Съпруги на военнослужещи - 14

• 55 569
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • Ямбол
Добро утро!
И аз вчера разбрах за тези декларации , та ще подам пък колкото ми върнат все е файда. Като си гледам фиша всеки месец , колко ми взимат , направо ми иде да ....откача..Simple Smile
Та сега за картичките на СГГ ли да си пратя адреса?

# 511
  • София
Проспах " добро утро", сега вече добър ден Simple Smile. От известно време не работя в петък. Отстъпила съм смяната си на младите. Затова тази сутрин се успах.
ЛУННО ЦВЕТЕ, взимам си от твоето кафе, докато пия ще ви изчета. Запретвам после ръкави и  ще мия прозорци. Утре като завалят дъждовете, да знаете, че аз съм ги предизвикала с измитите стъкла Wink Срока за предаване на плетивата е края на ноември. Плетеш каквото можеш и колкото можеш. Шалове - шалове. Ръкавици също може, ама който може. Аз до сега не съм плела такова нещо. Simple Smile
АЛБЕНЧЕ, как е малката? В почивните дни ще направя още дюлево желе, че материал имам, а и то никак не е трудно. Simple Smile
ДИМИТРОВА, прегръдки за теб и за твоето нетърпеливо момиченце Hug Хубав ден.
МЪНИЧЕ, та аз точно тези, " аматьорските" картички харесвам, правени от малки детски ръчички. Предпочитам ги пред китайските Simple Smile
DANI.M 73 Hug
Кафето свърши, ставам, че някой друг да не вземе да измие прозорците. Размечталась...
Хубав ден, мили мои. Болничките да се оправят, здравите да се радват на последните есенни глезотии. От утре - друг десен Wear Umbrella

Сетих се нещо смешно. Вчера имах една пациентка, която дойде с детенцето си, че няма къде да го остави. Аз ѝ работя, а той стои мирно на един стол. По едно време ме пита: Ти бони имаш ли? Ако имаш, дай. Майка му му казва: Бони, бони, ама после докторката ще ти бърка по зъбите. А той отговаря: Посе нека бъка...Сега дай бони Joy

ПП КАТИВИТА, както винаги-точна. Наслука из магазините Simple Smile
ДУНДИ, разсмя ме с това Гризли hahaha Joy Радвам се, че на твоето момиче му е " пей сърце...". Нека все така да му е. thumbsup

Сега пък ДАНИТИ ме изпревари. Моля, път на младите smile3521

# 512
  • Пловдив
Добро утро!
И аз вчера разбрах за тези декларации , та ще подам пък колкото ми върнат все е файда. Като си гледам фиша всеки месец , колко ми взимат , направо ми иде да ....откача..Simple Smile
Та сега за картичките на СГГ ли да си пратя адреса?

Ама то си е написано по колко
1 дете - 20 лв
2 деца - 40 лв
3 деца+ - 60 лв
дете с ТЕЛК над 50 % - 200 лв.

само да има кой да чете.
В поделението на съпругата на колегата им казали, че чакат да им изпратят декларацията. Абе на моя счетоводител кой му я изпраща? Чете си законите, рови си с в сайта на НАП и си тегли, каквото му е нужно. Ама той работи в счетоводна къща, частна фирма. Та колегата донесе декларацията при мен, какво да се занимават с разни "лелки" в армията, дето все чакат и те не знаят какво. И на ММ съм казала, че войниците са му млади момчета и момичета, с малки деца. Да ходят, да ръчкат и да си вземат това, което им се полага. Ще купят по нещо на децата си с тези 20 лв.  Peace

# 513
Това е цитат от закона, който ако не прочетеш внимателно, че сумата от 200 и т.н. се приспада от годишната данъчна основа можеш да сбъркаш, че ще ти върнат 200 лв от платените за годината данъци."(1) Местните физически лица и чуждестранните физически лица, установени за данъчни цели в държава - членка на Европейския съюз, или в друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, ползват данъчно облекчение за деца, като приспадат от сумата от годишните данъчни основи по чл. 17:
1. двеста лв. - при едно ненавършило пълнолетие дете;
2. четиристотин лв. - при две ненавършили пълнолетие деца;
3. шестстотин лв. - при три и повече ненавършили пълнолетие деца."
Другото данъчно облекчение е регламентирано с Чл. 22г:
"(1) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 на местни физически лица и на чуждестранни физически лица, установени за данъчни цели в държава - членка на Европейския съюз, или в друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, се намалява с 2000 лв. за отглеждане на дете с 50 и с над 50 на сто вид и степен на увреждане, определени с влязло в сила решение на компетентен орган."

Аз разбрах за тази декларация от млад офицер, колега на ММ с 2 деца и тогава затърсих инфо и поразпитах. Нашата ТРЗ е мн точна и информирана жена и винаги ни е в помощ за такива благинки.
В тази връзка  една благинка от кодекса на труда за майки с деца до 8 годишна възраст - След използването на отпуските по чл. 164, ал. 1 (отпуск за гледане на дете до 2 годишна възраст) всеки от родителите (осиновителите), ако работят по трудово правоотношение и детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка, при поискване има право да ползва неплатен отпуск в размер 6 месеца за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст. Всеки от родителите (осиновителите) може да ползва до 5 месеца от отпуска на другия родител (осиновител) с негово съгласие.

# 514
Добро утро по обед!
Лунно цветенце, остана ли от кафето, че аз докато стигна до вас, и мина време
Официално командвам "Свободно" за стиснатите палчета и отново ви благодаря за тях!  Hug Снощи бяхме при момчето. Заварихме го омотан в системи, мърморещ и освирепял от глад и жажда  hahaha В края на посещението вече беше станал, облечен, хапнал мъничко, пил водичка /с разрешението на лекаря, разбира се/, и дори, пак с разрешение, изпушил и една цигарка. Та го оставихме доволен от живота  Simple Smile Абе всички мъже ли са толкова смешни, когато са болни  hahaha Почуди се за какво да мърмори в началото, а като си тръгвахме вече беше нахилен до ушите  Simple Smile
Дунди, от сърце се смях на Гризлито. Не се е сетил моя синковец и мен да ме кръсти така, иначе като нищо ще го направи  Joy Не съм съгласна за  "нераждалите". Кой го измисли това?!? Как са дошли на бял свят децата ни, щъркел ли ги донесе? Включвам и себе си в това число. Въпреки, че с моя синковец опитах от "екстрите" и на двата вида раждане. Тръгна юнакът сам да излиза, закъса по пътя и се наложи да ме резнат  Simple Smile Важното е, че всичко завърши благополучно и за двамата.
П.П. От тази сутрин се опитвам да напиша и да публикувам, но все нещо ми се налага да правя и спирам. Дано сега ми се получи  Simple Smile

# 515
  • Ямбол
Dundi , това го прочетох и понеже съм с две деца знам колко ще ми върнат , ама казвам че е нищожно спрямо това което ми удържат всеки месец, но колкото толкова , все  е файда Simple Smile

# 516
  • на правилното място, в точното време
Ехеее, минали стотина години, от както не съм влизала да ви чета.  Минали сте през много теми, обсъдили сте куп неща. Видях красиви дечица, изслушах някои от поздравите на Фло, присетих се за ражданията си....Хей, радвам се, че ви има!  Hug Позачудих се, дали да се включвам в изпращането на картичките, иска ми се, но като знам какво ме чака декември и май по-добре да не, за да не ви подведа. Иначе много искам, имам и какво да пращам, че правя и картички за базарите, но няма да стигна до пощата с изпращането. Всъщност, я ми метнете един списък с адреси, може да се включа.
От два дни го давам свободно, но толкова свободно, че заспивам всяка свободна минута. Явно ми дойде в повече от всичко- Имам да подишам още някои друг ден и после догодина ще ви споходя, особено с писане.
Исках да докладвам по-подробно, но дъщерята има гостенки и ме гони от компа. Довечера, ако се доредя, ще дам по-подробен отчет.

