Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 112 507
  • 666
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 3 393
За пестила ги варя без да добавям захар, тъй като я избягвам заради диабет.

# 646
  • Мнения: 3 149
За пестила ги варя без да добавям захар, тъй като я избягвам заради диабет.
И после сушенето върху хартия ли се прави?

# 647
  • Sofia
  • Мнения: 16 169
Има ли проблем ако не махам семената на доматите? Суша чери и нямам толкова време, за да го направя? Направих няколко тавички с пестил от праскови и сини сливи. Много е вкусен. За съжаление не успявам да направя толкова, че да остане за зимата. Докато изсъхне и е изяден. Но поне се радвам, че децата ядат него вместо шоколад.

Как го правиш пестила? В смисъл - как го разсипваш по тавичките, не е ли много течно? Какъв ти е уреда?

Доли, на каква хартия? И на какъв уред?

# 648
  • Sofia
  • Мнения: 17 843
Слагам хартия за печене в тавичките на сушилната и на нея изсипвам пюрето за сушене. .   Става и във фурна

# 649
  • Sofia
  • Мнения: 16 169

На много тъничък слой, или така ми се струва?
Благодаря за снимките!

# 650
  • Sofia
  • Мнения: 17 843
На снимките е вече почти готово.
В тавичките на сушилната слагам по два пълни черпака пюре на слой около 5-6мм.Като изсъхне е около 2-3мм.тънко.

# 651
  • Бургас
  • Мнения: 1 005
Аз, когато провя пестил, варя до възможно най-голяма гъстота и после разсипвам пласт около 5 мм в сушилнята и като изсъхне добавям отгоре още материал и отново суша. Да станат по-дебели "питките". Като изсъхне, режа на парчета, заедно с хартията в/у която са се сушили. Редя ги едно в/у друго в кутии от сладолед.

# 652
  • Мнения: 106
Здравейте Simple Smile
Искам да подаря на майка ми уред за сушене, но не мога да избера, тъй като представа си нямам по какви критерии да го търся. Тъй като темата е от преди 10 години, попрегледах я, но бихте ли ми препоръчали добър уред към днесшна дата.
Поздрави,

# 653
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 15 119
А някой правил ли е люти чушлета? Ако да - споделете приблизително време, как ги направихте - цели или нарязани...

# 654
  • София
  • Мнения: 3 841
Кати, ти ме срази с твоите 300кг смокини! На какъв уред ги сушиш?

Люти чушлета за по-бързо суша срязани по дължина, през семенника, защото после и него слагам при смилането за лют пипер. Но НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ!  С ръкавици режа, но ръцете ми горят по три дни!
Ако са супер качествени чушките и без дефектии, бих опитала цели.

# 655
  • София
  • Мнения: 4 784
И аз три пъти го четох, 300 кг смокини? Освен да е за бизнес. ама множко ми се вижда Thinking

# 656
  • Бургас
  • Мнения: 1 005
То, момичето, ще си "признае " за смокините,  но на мен ми беше полезно да прочета поста й, защото се уверих, че смокините трябва да се сушат до "много сухо", за да не мухлясат. Миналото лято ми дадоха  едни доста калпави смокини, държани в хладилник...но не можех да правя много сладко и затова ги изсуших. Такива ми дадоха, но бях доволна-подарък. Получи се. А за количеството- аз преди две години обработих подобно количество ябълки, които привършихме точно тази пролет, и то-през карантинния период. Стоката трябва да се прибере! Аз суша в сушилня, направена от стар хладилник, със 7 тавички, на дъното с метална мрежа. Сурово : изсушено = 10:1 приблизително.

# 657
  • Мнения: 3 792
Здравейте Simple Smile
Искам да подаря на майка ми уред за сушене, но не мога да избера, тъй като представа си нямам по какви критерии да го търся. Тъй като темата е от преди 10 години, попрегледах я, но бихте ли ми препоръчали добър уред към днесшна дата.
Поздрави,

Най-важният критерий според мен е да се нагласяват различни градуси. Освен това по спомен от споделеното в темата в кръглите сушенето е по - равномерно (на продуктите, които са близо до центъра и отдалечените). Иначе при всички се редуват тавичките коя да е по-горе или по - долу в процеса на сушене.

# 658
  • Карлово
  • Мнения: 3 296
А някой правил ли е люти чушлета? Ако да - споделете приблизително време, как ги направихте - цели или нарязани...
Лютите чушлета, моите са рибки узрели, т.е. червени ги нанизвам на конец и закачвам нависоко. Изсъхват си сами без сушилня. После когато ми потрябва си меля каквото количество ми е необходимо и си го смилам. Държа си ги така нанизани в хартиена торбичка в шкафа. Понякога откъсвам една и я слагам в яденето.

# 659
  • София
  • Мнения: 2 299
А някой правил ли е люти чушлета? Ако да - споделете приблизително време, как ги направихте - цели или нарязани...
Аз веднъж правих - нарязани по дължина. Нямах ръкавици в нас и стана една ....
Времето за сушене зависи от доста неща, проверяваш и преценяваш.

Общи условия

Активация на акаунт