Любители на Котки Тема 99

• 36 833
  • 771
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Само някой да каже, че кастрираните котараци не били мъже! Виж ги ти!!! Mr. Green

Teмата помни и безопасният секс на котараците на Аша. Но доколкото си спомням, те бяха кастрирани на по-зряла възраст.  Mr. Green

Разкошни котачета видях, но няма да изброявам поименно, че ще пропусна някой.  Heart Eyes Обичам първите страници на темата.  Heart Eyes

Биборана, "данъчна ваканция" не приключи ли?  hahaha

Цитат
щото тия 4% месо в паучовете, направооо ...
Прекалено много се хващате за 4-те процента в консервите. Така наистина звучи стряскащо, но пък приема 90% вода. За коте, което иначе не пие вода, това е просто идеално. Освен това няма опасност да затлъстее. И изобщо не искам да кажа, че това са идеалните храни, но и не бива да се отхвърлят напълно, особено ако котето не пие вода. Това е все едно да не ядем краставици, защото в тях 97% е вода.

Иначе пие някъде около 180мл на ден горе-долу.
Та това е огромно количество вода! Дори и в момента, когато Мъро е на Дехидрин и е принуден да пие вода, едва ли изпива повече от 100 мл.  Shocked Преди дори не се забелязваше, че е пил нещо от купичката. Сменях водата, за да е чиста, а не защото е намаляла.

# 61

Цитат
щото тия 4% месо в паучовете, направооо ...
Прекалено много се хващате за 4-те процента в консервите. Така наистина звучи стряскащо, но пък приема 90% вода. За коте, което иначе не пие вода, това е просто идеално. Освен това няма опасност да затлъстее. И изобщо не искам да кажа, че това са идеалните храни, но и не бива да се отхвърлят напълно, особено ако котето не пие вода. Това е все едно да не ядем краставици, защото в тях 97% е вода.

Тук не съм много съгласна. Да вземем една консерва, на която пише 4% месо и една, на която пише 90% месо. Влагата (съдържанието на вода) и в двете ще е около 80%. Това е така, защото като съставки са несравними. Вода се съдържа в месото и другите съставки. Но в консервата, в която има 4% месо останалото е заместено с царевица, ориз, овес и какво ли още не, което е неусвоимо и вредно за котките.
Но да, по-добре мокра храна, която е 4% месо, отколкото суха храна, която е 4% месо.

# 62
Моята идея беше, че е по- добре да им сваря месо и да им сложа от бульона (дори и да го желирам, пак ще има доста течност), отколкото да купувам паучове, в които има 4% месо, а останалото е вода. Идеята не е да не ядем краставица, а да не ядем само краставица, защото тя не ни дава достатъчно количество полезности. Не ги отричам напълно, съгласна съм, че не е пък чак лошо да се дават от време на време, но мисля, че от 100 гр. (най- много, доста са и по 85 гр.) пауч, в който има 4 гр. месо няма особено голяма полза.  bouquet

# 63
Таня, май не всеки ден пие толкова честно казано, може би малко се поизхвърлих...толкова му е цялата купичка, но не я изпива всеки ден. Абе като цяло според мен нормално си пие, ама знам ли...

# 64
  • София
Като говорите за храна... Аз пък не мога да я отуча от Роял Канин Sad Не ще и не ще друга суха храна. Мешам, мешам, и все хубавата си остава в купата, Рояла подбран и изяден. Пробвах Аплаус, Ориджин, Акана... Някакви съвети? Иначе за мократа храна също е претенциозна. Само паучовете на Аплаус харесва и тези на Гурме. Та от всичко, дето яде, само паучовете на Аплаус са свястна храна, всичко друго е джънк Sad

Ето, да я видите каква е лиготия от снощи:
Скрит текст:

# 65
Благодаря за новата тема. Ще информирам как се развива местенето и как му понася. Няма да може да излиза на терасатаи това ще го побърка, но ще му обособя място да клюкарства до прозореца. Grinning

P. S. Кара е станала красива, пухкава дебеланка.

# 66
Този кожен диван защо изглежда толкова запазен??? Mr. Green Mr. Green Mr. Green (аз нашия няма да ви го показвам...)

# 67
Следобеден мързел:

На един и същи фотьойл са...

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 16:17 от Епона

# 68
  • На края на вселената!
 Ох, че пухкава нова тема, напълнихте ми очите, благодаря!

И да си платя данъка - той омита купичката, но задните крачуни са на по-високо от предните. Как яде надолу с главата не знам...

# 69
  • София
Този кожен диван защо изглежда толкова запазен??? Mr. Green Mr. Green Mr. Green (аз нашия няма да ви го показвам...)

Наистина е запазен. Факт е, че имаме супер внимателна котка, която прави много малко бели, обикновено станали по погрешка.  Grinning

Хъни, беше ми домъчняло за вас с Оли. Надявам се бързо да се адаптира на новото място.

# 70
# 71
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Прегледах всички данъци ... разкошни са!  Crazy Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Туй беличкото, последното, колко косъм извади!  Crazy smile3508

# 72
  • София
Аз данък ще платя в следващите дни, че сега имам сърдита котка.  Mr. Green Не ѝ давам да яде, защото утре ѝ предстои кастрация, дано всичко да мине леко.  Praynig

Да питам за черния списък на 1ва страница. Гледам, че Анимо са там- за двете клиники ли е? Тази на Бъкстон ми е съвсем близо и удобно.

# 73
  • София
Да питам за черния списък на 1ва страница. Гледам, че Анимо са там- за двете клиники ли е? Тази на Бъкстон ми е съвсем близо и удобно.

Toзи списък е попълван години наред и следите се губят. Потребителите, които пишат в темата отдавна не са същите. Дано имаш късмет и да се разбере кой и защо е включил клиниката в черния списък, но най-добре пробвай да откриеш нещо с търсачката. Не разчитай потърпевшият да се включи. Sad

Стискам палци утре всичко да мине бързо и безболезнено!  Hug

# 74
  • София
Мерси, Таня! Ще се пробвам с търсачката.

Общи условия

Активация на акаунт