Съпруги на военнослужещи - 14

• 55 680
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • Разпиляна във въображението
Излязоха. ББ - запазва се всичко за ПОЛИЦАИТЕ. Само новопостъпили ще получават по 10 заплати, но класът влиза в заплата и до там. И НИТО дума за останалите в сектор Сигурност. Пък Ненчев си прави сбирки ooooh!

# 241
Тъкмо щях да го копирам ,ама от тел ми е трудно. ....Постнали са го в съседната полицейска тема...
 А МО мълчи ли , мълчи ....

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 11:56 от kativita

# 242
Мълчи, ами...Ненчев от самото начало не знае на коя планета се намира...

# 243
И сега какво пак нашите мъже да оберат пешкира.Нямат дрехи нямат пари,орязват ги от всякъде а те милите мямат и право да се вдигнат.Онзи ден ММ бе наряд в една консерва от ламарима,имат печка но нямат право да я пуснат,че нямало пари за ток.Е сега е болен и вчера броихне 59 лева за АБ.Ама те нали си орязват заплати,дреме им за хората.Не съм бясна ами нз каква съм вече.Дано дребното не се зарази че ставаме красиви.Надявам се само всичко да се нареди че.....

# 244
Орязването на заплатите при пенсиониране на служителите от сектор сигурност ще важи само за новоназначените.---> аз това чета сега в новините в сайтовете... нали и нашите момчета са в сектор Сигурност... дали не се отнася и за тях.. или аз твърде много се надявам ... и си внушавам Simple Smile

Оппсс, сблъсках се с публикуването с sad_woman  bouquet bouquet bouquet

ех,,, и второ сблъскаване този път с Радинка  Hug Hug

# 245
Освен големия проблем с дрехите, много е тревожно и положението с горивата за отопление.  От 1.11. е стартирал отоплителния сезон ,ама няма гориво.....В същото време ни четоха заповед за пестене на ел.енергия....

Ха ха ББ благодари на Българската армия, че не е излязла на улицата. ...а как го заслужават  тия всичките едно военно положение.....

# 246
Момичета, нарочно съм анонимна по причини, за които ще се сетите. Не че трафика не се следи...
Работя в МО, но съм и съпруга на полицай.
Снощи чух следната реплика: "Обаждат се и искат министърът да излезе и да каже нещо. Е, какво да каже - че няма такова нещо ли, след като има?"
Тези промени са пробутани минути преди Министерски съвет.
Аз от условията си за работа не бих се оплакала, а да не говорим за военнослужещите тук. Взимат поне двойна заплата, при една и съща свършена работа, като много от тях остават след пенсиониране на същата цивилна длъжност. Щяха да ги махат - обаче повечето са с доста силни позиции и дефакто почти никаква реформа не се направи. Доколкото чувам , в МВР поне тях изчистиха, но при нас - не става.
При ММ условията са както в Н-ското поделение.
Няма консумативи, няма изправни автомобили, за униформите да не говорим. Щатът им не е променят от 80-те години, когато населението е било много по-малко. Има хора, които се водят на техни щатове, а фактически са дръпнати в София.

Има нещо друго, което не трябва да се пренебрегва. Факт е, че 20-те заплати (а някога бяха 29!!) са наследство от соцвреме. Тази реформа трябваше да се направи отдавна, но постепенно. Между другото, както е написано - излиза, че изобщо махат прослуженото време. Не е така, просто го замразяват и го вкарват в брутната заплата, както направиха през 2012 със служителите по ЗДС. Лошо е за хората с по-малък стаж, но там би трябвало началниците да си влязат в ролята и да им определят справедливо възнаграждение.
Но от друга страна - не може работодателят така едностранно да ти изменя условията на работа. Оня плевенски ... как си вдигна палат на Витоша, нали не му стигаха 2 бона заплата като депутат.

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 16:38 от Анонимен

# 247
  • на правилното място, в точното време
Не мога да си избия от ума думите на ММ на Цвета: "Не е достойно да се служи вече"... Тъжно ми е, много, за всички момчета, които са избрали тази професия.  Вече не ми се чете, защото се изля толкова помия в последните дни....Отвратена съм, обезверена...не вярвам, че нещо добро ще се случи. С тези управляващи, а за съжаление няма други...

