Забременели след инвитро - тема 15

• 54 379
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
Момичета,вие каква фолиева киселина приемате...неофолик или неофолик мета? Аз досега пиех неофолик,а аптекарката ми каза,че при бременост трябва да е мета. Каква е разликата?

# 136
И аз да честитя на Белла, да й пожелая бързичко да се възтанови и да се радва на здрави и щастливи бебоци!
Честито и на Цвети! Прекрасно е да си леля.
Аз пия неофолик мета. Докторът ми го предписа още преди да забременее, не ми е казал да го спирам и аз си го пия все още.
Килограмите...мъчно ми е да го кажа - 19 г.с. и + 7 кг. От тях 1,5 кг. качих през последната седмица след като 3-4 седмици почти не бях мръднала на тегло. Тази седмица коремът ми рязко порасна. Вчера мъжът ми със задоволство отбеляза, че вече съм била истинска бременна, каквото и да значи това според него.
И да попитам, дали има момичета, на които утрогестана е предписан до края. Слагам го по едно сутрин и вечер вагинално, ама доколкото чета всички го спират в един момент. Според доктора, при който се следя би трябвало да го спра, а час при ин витро доктора имам чак за 20.11 и не знам какво да правя.

# 137

И да попитам, дали има момичета, на които утрогестана е предписан до края. Слагам го по едно сутрин и вечер вагинално, ама доколкото чета всички го спират в един момент. Според доктора, при който се следя би трябвало да го спра, а час при ин витро доктора имам чак за 20.11 и не знам какво да правя.

Аз го слагах 2х3 до 13-та седмица.След първата ФМ при д-р Михова тя ми каза да го слагам още седмица и да го спирам. Някои го слагат до края почти.

# 138
  • При вещиците
Дандиела, не знам от кои шишета на Авент се оплакваш, но аз ползвам Авент Натурал и дори когато държиш шишето надолу нищо не тече, като стискаш бибата също не тече. Единствено със засукване потича. На моята лакомница й трябват 20 мин за 90 мл мляко непрекъснато сукане, след това омаломощена заспива.
Еди, браво, значи и зетя ще го раждаш в същата болница.

# 139
  • Варна
И да попитам, дали има момичета, на които утрогестана е предписан до края.
Аз май ще го пия до края. Не ми е предписан до края, ама на всеки преглед Док казва "пий си го него още". До предния (в 24-та седмица) преглед имах и Дуфастон. Него го спряхме тогава, ама Утрогестана си остана... 

# 140
  • България
Момичета,вие каква фолиева киселина приемате...неофолик или неофолик мета? Аз досега пиех неофолик,а аптекарката ми каза,че при бременост трябва да е мета. Каква е разликата?
Аз съм на неофолик мета 2-3 месеца преди процедурата и то по 10 на ден. Имам още 2 вида в къщи, които обаче не са мета и се чудя мога ли да пия от тях и по колко  newsm78

# 141
Аптекарят е голям човек Simple Smile
Дали ще е неофолик или неофолик мета зависи дали я усвояваш или не, а за това се пуска генетичен тест. Ако нямаш такъв пий си метата, но не бива да се прекалява с дозата.

# 142
  • България

Дали ще е неофолик или неофолик мета зависи дали я усвояваш или не, а за това се пуска генетичен тест. Ако нямаш такъв пий си метата, но не бива да се прекалява с дозата.
какво имаш предвид "да се прекалява" ?
На мен лекарят ми е изписал 10 на ден.

# 143
  • Варна
Аптекарят е голям човек Simple Smile
Laughing Да, повечето пъти са много полезни, ама понякога за да се направят на много компетентни, дрънкат такива глупости...  ooooh!

какво имаш предвид "да се прекалява" ?
На мен лекарят ми е изписал 10 на ден.
[/quote]
Ами 10 на ден от метата е огромна доза, но и други момичета са споделяли, че лекар им е изписвал такава доза. Особено ако нямаш доказана неусвояемост на Фолиевата, това е напълно безсмислено... Ама не ми се впуска пак в тази тема, че сме я дъвкали и друг път. Щом лекар я е предписал....

# 144
  • България
Няма проблем, може и на лични. Аз по-принцип съм против прекаленото тъпкане с лекарства и съм отворена за темата, но все пак не смея на своя глава много да намалям, въпреки, че на моменти се правя на разсеяна Simple Smile

# 145
  • София
Благодаря за споделените мнения за Медрлата.
Лили, аз имах от старите Авент, които нямаха този ринг против протичане, новите им шишета не са така, но аз смятам да кърмя и искам нещо по-трудно.
За фолиевата Сигридов ми каза някакви ужасии за бебето и ми я спря още в 11 г.с., до когато се пие...

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 11:22 от Dandiela

# 146
  • Варна
За фолиевата Сигридов ми каза някакви ужасии за бебето и миня спря още в 11 г.с., до когато се пие...
Оххх, той пак с неговите крайни изказвания. Много емоционален човек...  Laughing
Няма какво да пишем на лични... Водел се е спор много пъти и се оказва, че мненията на лекарите се люшкат в двете крайности за съжаление. Едни твърдят (като Сигридов явно вече, нищо че до реди година и той си я изписваше до края на бременността), че фолиевата киселина е вредна за плода след 12-та седмица. Не предозирана дори, а просто да се приема...
Други пък си поддържат мнението, че фолиевата киселина не може да се предозира, защото ненужното количество се изхвърля с урината и за всеки случай изписват огромни количества от нея...
След много четене по въпроса, лично за себе си стигнах до следния извод: Фолиевата киселина след 12-та седмица подпомага усвояването на желязото и ако вече няма никакво влияние върху плода, то няма да навреди също така. В големи количества обаче има все повече изследвания, които доказват, че не е ОК. Особено метафолиевата е безсмислено да се пие в големи дози, защото тя действа с натрупване в организма. Точно това й е идеята на нея...
Затова нещо по средата, например 2х1 на ден метафолиева за мен е оптималното решение...
Но подчертавам за мен!
Не съм лекар и нямам намерение да споря с мнения на лекари и гръмките им изказвания...  Naughty

# 147
Мами, оказа се, че съм с гестационен диабет  Cry Силно притеснена съм и изобщо не знам какво да правя. На ендокринолог съм в събота, прочетох големи страхотии в интернет и не мога да си намеря място. Не знам как се стигна до тук.  Rolling Eyes Cry

# 148
  • София
Дивчо, аз имах ГД първата бременност и на инсулин да е бях последните 3 мес. Сега правих обременяването мн.рано и тогава нямах, но спазвам режим. Няма нищо страшно, карам в мимента и пиша от тел., така ме после ще се включа подробно! Само спокойно!!! Hug

# 149
  • София
Дивчо9 , не зависи от теб.
звучи страшно в началото, но ако се вземат мерки всъщност не е, и в повечето случаи изчезва след бременността.

Общи условия

Активация на акаунт