Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

• 160 582
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Черешите наистина не се получиха, но това не маже да убие ентусиазма ми:)))И моя сорт череши не беше от най-вкусните,  и това е причина да не са вкусни и сега като ги извадих от сушилнята.Суших ги с костилките, защото бързах да ги сложа, нали ми беше за първи път, да видя какво ще стане, нямах търпение. Резултата беше 30 часа сушене, смаляване наполовина и не чак толкова добър вкус.Не уцелих на хубав плод.Аз ги сложих в хартиена торба от хляб от Лидл. Така ми казаха че правили други хора и се съхранявали цалата зима.
Преди да ги сложа да ги суша ги измих, подредих ги в тавичките на сушилнята и ги оставих да изсъхнат цяла вечер, на сутринта включих сушилната , вие така ли правите?

# 256
Не знам дали не си сгрешила с това бързане. newsm78 Аз не бих сушила плодове с костилките. Първо, че ще се сушат много дълго и второ, си мисля, че няма да имат дълъг срок на съхранение. Peace
Аз суших миналото лято сини сливи, от нашата градина. Нарязах си на половини, махнах костилките и наредих в машината. На всеки два часа разменях тавичките. Изсушиха се за около 8ч., мисля. Съхранявах в буркан, имам още две - три половинки, чудесни са.
Тази година ще пробвам и с вишни, и с череши, че миналата година им беше свършил сезона като си купих машината. Peace

# 257
И ние в градината имаме сини сливи и те бяха основната причина да си купя сушилнята-Благодаря ти  Fortuna за разяснението за сините сливи.Само да питам 8 часа, но на колко градуса?
Черешите оставих в тавичка малко на слънце вчера.Вече знам- трябва да са без костилки или най- малкото цепнати.

# 258
Здравейте,

Може ли някой да препоръча сушилня? Дали могат успешно да се сушат с тези сушилни боровинки и  ягоди?  Rolling Eyes

# 259
И ние в градината имаме сини сливи и те бяха основната причина да си купя сушилнята-Благодаря ти  Fortuna за разяснението за сините сливи.Само да питам 8 часа, но на колко градуса?
Черешите оставих в тавичка малко на слънце вчера.Вече знам- трябва да са без костилки или най- малкото цепнати.
Извинявай, че се забавих с отговора. bouquet
На моята сушилня не се регулират градусите и не знам на какви работи. Peace

# 260
  • Варна
Здравейте,

Може ли някой да препоръча сушилня? Дали могат успешно да се сушат с тези сушилни боровинки и  ягоди?  Rolling Eyes
Мила_91Smile Hug, от миналата година съм със сушилня на Gorenje. Доволна съм, има таймер ,регулира се и температурата. Според мен няма причина да не могат да се сушат  Peace

# 261
Благодаря ти PyK  Hug

# 262
Здравейте, от вчера имам сушилня, та сложих череши, моркови, тиквички, банани. По принцип хубаво ли е да се смесват? И дайте идея какви зеленчуци да смеся за да направя някакъв универсален микс, който да добавям към супички и манджички? И още едно въпросче, как да разбера кога са готови?Трябва да ги изчакам да станат твърди ли?

# 263
Аз съм сушила едновременно моркови и пащърнак. Суших ги докато станат твърди. Пащърнакът смлях в блендера, че иначе не ни хареса в ястие, но и моят беше малко старичък. За микс за супи и ястия може да направиш от каквото обичате: целина (глава), пащърнак, морков, чушки, тиквички, разни зелении. Аз съм решила да не смесвам нищо предварително, за да не са с един вкус всичките ми ястия и супи. Laughing

Суших бели череши без костилки, станаха като стафиди, хубави са, доволна съм. Суших ги между 10 и 12ч. с прекъсвания.

# 264
  • морето и сините вълни :)
Записвам се да чета.
Преди 2 дена си купих Горение ,мисля да я пробвам с череши

# 265
Моята сушилня се развали!!! Не иска за включи въобще, беше на Gorenje. Добре, че е в гаранция, та тя е купена на 15,05,2017! Сега ще я връщам.Иначе суших нектарини преди това, станаха супер!

# 266
  • София
Универсален микс правя от пащърнак, целина, моркови и праз лук. Понякога добавям тиквички и магданоз. Като изсъхнат добре смилам в електрическа кафемелачка, добавям му и червен пипер, направен отделно от сушени чушки. Много фино е смляна тази универсална подправка и в супите и манджите със сос я добавям накрая като изключа.
Имам постоянно и сушени гъби, смляни на брашно, освен в супи, слагам ги в сосове за месо, в мусака, в домашни пастети.

# 267
  • София
Как се смилат гъбите

# 268
  • морето и сините вълни :)
Моята сушилня се развали!!! Не иска за включи въобще, беше на Gorenje. Добре, че е в гаранция, та тя е купена на 15,05,2017! Сега ще я връщам.Иначе суших нектарини преди това, станаха супер!

Ужас!
Аз моята сега я включих за сефте

# 269
  • София
Мисля да пробвам да изсуша ягоди (ако останаха на пазара).Миете ли ги ?

Общи условия

Активация на акаунт