# 517
  • София
Милички мои, едва долазих до компа, че днес измих прозореца на хола, бърсах, търках, постлах килимите, изкривих се. От утре вече може да вали...

Чета за тези пари, по 20 лв. на дете, та да попитам и аз newsm78 Синът и снахата се самоосигуряват, тъй като ние се водим свободна професия. Това тях дали ги касае? Поне до сега не са споменавали подобно нещо.

ФЕЙЩИЦЕ, радвам се на появата ти, като на печалба от тото-то. От кога започва базара?

ДАНИТИ, ще ти върнат колкото да има за семки и бонбонки.

SAD_WOMAN, колко дни ще преседи в болницата твоето момче? Важното е, всеки ден да става все по-добре.

АЛБЕНА, хич ме няма в ориентирането в тези членове, алинеи, параграфи. Добре, че има хора, дето да разбират, та да обяснят и на такива неуки бабета като мен Simple Smile

ТАЗИ вечер за музикален поздрав е ред на I MISS YOU. Представям си я младичка, сладичка, а нали ѝ предстои да става булка, та за нея избрах...Тази вечер аз съм хубава.
Приятно слушане, I miss you.

На всички, хубава вечер. love001

# 518
  • Пловдив
Flo 51, щом плащат данък върху доходите, значи и тях ги засяга. Предполагам, че подавате годишна данъчна декларация. Е точно с тази декларация единият от двамата може да си намали данъчната основа с по 200 лв на дете и така ще внесе с 20 лв. по-малко данъци или пък ако е надвнесъл данъци, от НАП ще им върнат парички.
20 лв. за някои може да са за семки и бонбонки, но за други може и да са нещо повече.  Peace
Аз примерно тази година не знам дали ще мога да заделя повече от тази сума за подарък на детето, а и рожден ден има ... искам да й купя лап-топ, заслужила го е, но засега не виждам как ще стане. Ей затова никак не харесвам този месец декември. И хич не ми се гледат нито черни петъци, нито не знам си там какви съботи.
Малко тъжен завършек на вечерта, ама на, такива мисли ме налегнаха.  Peace

# 519
Мили момичета здравейте и от мен  Hug Hug
Тази седмица нямах никакво свободно време да надниквам в темата. От 16.11 до  20.11 имахме сериозно натовско учение свързано с кибер сигурността, и като започвахме от рано сутрин та чак към 22 часа се прибирах в къщи. Учението мина успешно и пак доказахме че българските военни сме на доста високо ниво  Grinning За закриването пристигна зам министърката на МО и ни обеща че нещата в армията ще се оправят Simple Smile А дано ама надали!
Станах раничко, направих си кафеце и прочетох всичко което сте изписали. В темата вече кипи пред коледния дух. И аз много обичам тези празници и спазваме обичайте. Да се съберем на постна вечеря на Бъдни вечер, най стария да прикади, да замирише на тамян и така вече нямам търпениееее Simple Smile
От понеделник съм отпуска, моя началник вика имаш много отпуска, пускам те за да си почиваш. Почти си направих планче с какво да си оплатня дните.
И аз ще се включа в изпращането на празнични картички, обичам да получавам и да изпращам. Сега ще пиша на СГГ за адрес.
Вчера разбрах за тази декларация за обещетението, при нас трябва да я пусна до края на ноември. 40 лв са си пари Simple Smile
Фло, Сети, Патенце ако сте свободни може да направим една среща, дори и през деня Simple Smile Хайде да се организираме!
Днес е един хубав Християнски празник - на семейството! Нека има МИР, РАЗБИРАТЕЛСТВО, СПОКОИСТВИЕ И МНОГО ЛЮБОВ ВЪВ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО!
Не се работи нищо, така че мисля да излезем с децата на рзходка, да отидем до църквата, да се почерпим и така да се радваме на последните слъчеви лъчи!!!
Приятни почивни дни и много целувки и прегръдки от мен!!!!!

