Има ли дрескод за учителите?

• 41 170
  • 526
  •   1
Отговори
# 45
  • Ямбол
Който си е гласувал да ходи, ама със същите боклуци, с каквито са принудени да ходят и децата. При нас униформи няма, но и не бих отишла на работа като магистралка и не само на работа в училище.

# 46
  • Пазете Гор
Една от учителките в училището на децата ми се облича малко по-предизвикателно, отколкото ми се струва уместно на мен. Млада и хубава е, да й дава Господ колкото може по -дълго да е. Разбирам я. Инак е чудесна, децата я обичат и работят с нея добре.

# 47
Познавам директорка на селска детска градина, която ходи на работа с клинове, рокли с голи гърбове, много къси такива и с мн високи токове. Ужасно неуместно облекло и поведение има. ВРИД е от 3 години, няма желаещи за нейното място.

# 48
Няма по- удобно облекло от един панталон, вкл. дънки и един пуловер, респ. риза, блуза със сако/яке. И за децата, и за учителите.
От униформи няма смисъл. Обикновено са или грозни, като модели, или от лоша материя, за да са евтини.
Не е нужно човек да се пъне в неудобни костюми със сака и поли, които да се чуди на къде да замята и да мръзне в тях през половината година по нашите географски ширини. Освен това панталонът позволява по- малко волности от към кройки и дължини, които са изкушение за хора без добро познание за границата на приемливото, когато се носи пола.
В училище не помня да съм виждала много неприемливо облечени учители, че и деца /говоря за прогимназия, в гимназията има повечко издънки сред ученичките, главно, но е и до възраст- експериментират/.

# 49
  • най-шареното място
Лелката по отношение на вида не е възрастна или пълна жена, а не особено поддържана и с леко неугледен вид.

Показаните сака са демоде и зле ушити. Няма нужда са са черни, строги или неудобни. Пола/панталон и блуза е вариант, който стои на всеки. Роклята е винаги безпогрешен избор. Няма нужда така като US офис от 80-те.
Скрит текст:

ОУ"Кирил и Методий" са без например.
Дължината на полата не прави лелинското според мен. И двете на снимката са си млади и хубави дами!

Имат, но не следят за носенето ѝ. Не познавам дете, което да учи в училище без униформа

# 50
  • Sofia
Роклята е винаги безпогрешен избор.

Ааааа виж това не е вярно. Големи карикатури в рокли съм виждала. От рокля до рокля има голяма разлика. Има плажни, вечерни, много къси, прозрачни, лъскави и всякакви други неподходящи за работа рокли. Пък и за рокля трябва фигура. Имам колежка, доста пълна, с коремче, която ходи само с тесни, опънати по нея рокли.  ooooh! Прилича на наденичка.

# 51
  • най-шареното място
Винаги има подходяща рокля, както сама си написала.
Не може да се твърди същото за панталон и понякога за пола, но роклята може да скрие/подчертае всичко.

# 52
Пари за дрехи се дават навсякъде, на всички, дори и на непедагогическия персонал.
Веднъж годишно се полагат, но на места сумата се дава на два пъти.

А децата да имат ли дрес код?
Каси аз съм била в училище(в малко населено място)  и пари за дрехи нямаше и никога не съм вземала
да, само за 3 години бях и бях по проект, но и другите учители не вземаха, защото училището беше "бедно"  поне все с това се оправдаваха, явно са запълвали други дупки. Делегирано заплащане също получих само веднъж

# 53
При всяка/почти/ професия има дрескот-дали официално или не, но е важно. А пък за учителите е от особено значение. Не мисля, че задължително трябва да е костюм. Но визията трябва да излъчва авторитет.Дори и на 25г. да е учителката може да изглежда стилно и авторитетно. Не мисля, че дънките не са желателни. Не говорим за онези тип "потури" или мааалко скъсани. Но едни класически дънки с хубава риза и перфектно.Има я и другата крайност-учители с дълъг стаж и напреднала възраст, които обаче си мислят "че младеят" и облеклото им е ....жалко. Освен това София не е България, нали. Но винаги учителят трябва да излъчва авторитет и с облекло и с поведение.Преди 1,2 г. ми се случи да ходя в Инспектората през м.септември, когато коридорите бяха пълни с директори. Трябва да ви кажа, че се уплаших!

# 54
Категорично не мисля, че трябва да са облечени като лелки, но много къси поли/рокли нямат място в училище.

За учениците има дрескод, забранени са късите поли, дълбоки деколтета и голи гърбове.

За учениците има дрескод, да, но за учителите за жалост официално няма. Няма строго определен начин по който да ходят на работа, но лично според мен тябва да има. Трябва да има както униформи за учениците така и за учителите. Има доста млади учители които като ги видиш се чудиш учител ли е, ученки ли е ?!  newsm78 newsm78 newsm78
аз пък съм се чудела обратното на някои ученички, които се обличат така, че не можеш да ги различиш от учителите. За униформите съм съгласна

Да, няма спор, че има и такива които се обличат все едно не отиват в училище, а на Ботев или Околовръстното

# 55
  • Варна
Скрит текст:

ОУ"Кирил и Методий" са без например.
Дължината на полата не прави лелинското според мен. И двете на снимката са си млади и хубави дами!

Имат, но не следят за носенето ѝ. Не познавам дете, което да учи в училище без униформа

Скрит текст:
От тази година са им казали ,че нямат и могат да ходят както си искат, т.е. нямат вече!  Peace

# 56
  • най-шареното място
Ще го обърнем на супер спам както е тръгнало Simple Smile
Скрит текст:
Казали са, но после май са ги искали с униформи понеже ще идват репортери.
Явно вече е само парадна. И аз смятам, че това не е същността на униформата - същността е да е ежедневна. Парадна може да е и риза + панталон/пола, но то е за броени дни.

# 57
Тук униформите са масови. Не се сещам за училище без.

ОУ"Кирил и Методий" са без например. И има и още със сигурност ,нецентралните например,града не е с 10 у-ща .  Wink

За Варна ли говориш? Откога са без униформа?

# 58
  • Варна
Чек, скрития текст де. Сори ,последно беше!  Laughing

# 59
Да, видях. Те бяха ужасни и без това никой не ги носеше.

Не си представям дъщеря ми да няма униформа. Сутрин преди училище ще е ужасно в къщи. Иначе в началното училище имаше една учителка с вид на магистралка, 50+ годишна. Пускала съм снимки.

Общи условия

Активация на акаунт