# 248
  • София
Здравейте милички мои! Нагледах съседките от Клуб "полицейска съпруга". Предлагам им рамо. Чакам да кажат кога и къде. Опрял е нож на кокъл и са нужни действия, а не пожелания. Нали е демократично да протестираш и да си изкажеш мнението! Гаврата и унижаването на Армията и Полицията не бива да се подмине, да се омаловажи и този път. Стига с компромисите, те не решават проблема на униформените мъже. Не знам колко още трябва да сме търпеливи, да търпим това некадърно, некомпетентно, мафиотско правителство. За земеделеца мин. на отбраната и шофьора шеф на пилотите снощи споменах, но не се побирам в кожата си, че някаква си лелка зелка ще командва полицаите, а един редови пожарникар и охранител ( ББ ) преспа и се събуди главен секретар на МВР и генерал- бре, ти да видиш, та сега този същият, който много си повярва, управлява цяла една държава. Е нЕма друга такава държава...
За сега толкова! Изчетох четирите поста. Положението е критично! Този мазен пехливанин ББ пак се опитва да замаже очите и да спасява кожлякът. Дано не успее и този път да се изплъзне. Много го може това.

ПП Да ФЕЙ, така ми каза ММ преди 17 години: не е достойно вече да се служи и да стоиш всеки ден в поза на куче, което очаква да му подхвърлят кокълче, а господарите му го изритат, като лош материал, или ненужна вещ... Убидно!!!

# 249
Освен големия проблем с дрехите, много е тревожно и положението с горивата за отопление.  От 1.11. е стартирал отоплителния сезон ,ама няма гориво.....В същото време ни четоха заповед за пестене на ел.енергия....

Ха ха ББ благодари на Българската армия, че не е излязла на улицата. ...а как го заслужават  тия всичките едно военно положение.....

Отдавна си плачат за това!

Колко пари сме вложили в тази армия, да бяхме на др дередже досега. То ремонти на машини, то купуване на части, че дори и листи за принтери, компютри, принтери.... А все се "ебава" с тях държавата.
Синовете на колежки, които са полицаи, сами си купуват дрехите, майките им ги преправят, ако намерят отнякъде, но не по мярка. А сега привилегии имали.
Вярно е, че във всяко стадо има мърша, но на полицаи и военни разчитат при аварии, бедствия, охрана на граница, гръмнали складове ...

# 250
  • Разпиляна във въображението
Гледах новините и отбраната не я споменаха, когато се говореше за пенсионирането и заплатите. Изрично ги споменаха за класа и разделянето на служителите в категории труд. Това е.  Confused

# 251
# 252
Това не го разбрах, означава че за тях си остава гласуваният бюджет 2016 с орязаните социални придобивки и заплати при пенсиониране, а това което е казал ББ за полицаите не важи за отбраната?

# 253
  • София
Момичета, никаква вяра на тези измамници. Протестни действия до дупка, или по-точно до пълна победа. Отстъпване и на милиметър назад не бива. Да се запазят досега съществуващите дадености + добавки, съобразени с инфлация и т.н., пари за дрехи и отопление,гориво за машините.  Боже, срам и позор. Да се молят хората за отопление в 21 век! Нека земеделеца ходи да сАди чукундур и да остави армията в ръцете на компетентен човек. ( същото написах и за измислената лелка зелка, която ръководи МВР ) Да, ама не. От къде ББ да намери професионалист, след като събира кадрите си по пътища и полянки, на случаен принцип. Помните ли, как направи здравен министър една невзрачна женица, заблудена по прашните друми ( поне да беше я намерил на някоя от магистралите, можеше по-оправна да е. )
Москва слезам не верит. Да не се опитва тоя демагог да замазва очите на хората. И пак ще кажа срам и позор! Защо заплашва с наказания, униформените, дръзнали да изкажат мнението си. Егати  демократа. Наглец!!! Измислица.
Момичета,  виждате ли как конфронтира една на друга професиите? На това му се казва разделяй и владей. Полиция с/у Армия, лекари и учители с/у униформени, работещи с/у " чантаджии"...По-голям чантаджия от президентското недоразумение не виждам. По никакъв въпрос не е компетентен. Още чантаджии - ами самият премиер и преживяващите около него слуги. Да ги изпратим в Румъния, там ще ги оправят.

# 254
Без да измествам фокуса на важните проблеми ,завъртам за кратко темата в противоположна посока....

Все пак до коледните празници остават 50 дни и къде с лични , къде със  служебни проблеми
скоро ще ни завладее коледния дух....
 До края на седмицата (най - късно в понеделник ) на сайта на агенцията ще качат НГ пакети и кога ще стартира продажбата. Така че, който проявява интерес може да следи. Отделно има 5 карти за Гармиш-Партенкирхен , които утре ще ги пуснат(много хубава цена  , ама трябва и да е скиор човек.....)

Общи условия

Активация на акаунт