# 520
Добро утро и от мен.Честит празник на всички.

# 521
Честит празник на всички,нека в семействата ми има:здраве,топлина и разбирателство.За моето семейство това е двоен празник преди 2 години се сдобих с моята свидна дъщеричка.Нека ми здрава усмихната и все тъка лъчезарна.Говорите за раждания,моето секцио беше толкова леко че на всички го пожелавам,след като ме преведоха от операционната в стаята исках вече да стана. По този повод черпя всички https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8&am … 3ul0nCTRlo8ZKM%3A

# 522
Здравейте прекрасни, военни момичета Hug!

Няма сервирано кафе - заповядайте, нищо, че вече е почти обед.
Днес е Денят на християнското семейство..
Благодарете на близките си и на Бог, че ги имате..
Помолете се за мечтите си..
Отдайте почит на най-близките си хора дори и досега да не сте почитали датата 21 ноември..
Кой друг, ако не родителите ви, заслужават уважение и благодарност, затова, че са ви отгледали и възпитали в любов и добродетелност.. Кой друг, ако не децата ви, заслужават топлината и уют...

Благодаря, че сте се сетили за мен! Бени Hug Hug Hug
Наистина отдавна не съм писала. Чета от време на време. Нещо съм влязла в черна серия този ноември, но се надявам нещата да се оправят.
Радинка, да ти е жива и здрава рожденичката newsm59 party023. Само радост да ви носи.
Не знам дали ще успея да пиша за всички.
Радвам се, че мъжете на Фло и Сад са добре Hug.
Сети, чакаме с нетърпение бебока Simple Smile и стискаме палци. Аз не искам да си спомням за раждането /беше много тежко/, но пък да имаш дете е най-прекрасното нещо на света. Те са смисълът на живота.
Няма да споменавам поименно другите, но знайте, че преживявам с вас радостите и тревогите и всички ви  Hug Hug Hug Hug силно.
Не знам дали ще успея да се включа в изпращането на картички. Май и през декември ще имам грижи и няма да ми е до празници. Дано не е така Praynig Все пак ми пратете адресите, ако успея ще се включа.

Пожелавам ви слънчев и усмихнат ден.

# 523
  • София
Привет момичета.
Днес е двоен празник в нашата темичка.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО. ПАЗЕТЕ НАЙ-ГОЛЯМОТО СИ БОГАТСТВО - СЕМЕЙСТВОТО!

РАДИНКА ДА ВИ Е ЖИВО И ЗДРАВО МОМИЧЕНЦЕТО, ДА ВИ РАДВА И ОСМИСЛЯ ДНИТЕ ВИ!

НИКИ, радвам се, че се появи. Приемам идеята ти за среща. Ще звънна на момичетата, дано да може и Лунно цвете, та да спретнем голяма среща. Ако не се получи, тогава - мИни срещичка Simple Smile

ДИМИТРОВА, как си миличка? Беше ли на празника в детската градина?

ДУНДИ, благодаря за разяснението bouquet Довечера ще кажа на моите деца. Разбира се, че 20 лв. са пари. На фона на данъците които взимат от всеки, както казва Данити, само по толкова ли им се откъсна на " отговорните" господа? Това имах в предвид...

ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, не ми се искаше да си мисля, че си в "дупка", като си мислех за теб и за това, че не пишеш. Нали сме се разбрали, че сме от як материал. Дръж се момиче, няма да е все така.

Аз отивам в КПП-то, че за вечеря ще си съберем децата, внучетата и племенника. Днес се приготвя риба и питка. Купува се нещо за дома, но да е с дъно - ваза, чашка, чинийка, та да не изтече семейното щастие.  И до сега, смея да кажа, че най-добрият ми приятел е ММ.
Хубав ден, милички. newsm51 love001

# 524
ДОБЪР ДЕН!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХРСИТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО! ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ЛЮБОВ ЗА ВСЯКО СЕМЕЙСТО.

Радинка Здраве, весели игри и много Simple Smile - ки.

danity_79 очаквам адрес.
Получила съм 9 адреса.

Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт