Забременели след инвитро - тема 15

• 54 340
  • 722
  •   1
Отговори
# 165
Днес съм решила да го гоня. Довечера, ако още не съм постъпила в болница, отивам на танци и няма да сядам освен на магарето. Казах! С нередовни контракции съм от два дни, но не се засилват, дано разширяват леко. Имах рутинен преглед за разкритие в сряда, малко беше - 1.5см. Като за първа бременност, предполагам означава, че бавно са тръгнали нещата.

# 166
По темата с разкритието мога да кажа моя опит. Винаги съм мислила, че нещата се случват бавно и постепенно, но при мен изобщо не стана така.
Приеха ме в болницата един ден преди планираното секцио с леко кървене, без болки и без контракции и без никакво разкритие. За 2 часа разкритието стана 1 см, кървенето продължаваше, макар и слабо. След още един час вече кървенето се засили, появиха се болезнени контракции и разкритието беше вече 5 см и пристъпихме към спешно секцио. Кръвотоците през цялото време бяха ок, а плацентата 2ра степен на зрялост. Според докторите кървенето било от увеличаващото се разкритие.

В общи линии понякога момичета си ходят с разкритие от 7мия месец и накрая преносват, а при други като мен за 1-2 часа нещата се случват, което е доста стресиращо. Исках да го напиша, защото наблюдаващия ме лекар ми казваше, че първата фаза на раждането трае около 12 часа и като започнат първите контракции мога да отида до Варна и да се върна да родя. Да, ама не..

Естларче, стискаме ти палци и се вълнуваме за най-хубавата среща, която ти предстои Simple Smile

# 167
Успех, чакаме най-хубавите новини Simple Smile)

# 168
Момичета искам да Ви попитам дали сте имали същите оплаквания като мен. За последните два дена на няколко пъти ми причернява, прималява, получавам сърцебиене и се изпотявам. Меря си кръвното като ми поразмине малко, общо взето е нормално. Преди няколко дена имаше коментари за нисък хемоглобин, има ли ли сте подобни оплаквания?

# 169
  • При вещиците
Момичета искам да Ви попитам дали сте имали същите оплаквания като мен. За последните два дена на няколко пъти ми причернява, прималява, получавам сърцебиене и се изпотявам. Меря си кръвното като ми поразмине малко, общо взето е нормално. Преди няколко дена имаше коментари за нисък хемоглобин, има ли ли сте подобни оплаквания?
сърдечно ти препоръчвам да отидеш на лекар. Бременна си!

# 170
Свързах се с наблюдаващата ме докторка, утре сутринта съм на кръвни изседвания и урина, да видим какво ще покажат. Според нея вариантите са три - ниско кръвно, кръвна захар или хемоглобин.

# 171
Иви, аз съм с ниско кръвно и нисък хемоглобин, и понякога когато е топло имам такива леки прималявания, съпроводени с леки изпотявания. Но както Лили ти препоръчва консултирай се с лекар.
Лили, малката е ангелче...пу пу  Heart Eyes

# 172
И аз имам въпрос. В 7-ма седмица съм и на прегледа вчера забравих да питам дали трябва да си пусна някакви изследвания - кръв, урина и т.н. пък и доки нищо не каза... Сега се чудя дали всичко е наред, че покрай утрогестана, който си слагам вагинално като че ли усещам някакви сърбежи понякога вътре. Случвало ли се е на някой ?  newsm78

Чудя се дали да не пусна една урина или е по-добре да ми вземат секрет за микробиология. Или да си правя промивки със смрадлика ?  Confused

# 173
Кити, прави си промивки от смрадлика (външни разбира се). Утрогестана има още много да се слага.
Кръвните изследвания и на мен по-късно ми ги пуснаха.

# 174
  • Пловдив
На мен от утрогестана ми се появиха гъбички. Не са опасни за бебчо, но вече ставаше трудно поставянето им вагинално, защото ме болеше. От 8-ма седмица почнах да го пия и да правя промивки със смрадлика. Минат ми за малко, като почна пак да го слагам вагинално и излизат. Та оттогава с леки прекъсвания го пия. Не е приятно, защото доста се вие свят от него, ама... Ако се засили сърбежа,имаш парцалчета бели и ти стане болезнено слагането му, пий го за малко докато се оправиш със смрадликата. Така ме беше посъветвала д-р Персенска, за да се успокои влагалището и после пак вагинално.

# 175
Здравейте, момичета  Laughing
Днес сложих 3-ка отпред  Joy Вече съм в 30 г.с. Сега ще чакам заветната 38 г.с Още не мога да осъзная какво ми се случва и какво ме очаква. Още нищичко не сме купили, май всичко ще е накрая  Joy Joy

# 176
  • София
Случваше ми се. Даже съм припадала на улицата. Без бутилка фанта не излизах от нас. При мен падаше кръвната захар и от фантата веднага се съвземах. Кръвното и хемоглобина също не ми бяха от високите.

# 177
Ирен, честити сърчица. Все така добри новини до финала!
Еди, честита тройчица и на теб. Аз днес влизам в 30 седмица. Дишам една идея по-леко, но като че ли ще си карам с контракциите до самия край. 

Днес нашия тати е рожденик. Да ни е жив и здрав, а бебе е изпаднала в някаква дива еуфория от сутринта. Рита, бута, подскача ми целия корем.

Хубав ден момичета. Аз отивам да почивам, че нощта се очертава празнична и много дълга.

# 178
Честито на мамите с тройчица отпред. Аз засега се моля за двойчицата.
В понеделник съм на амниоцентеза. Дълго умувахве с ММ и накрая решихме да отида. Вторият ми БХС също излезе с доста рисков резултат, та това ни провокира.
Стискайте палци, момичета ... fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 179
Кафенце, ще стискаме палци за понеделник. Кой ще ти прави амниото?Да мине бързо, леко и най-вече с хубав резултат. Ще дойде и при теб двойчица и тройчица и пухкав финал.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт