Любители на Котки Тема 99

• 36 829
  • 771
  •   1
Отговори
# 45
Каси, аз храня с Орижен - има голямо съдържание на месо и малко на разни други боклуци, НО...Лъки от него вероятно има кристали, неясно защо според мен. Може би все пак трябва и паучове да се дават чат-пат. (признавам си освен ако не е наложително за здравето му, не бих седнала да варя/пека/купувам специално пилешко филе, голяма играчка ми е)

# 46
За гранулите:
- избор 1: Ягуар или Ориджин
- избор 2: Акана или Аплаус

Тези са на българския пазар.
За едно здраво коте е важно да яде качествен протеин от месо. Всъщност почти всички котета имат нужда от това, комбинирано с качествени мазнини и минимално въглехидрати, както и балансирани витамини и минерали.
Ако трябва да се дават гранули, горните са приемлив вариант.
Много е добре даже, че му даваш специално приготвено за него месо. Мократа храна е много важна за здравето. Понеже при печенето се губи част от влагата, може да добавяш към месото водичка или сосче. Така неусетно ще се повиши приема на вода.
Хубаво е да яде мокра храна един или два пъти на ден.
Тъй като е кастриран, внимавай с количествата, съобразени с нивото му на активност.

# 47
Ами, играчка. Метнах тройка бутчета за мъжа ми и малкото дете ( аз и голямото сме вегета) и отделих едно в тавичка за Мъртока. А тавичката купих специално за него.  Laughing Така ще пека, ако Епона рече, и патешко, и телешко.
Ето това и мен ме притеснява,  DreamComeTrue, уж храня с Аплауз, уж пие вода, уж яде паучове, уж нам си кво и пак онази тоалетна за уринарни тестове почервеня, т.е. показа проблем.

Епона, мерси, мерси, мерси.  bouquet

# 48
DreamComeTrue, да достатъчния прием на вода е много важен. Котки, които са само на гранули, трудно достигат необходимите нива. Водата най-добре се усвоява чрез храната.
И другото, важно е каква вода точно поема. Ако е твърда може и тя да причини кристали.

# 49
Каси, всеки път ли се променя в червено?
Това, че се променя, не значи, че има кристали или инфекция, а че пехато на урината не е такова, каквото трябва да бъде. Което се свързва с уринарни проблеми, но не винаги.
Ако всеки път става червено, опитай да вземеш урина, вет да вземе кръв и да направи изследвания.
Ако е само понякога, проследи след какво се получава.

# 50
Ми де да знам, обикновена софийска вода...има ли смисъл да я преварявам примерно? Иначе пие някъде около 180мл на ден горе-долу.

Сега яде уринарна храна, взела съм и някоко уринарни паучове да пробва. Два месеца ще е на нея и после ще го върнем на Орижена да видим дали ще има рецидив (така каза док), но аз се тревожа дали по някакъв начин бих могла да подобря диетата му. Паучове по-често?

Той не мисля, че би ял чисто месо, (досега не съм го видяла да прояви интерес към месо), пък и на тоя етап не ми се занимава, признавам си...

# 51
Телешко е много хубаво да се дава, на моята й дадох печено, но не го хареса Shocked Сега мисля да й дам сурово, няма как да не й хареса, обожава сурово месо. Но и да не го изяде, другият месояден вкъщи яде всичко (приятеля ми) hahaha

# 52
Какво направих аз, след много мислене каква мокра храна да им давам:
Купих пилешки съчица и месо, сварих ги (отделно), след това в блендера за секунди, заедно с част от бульона, в който са се варили и в голяма кутия от сладолед. След това в хладилника и хопала  Grinning
Другия път ще им взема патешко или пуешко, следващия заешко, а може и да ги смеся. Доволни са, а и аз, поне знам какво хапват, щото тия 4% месо в паучовете, направооо...  ooooh!

# 53
Есме, много вкусна рецепта си им направила! Даже според мен е по-добре да не ги смесваш, за да имат възможност да ядат различни вкусове всяка седмица, но както си решиш естествено Wink И аз съм се заредила със сърчица и дробчета във фризера.
Относно водата, често ходим и пълним големи туби изворна вода и всички пием от нея, но за когато нямаме възможност си купихме преди седмица една каничка с филтър - 1,2 л. за към 30.00 лв. Така и ние, и котето поне ще пием пречистена вода (макар че според мен този филтър улавя както вредните, така и полезните елементи във водата).

# 54
моят не яде по рецептата на Есме, уви. Само дборчета золи така, но му ги давам веднъж на три седмици.
Ще взема урина, Епона, но се чудя, не е ли търговски трик това с този индикатор?  Thinking Чакам да се върне ветът му от отпуск. Благодаря.

# 55
Даже се зачудвам дали да не слагам повечко бульонче и малко желатин...?  Thinking Може би желирано ще го харесват повече (Каси?), а и ще има повече течност?  Rolling Eyes
За дробчетата и аз знам, че не трябва да се прекалява, с рибата също.

# 56
Дриим, софийската вода хич не е читава, камо ли водопроводите, по които тече. Ако можеш филтрирай, не преварявай.

Есме, чудна рецепта! Добре че са доволни котаците!

Каси, то е един вид лакмус. Може да пробваш да вземеш от аптека и да се изпика въху него. Така ще имаш потвърждение или отхвърляне.

Урината на котките трябва да е с пеха 6-6.5, демек леко кисело.
Принципно класическият лакмус се оцветява в червено при кисела и в синьо при основна среда. За тоалетната, която ползваш, не знам как стои въпросът с цветовете.

# 57
Епона, ние пием минерална, но знам, че не е добре, ако почна да взимам изворна и за нас дали ще е ок? Flutter

# 58
Изворната е ок.

# 59
Толкова са хубави първите страници на всяка тема, че направо ме разтапят Heart Eyes От нас данък довечера.

Общи условия

Активация на акаунт