Има ли дрескод за учителите?

• 41 172
  • 526
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Според мен едни нормални дънки и спортни обувки е съвсем приемливо за учителка. Защото началните учителки са нещо като... "дневни майки" на децата. И връзват обувки, и разкопчават ципове, и разтървават сбили се.

# 31
да съгласна съм,че е за офис, в спортния вариант става за училище, казах просто, че дамите на снимката са хубави , не лелки Simple Smile

# 32
  • Варна
Тук униформите са масови. Не се сещам за училище без.

ОУ"Кирил и Методий" са без например. И има и още със сигурност ,нецентралните например,града не е с 10 у-ща .  Wink
Не съм попадала с  2 деца ,в три различни у-ща ,на учителки ,облечени неприлично или да са ми се набили в Очи с нещо. Peace Големият обаче на няколко пъти ме е питал защо и учителите не са с униформа.  Laughing

Дължината на полата не прави лелинското според мен. И двете на снимката са си млади и хубави дами!

# 33

Подкрепям те като модели. Цветът  естествено не трябва да е черен като за офис.

Категорично не съм съгласна с какъвто и да е модел дънки на училище. Панталони има и ушити от обикновени платове. Обувката трябва да е с нисък ток и като модел ежедневни. Дънки и спортни обувки на екскурзия.

Доколкото знам преди за обучение на преподаватели са приемали хора с естетическо чувство за обличане (имах роднини учители, някои са още живи и винаги са се обличали спрямо възрастта си без да изглеждат лелки, а сега бабки).

Нека не спорим излишно. Преподавателят трябва да е облечен в костюм и е възможно да не изглежда като лелка или чичко. Просто трябва да съобрази модела спрямо себе си: възраст, фигура, тен на лицето и цвят на косата. В крайна сметка има различни модели дрехи. Това е руски сайт. Както се вижда моделите не изглеждат нито като лели, нито като баби. Да виждате някъде минижуп?

http://kostum4you.ru/kak-odevatsya-uchitelyu-v-shkolu/

Колкото до физическото, то това беше хубаво в "старите" времена, че преподавателя по физическо си водеше часовете (нали за това е завършил в НСА?!). Събличахме се по съблекалните за нула време. Междучасията като времетраене не са се променили. Госпожите ("другарките") ни бяха винаги перфектно облечени и с прически. Нямаше развлечени, защото те посрамваха професията си и колегите им не ги търпяха.

Сегашните "госпожи" трябва да протестират в МОН, синдикатите и т.н. за да им махнат физическото от главата според мен. Разбирам ги, че трябва да се преобличат, но ако искат да възпитават вкус трябва или да се жертват или да протестират.

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 17:08 от maria_73

# 34
  • Stuck in a moment
Категорично не мисля, че трябва да са облечени като лелки, но много къси поли/рокли нямат място в училище.

За учениците има дрескод, забранени са късите поли, дълбоки деколтета и голи гърбове.

Това е виц, нали?  Laughing

# 35
Категорично не мисля, че трябва да са облечени като лелки, но много къси поли/рокли нямат място в училище.

За учениците има дрескод, забранени са късите поли, дълбоки деколтета и голи гърбове.

Уви, не  Wink. В гимназията ходят като разпасани. А и тогава много се експериментира изобщо с външния вид: облекло, грим, коса. Аз колко се гримирах в 10ти клас, как не ме изгониха  Crazy. Но не ходех с много къси поли и разголена  hahaha

# 36

Не е виц.Има го в правилника на училището,отделно се напонмя на децата,че ярко боядисани нокти и коси са недопустими.В старото ни у-ще бяха недоволни от прилепналите клинове.

# 37
  • Варна
А на момчетата май-юни не им дават да ходят с къси панталони на у-ще,дори и под коляното .Ама момичетата можело да ходят с поли ,аааа!!!  Twisted Evil

# 38
По принцип съм против всякакъв дрескод. Разбирайте го както искате, но дрехите са опаковка, не съдържание.
Разбира се, когато е трябвало съм подбирала подходящо облекло.
Обаче  в училище трябва да ина равноспоставеност - за учители и ученици.
Ако има дрескод, той да е за всички.
Ако има униформи - също да е за всички пълнолетни лица (учители и ученици). 
Ако учителката си върши работата, ами да се облича както иска, ако това не пречи на работата й. Свобода на изразяването ...

# 39

За учениците има дрескод, да, но за учителите за жалост официално няма. Няма строго определен начин по който да ходят на работа, но лично според мен тябва да има. Трябва да има както униформи за учениците така и за учителите. Има доста млади учители които като ги видиш се чудиш учител ли е, ученки ли е ?!  newsm78 newsm78 newsm78

# 40
  • Mediterraneo
А на момчетата май-юни не им дават да ходят с къси панталони на у-ще,дори и под коляното .

В испанското училище на децата ми преподавателите до онзи ден бяха по къси панталони( просто захладня напоследък времето), тениски и маратонки. Но на никого не му прави впечатление. освен на мен в началото, докато не осъзнах, че е за предпочитане от децата пред вида на сухари в костюми. Тук се говори на малко име и на "ти" на учителите, а дисциплината  е повече от чудесна.

# 41

За учениците има дрескод, да, но за учителите за жалост официално няма. Няма строго определен начин по който да ходят на работа, но лично според мен тябва да има. Трябва да има както униформи за учениците така и за учителите. Има доста млади учители които като ги видиш се чудиш учител ли е, ученки ли е ?!  newsm78 newsm78 newsm78
аз пък съм се чудела обратното на някои ученички, които се обличат така, че не можеш да ги различиш от учителите. За униформите съм съгласна

# 42
  • Ямбол
Пари за дрехи се дават навсякъде, на всички, дори и на непедагогическия персонал.
Веднъж годишно се полагат, но на места сумата се дава на два пъти.

А децата да имат ли дрес код?
Каси аз съм била в училище(в малко населено място)  и пари за дрехи нямаше и никога не съм вземала
Прекарали са те или си била за много малко и са те пропуснали съвсем съзнателно. Навсякъде дават. В последните години се води вече представително облекло. А парите не са много, че да си купиш дрехи за работа за цяла учебна година плюс обувки.

И без да плюя по колегите си, но и аз съм се изумявала на облеклото на някои колеги, особено ми направи впечатление на една конференция в София, някои начални учители бяха дошли все едно са в долнопробна кръчма - някакво бодиподобна блуза с дантела отпред и гол гръб, на който се вижда захабен сутиен. И не беше само тази, но тя беше най-фрапираща. Ми по-добре с дънки и маратонки, отколкото като от циганския квартал.

# 43
  • София
Имах навремето една колежка в училището, която ходеше в следния вид на работа: лъскав черен клин (не бяха на мода), закопчано върху клина ярко зелено боди, и дълго жълто сако. И понеже беше леко закръгленка приличаше на онези бръмбари с металическия цвят. Но тя си имаше психически отклонения.
А дрес код не е необходим, ако директора си е на място. Както и ако има нетърпимост сред колегите към разни изцепки в облеклото.

# 44
  • София
А парите не са много, че да си купиш дрехи за работа за цяла учебна година плюс обувки.
Не знам колко са, а  и не ме вълнува особено, но сигурно ще стигнат за униформа съответстваща на униформата на учениците. Така де, щом са гласували вид и материал на униформата, да бъдат така добри и те да се облекат в същото  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт