Любители на Котки Тема 99

• 36 697
  • 771
  •   1
Отговори
# 360
Пролетен дъждец ,
изобщо не се обвинявай!!! Такива неща се случват. Важното е, че си взела необходимите мерки. Котето ще се оправи бързо и ще забрави. Успокой се, няма нищо фатално.
Всичко ще е наред!

jujavka, Joy Joy Joy

# 361
Благодаря ти за успокоителните думи! Взех го и сега спи. Изпи толкова много вода, като се прибрахме. Има яка, за да не се ближе.

# 362
  • София
Пролетен дъждец, не е малко изгаряне, ама и при хората се случва.
Скорошно оздравяване. bouquet Най-важното е да не се замърси раничката.

jujavka, не кърпя. Joy Joy Joy

# 363
Здравейте момичета,

днес се сдобих, съвсем случайно с мъничко коте. Голям късмет и за котето и за мен, като от известно време оглеждам за коте.
Улично е, минахме през ветеринар за обезпаразитяване и първи съвети.
Само момента с храната не ми хареса, вет.лекар даде гранули (суха храна) но котето е доста малко и от утре мисля да му купя консерви.
Днес за съжаление нямах време да прочета и да се поинтересувам и му дадох малка купичка прясно мляко. Сега прочетох, че не е много за препоръчване, но вече я изпи. (като количество не беше повече от 60-70мл).
Отново вет.лекар ми даде силиконова котешка тоалетна. Нямам представа дали е добре, зле и т.н. но котето я хареса и след като 3пъти го слагах в нея (като го видя, че започва да "рови" с лапи на килима), от там нататък (4пъти) си влиза само вътре и си върши работата.

Ето и снимки преди ветеринаря и после в къщи.
първа среща
излегнало се
направо спи

# 364
Като докарала си хронична диария на котето, когато беше на възрастта на твоето с хранене с паучове, консерви и домашно варено месо, те съветвам да заложиш на сухата храна за начало.
Върни се назад в темата- има много и полезна информация за храните и храненето на котката. Епона е спецът в темата, но за да не се повтаря за милион и половина пъти, някъде точно в тази тема на мен ми даде ценни и обобщени съвети за сухите храни- марки и състав, домашната храна, паучовете и консервите.
Аз не препоръчвам силиконова тоалетна, но колкото стопани толкова препоръки за тоалетните пълнежи. За сметка на това препоръчвам закрита тоалетна.

Мъжко ли е котето?

Котето може и да рови по килима, не от нужда, а от желание да остри ноктите си. Отучвай, докато е време. Осигури драскалка и настоявай да я ползва. Става с личен пример.  Mr. Green

Не оставяй децата да го мачкат прекомерно. Играйте много с котето и до пълно изтощение. Стреми се да не му оставяш енергия да прави бели.

# 365
Касита, ще се върна назад да чета.
Просто ми се струва, че толкова малко коте не е препоръчително да се храни със суха храна. Ако беше в естествена среда, щеше да е основно на кърма.

Котето е доста малко, за да му слагам закрита тоалетна, или поне така си мисля. За сега ще караме с тази, миризма не се усеща като цяло.
Утре ще му взема и някаква драскалка за ноктите, както и храна, четка и т.н.

# 366
Мъртичко беше колкото твоята писана, когато се научи да ползва в апартамента закрита тоалетна.
Котето в естествената си среда можеше и мишки да яде вече, но поставено в тази, в която се намира в момента, за мен сухата храна е най-доброто.
Четка не зная дали му е нужна в момента.

# 367
Sesylle  Hug Честит нов член на семейството ти  Hug  Мноооооого  сладко бебе  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Така се радвам ,че е имал късмет тоя бебок да си намери стопанин ! Дълго и щастливо да си съжителствате !!!

# 368
  • Варна
Много сладко котенцето, Сесили! Ай честито!  Heart Eyes
Много добре сте направили, че първо сте посетили ветеринаря.
Домачка ми се малко, беззащитно котенце!  Twisted Evil

Трябва да има кътче у вас, където да се скрие и да си е насаме.

Купи и ножичка за котешки нокти, за да му клъцвате връхчетата.

Скоро заради Мила накупих пак гранули РК-орал сензитив и днес изненада-аплауса липсва, РК стои. Въпросът е сега да проуча да не би Женка да ги е изяла.

# 369
  • Варна
Котак Сесилов много готин, дълъг косъм май. Късметка имаше такава, как да кажа, ефирна козина като ореол и сега е мече Simple Smile

# 370
Благодаря ти за успокоителните думи! Взех го и сега спи. Изпи толкова много вода, като се прибрахме. Има яка, за да не се ближе.

На мен не ми се струва много голямо, пък и щом няма мехури и падане на кожата не е чак толкова сериозно, важното е, че си взела спешни мерки Hug

# 371
Пролетен дъждец, ще се оправи котето, не се обвинявай.

# 372
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Пролетен дъждец, едни стиснати палци от мен да се оправи скоро писанчето.  fingerscrossed

Котак Сесилов много готин, дълъг косъм май. Късметка имаше такава, как да кажа, ефирна козина като ореол и сега е мече Simple Smile
Същото щях да кажа. Grinning Канибалчето изглеждаше така като я прибрахме. Сега е огромна топка козина и опашка.  Crazy
Да обърна внимание за млякото. Naughty Естествено, че малко коте ще яде/суче мляко. Само че не бива да е обикновено прясно краве, а или адаптирано за котки, или адаптирано човешко. Обикновеното краве мляко може да се дава, но по-добре сгъстено с жълтък или с малко кисело мляко. За котки мляко има по ветеринарните аптеки или при самите ветове. Peace

# 373
Привеееет!

Леле какво е сладко котето на Сесил! Мъжко или женско е и има ли си име?

Отчет да дам за Оскар.Няколко дена не е пишкал в ъгъла , но вчера моя мъж го е хванал на косъм.Днес сутринта пак така, а два три дни въобще  не го беше  приближавал.Направихме поръчка за някакъв ензимен препарат , с който да почистим мястото , че явно само с обикновен препарат не става.Миризма реално няма , но явно Оскар си я усеща. Някъде бях чела и за някакъв домашен метод за почистване  , който бил много ефикасен , но  нямам никакъв спомен за  съставките. Ако на някой му се занимава да ми го припомни моля  Embarassed!

И още нещо .Сварих чисто , бяло пилешко месо на котачето.Не го яде с особенна охота.Сварих му и сърчица и дробчета , които после пасирах.Това пък само го помириса и се оттегли.Засега е с РК  , но  с  онлайн поръчка си чакаме поръчан  Аплауз .

Изгореното котенце  на Пролетен дъждец да се възстановява бързо !!! Оскар какъвто е любопитен и  се навира нвсякъде ,много ме е страх  че като отварям фурната ще се изгори.

И накрая малко снимки  от нас  Heart Eyes

# 374
  • У дома... някъде
Много сладки котета виждам! Heart Eyes
Пролетен дъждец,не се обвинявай за случилото се.Ще се оправи бързо животинката,дано не боли много,все пак има козина преди кожата и тя поела част от горешия чай.
Аз купих силиконова тоалетна за Кендито и съм много доволна,май само такава ще вземаме вече.Нито ми мирише,нито остават камъчета по пода на банята. PeaceДовечера ще пека рибка(филе от толстолоб) във фурната с почти никакви подправки и мисля да дам малко на котето да си хапне.Иначе тези дни дадох малко кашкавал и извара и веднага се омете за норматив,но и количеството беше колкото да си опита душицата и няма проблем с тоалетната.

Общи условия

Активация на акаунт