Любители на Котки Тема 99

• 37 855
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Какво ви става?
какви са тези разплодителни оди?
Предколедното настроение и загубата на две малки душици ме е афектирало. След разплодителните и на кастрационните оди ще минем, най-вероятно.
Мен ме е жал за сиамката, защото съм имала котка с подобен проблем и поведение... Тя страда и трябва да й се помогне, пък стопаните й искат да има поколение и тогава да я кастрират (ако не съм разбрала погрешно)...Confused

# 661
Но млъкни, сърце! Щото ако заговориш, ще стане течение...
Моичките след ходене до тоалетната задължително минават, за да си заровят сухата храна и след това се почва търчането. Много са смешни, все ги заплашвам, че ще започна да им я сипвам на пода, щом толкова държат да е там.

# 662
Те кастрационните оди и думите против разплода на неродословни и лицензирани животни са, за да има по-малко такива картинки:

Скрит текст:

Превод: изоставени и изхвърлени на улицата животни

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 09:35 от Епона

# 663
Котка под изправена елха, не върху нея и под нея, но съборена!  Shocked

И аз това си помислих! Първата година беше върху елхата, сега вече е тежък и я събаря. Както я украсявам внимателно и красиво, така до Коледа е вече в плачевно състояние - изкривена, висят гирлянди и лампички, топките са закачени, където ми е паднало последно, битка голяма е, но не се предавам! Joy Миналата година си купих някакъв отблъскващ спрей и се родих, дано помогне и тази година срещу терора на елхата Joy

# 664
Ужас!  #Crazy
Епона, предупреждавай моля те като слагаш такива ужасии. Преобърна ми се всичко в корема, милото сладко, изоставено котенце. Разревах се.  #2gunfire

# 665

Deni и моят до скоро имаше така разстройство. Свари му оризче и му дай от оризовата вода и ако иска от оризчето да си хапне - нищо друго. Аз моят с лъжицата го преследвах и пъхах в устата. Той плюе, аз пак давам. Дадох му и с малко от водата разтрошена четвартинка медицински въглен. На другият дуен пак въглен. Като почна малко да се оправя в храната му слагам трошички пълнозърнест хляб. Това не съм си го измислила аз, а от ветеринар е съвета.

# 666
gabidi, извинявай, крия го. Но хората, практикуващи безразборен разплод на домашни любимци, трябва да се замислят.

# 667
Ужасна е снимката, но такава е реалността. Не може да обръщаме внимание само на чистичките и пухкави сладури. Предполагам,че тайската котка не са я пуснали на мъжки досега, защото не са намерили породист мъжки. Ако желаеха да имат просто малки котенца, който и да е мъжкар от улицата щеше да става. Явно искат проодисто котило, в което не че виждам нещо лошо, въпросът е, че както по-нагоре споменаха, толкова дълго нераждала, но разгонваща се котка е твърде вероятно да има кисти.
На първо място трябва да стои здравето на животинката, за съжаление все още малко хора знаят какви са последствията както от хапчетата против разгонване, така и некастрирането, съпроводено с разгонване и незаплождане на животното. А какви са последиците от безразборния разплод всички знаем Confused

# 668
Отглеждам си черна пантера! Черен е, тежък, гигантски мерки гони, значи е породист! Туй то! Никой да не е посмял да ми противоречи, че ще ви го пусна в къщите. Та тоз дзвер оня ден ме събуди любовно с драскане по ръката. Нищо и никаква драскотинка, по- малка от сантиметър, без кръв, черва и ужасии. Обаче..... Това нещо вчера почервеня и се наду. В момента ръката ми има издута червенина с диаметър 5см., а аз седя и се чудя ще се мре ли или няма...

# 669
В целия форум съм обикаляла, но единствено в тази тема надушвам злоба. Що сте такива бе хора?! Питам аз и отговор не искам! Какъв разплод практикувам? Що да са горките ми животни? Ако видите с какво и как ги отглеждаме ще им завидите чак. И в двете ни семейства плюшковците са на пиедестал. Храним ги с храна от 20 лв/кг , ваксини, обезпаразитяване, къпане, ресане, разходки, и много любов! Дали са горките? Кви са тия никакви снимки на непородисти изоставени котета? ТЕ са горките, а не моите. Това, че искам да ги съберем Писа и Аморето може да е грешка по един или друг начин, но това може да ми се обясни с нормални думи, спокойно като на човек, а без нападки и обвинения, нали? Или вие сте свикнали да нападате хората заради грешките им и едва ли не съм животно щом греша и щом се използва такъв тон.
Ако тази тема е за затворена група хора кажете ми да не участвам повече!
Не ми харесва начина по който ми говорите. Не гледах аватари, кой кво пише, ама в няколко поста чета какви ли не нападки. Айде по полека и лек ден!
amy_nka
днес ще разглеждам обявите в нета да намеря някой сиамец за Писа. Да, тя понякога гледа уплашена и се страхува от светкавиците на телефона. Много е нежна и миличка. Водили сме я на доктор и за сега няма нищо притеснително за нея. Всичко е наред. Тя не всеки път като е разгонена "вие" толкова силно, но този път беше ужас. Отивам да й търся сиамец. Simple Smile

# 670
Аморе, запомнила съм те защото и ти се пръкна в темата по същото време, по което и аз. Та още тогава обясняваше какво породисто коте "Колорпойнт" сте купили и как ще го размножавате с Писа. Нищо не е в състояние да ми промени мнението, че котето е взето само за да се изкарат някакви пари. А пък всъщност така и не разбра, че Колорпойнт е вида окраска, не породата на котето и колко е породисто твоето е друг въпрос, но съм сигурна, че е почти колкото моето е пантера. Това плюс и думите ти, че когато забременееш котето ще отиде някъде си, ни прави крайни.  Защото това което сте си наумили е опасно и безотговорно отношение към животните. А това отношение води до снимката която Епона показа.

# 671
addicted2U, точно по повод кистите сме я водили на доктор и я преглеждаха и казаха, че е здрава и няма нищо обезпокоително. Миналата година и заведохме един сиамец, но и него не го прие. Не знам защо. А котки от улицата не можем да заведем при нея.

# 672
А за какво ти е да я размножаваш, имаш на кого да дадеш котенцата ли, дето ще са толквоа породисти и специални?

Добре, че не виждам снимката на Епона, че щях да ревна. Cry

# 673
Радвам се, че е здрава! Heart Eyes Губила съм куче заради некастриране и незаплождане, затова знам колко е мъчително. Всъщност тя също не харесваше мъжкарите, при която я водихме. На 7-8 години за последно опитахме, но разбрах, че ако толкова дълго време не е заплождана, шансът да се заплоди на тези години е много малък. Така че може и да не стане при вас, също като при нас.
А снимката на Епона не е чак толквова гадна - трябва му баня на мъника, обезпаразитяване и доктор за оченцето Simple Smile Какви други страшни работи има ooooh!

# 674
jujavka ,казала съм, че като забременея ще го дам за известно време на майка ми. Това и доктора ми го препоръча. Предпочитам здравето на детето и собствения си повече от което и да е животно. Не ми се иска да го махам (евентуално), защото много го обичам и ще страдам. А това колко е породисто и дали твоето коте е пантера Simple Smile за мен няма никакво значение. Не съм го взела за разплод и изкарване на пари, защото ако на едно домакинство приходите са му над 2000€ на месец едва ли ще тръгне да прави бизнес с котки. Обаче ти не ми вярвай ако искаш, защото не ти го казвам за да те убедя в нещо, а информативно. Ходих до Стара загора да си го взема, защото много ми хареса котето като цяло.  А ако исках за разплод, то и тук има развъдници с какви ли не колорпойнти. А например ако събера Писа и моето едва ли ще се пръкне такова като от снимката, камто се пръкнах и аз във вашата тема : ) Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт