полиция и военни, не си дава сметка, че точно тях изпращат на такива места. Утре, не дай си Боже, като се случи нещо такова, кого ще изпратят? Депутатите ли, или министъра? А уж министър било "служител на народа".  ooooh! То всеки здравомислещ човек подпалва в такива ситуации, но от друга страна се опитвам да успокоявам ММ, защото в крайна сметка няма смисъл да си хаби нервите излишно.   

Общи условия

Активация на акаунт