Има ли дрескод за учителите?

• 41 166
  • 526
  •   1
Отговори
Днес, докато разхождах детето, минах покрай двора на едно основно училище, там играеха деца на възраст около 8-9 години. Чу се свирка и гласът на госпожата, която викаше децата, когато се обърнах ме смути външният вид на въпросната учителка. Беше обута с обувки на токове, карирани чорапи над колената, много къса пола, която едва покриваше задните й части и кожено яке. Спомням си, че когато бях ученичка, учителите по ФВС винаги бяха облечени в спортни екипи, както бяхме задължени и ние да влизаме в час. Не помня някоя преподавателка да е идвала облечена като труженичка от околовръстното. Съжалявям, че не я снимах, за да ви покажа нелепият външен вид на тази госпожа!

Чудя се, учителите не са ли длъжни да спазват определен дрескод? Редно ли е, облечена по този начин жена, да се допуска да преподава на деца?

# 1
  • Пловдив
Първо - не всички часове по физическо в началното училище се водят от учителите по физическо. Два от тях се водят от основните им учители. Според мен си видяла основния учител. Второ - дрес код очевидно няма.

# 2
Може да не е била учител на ФВС. Със свирка децата си събират и колегите начални учители.

П.П. Да не си минала покрай 128-мо.  Mr. Green

# 3
  • Sofia
Не само че има дрескод, ами получават пари (мисля два пъти годишно) за дрехи, отделно от заплатата. Явно конкретният директор не си върши работата като хората. В нашето училище не съм виждала такова нещо.

# 4
В правилниците, които съм чела съм попадала на - представително облело. Натам вече е въпрос на тълкуване и разбирания на директорите.

# 5
Има. Трябва да се облича като лелка.

# 6
Не мисля. Крайностите винаги са зле.
В нашето училище виждам много добре облечени учители.

# 7
да получават суми за облекло ,но съм виждала някои се обличат като за дискотека, също ми е много неприятно да видя учителка с клин- новата мода ужасно е, да млади са , но мисля ,че трябва да има малко ред

# 8
Има училища в който не дават пари за дрехи, но дори и така да е един учител, трябва да се носи както подобава, според възрастта и визията.  Познавам учителка от яслата, която се облича безобразно смешно. Моля се детето ми да не попада в нейната група, защото тя и по принцип си е чалната и отзивите за нея не са добри. За един учител говоро много външноста

# 9
Пари за дрехи се дават навсякъде, на всички, дори и на непедагогическия персонал.
Веднъж годишно се полагат, но на места сумата се дава на два пъти.

А децата да имат ли дрес код?

# 10
  • Пловдив
А децата да имат ли дрес код?
В училищата с униформи фактически имат.

# 11
Масово са училищата без униформи.

# 12
да и аз така знам,че и лелките  в училище получават

# 13
Категорично не мисля, че трябва да са облечени като лелки, но много къси поли/рокли нямат място в училище.

За учениците има дрескод, забранени са късите поли, дълбоки деколтета и голи гърбове.

# 14
какво значи като лелка

Общи условия

Активация на акаунт