Забременели след инвитро - тема 15

• 54 370
  • 722
  •   1
Отговори
# 150
Честити бебчета на мама Беела, да са й здравички, послушни, и щастливи bouquet Бързо възстановяване и скоро да се приберете у дома Simple Smile.

Утрогестан след 12-14гс  дават ако има скъсяване на шийката и може би по други причини също, но не съм запозната с тях. Аз лично 2 пъти си слагах от тогава по 2 седмици 2х1, защото шийката ми беше 32мм и малко превантивно. Но и аз чувам за случаи, когато го ползват до края на бременност, включително моя прителка, пак след инвитро, при една и съща лекарка сме, но тя имаше малко по-тежка бременност и няколко пъти лежа в болница заради болки. Затова и го слагаше кажи речи до края, пък сега си има сладурска принцеса на месец и малко.

Неофолик мета ми изписаха след като установихме трудна усвояемост в организма ми на обикновената. Аз още го пия по 3 на ден и лекарката м кажа, че няма проблем за бебето, продължава да е полезна в това количество, включително за моя организъм като отделна личност Peace И на мен 10 ми звучи много, но не съм лекар и не мога да коментирам Simple SmileАз лично имам пълно доверие на лекарката ми и всичко, което ми е казала или предписала го приемам безрезервно.

# 151
  • София
Дивчо, може да прочетеш темата за ГД и ще видиш, че не е така страшно, както ти звучи сега. Просто явно ще трябва да сперш с бананите и да ограничиш плодовете като цяло до 2 бр. на ден и то такива с нисък гликемичен индекс, всяко основно хранене да е от сурови или готвени (на пара, варени, печени, задушени) зеленчуци и някакъв протеин. Салата с месо, яйца, мляко, риба и т.н. Най-лесно е да си купиш глюкомер, за да следиш нивата на КЗ след определени храни и да видиш коя как ти действа. Междинните закуски са особено важни, за да се храниш на 2-3 часа ибда няма пикове и спадове на КЗ. Междинките са плод, ядки, кис.мляко, може и яйце. След хранене, ако имаш някакво движение, КЗ много по-бързо пада.
Няма нищо страшно, само малко дисциплина.  Peace

# 152
Благодаря dandiela и бамба! Много сте мили, имах нужда да чуя, че не е чак толкова страшно. Сега се стягам и няма да се давам!

Прегръдки от мен за вас!  Hug

# 153
  • България
Здравейте, милички
Аз днес чух под моето сърце да бият още две  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и сме безкрайно щастливи  Hug
Близнаците вече са почти еднакви - едното отговаря на 7с и 3д, а другото - на 7с. и 2д, като реално, аз съм  на 7с и 5д.
Благодаря ви за коментарите за фолиевата. И на мен ми се струва много, както и лекарствата, които вземам и се радвам да чуя различни мнения.
 И сега да питам какво точно означава ГД и как  ви го откриха. С кръвна захар на гладно или с глюкозо-толерантен тест? Аз съм с ИР и от около половин година съм на строга диета. Имам апаратче за измерване на кръвна захар. на гладно е добре , но ако хапна малко въглехидрат и веднага скача.
И още нещо - холестерола ми е малко над горната граница. Вярно , че като не ям въглехидрати наблягам на зеленчуци и месо, но имам колежка, която пък не яде месо и тя е с висок холестерол - и двете сме кльощави. Та се чудихме дали само от храната зависи  newsm78

# 154
  • Варна
Ирен браво на бебоците ви. Това чуването на сърчицето е най-хубавия звук на света, а когато са две е още по-вълнуващо сигурно  Hug

# 155
Ирен, радвам се че сте 3 в 1  Joy Леко бременеене до термин.

И на мен ми се струва, че 10бр. фолиева е малко прекалено. Thinking На мен в Турция ми изписаха фолиева киселина по 1 таблетка дневно първите 3 месеца.
Копирах инфо от нета за малко информация:
"Необходимото количество при бременните жени е 400 мкг (0,4 милиграма) дневно.Фолиевият дефицит е особено опасен в първите два-три месеца на бременността на жените, тъй като даже умерено изразеният му недоимък увеличава значително риска от нарушения в развитието на нервната тръба на плода и вродени малформации, най-често т.нар. Спина бифида; също така преждевременно отделяне на плацентата, аборт.
Фолиевата киселина е с ниска токсичност, но не се препоръчва прием на големи количества от витамина, тъй като те могат да прикрият съществуващ дефицит на витамин В12, поради сходните функции на двата витамина."

# 156
  • България
Аааа, аз и Б12 1000 бия всеки месец   Laughing
Благодаря ви момичета , наистина е много вълнуващо  Hug Hug Hug

# 157
Честито, ИРЕН22! Лека и спокойна бременност ти желая!

# 158
Браво, Ирен! Лека и безпроблемна до края. Здравички и спокойни, да сте до финал.

# 159
Ирен - все така да те до термин  Hug

# 160
Хич не се втелясвайте по тези холестероли, може да е генетично.
Аз имам по-висок общ, но се дължи на високия ми добър холестерол, всички в моето семейство са така.

# 161
  • България
А как да си изследвам добър и лош холестерол?

# 162
Навсякъде се предлага, но рядко го изследват, мисля, че се казва холестерол-профил.

# 163
Точно така, не е скъпо изследване. Добре е да.се пуснат и триглицериди. Обмяната претърпява доста промени при бременността, така че не бих си правила труда. Полезните мазнини са важни за бебето, а и жената трупа запаси за кърменето.

# 164
Естлар, браво, вече си в 40г.с. Как сте с бебо, май му харесва и не му се излиза ?   Joy

Общи условия

Активация на акаунт