Забременели след инвитро - тема 15

• 54 290
  • 722
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Лили, честит ви първи месец! Кога роди, кога мина това време?! Значи и Катето на Бел тези дни става на 1 мес?!
Цвети, мен преди месец ме наболяваше кръста, като стоях дълго вееме права на едно място при готвене, миене на чинии, но ми мина. Гледам да се се движа повече и се чувствам добре.
Диаманда, Франи, Флаинг, Еди, Ани, купихте ли колички? Аз тотално си смених желанието за Муци и реших да взема рамата на Бебе комфорт от една приятелка, да си купя само нов кош за новородвно и на 5-6тия месец, когато ще е топло вече да си взема един Макларън, който е супер лек и не заема място и така да си карам.  Thinking

# 241
Лили, честита месечинка на прекрасната Ясмина! Simple Smile как бързо минава времето... Simple Smile

# 242
Дандиела аз ще ползвам количката на сестра ми. Взета е преди 2,5 години и двете ми племеннички са отгледани в нея Simple Smile.

Днес бях на тонове, които са ОК и няма и помен от контракции.

# 243
Честит син на Естлар и от мен.Дано ви носи само положителни емоции.Да е здрав и много щастлив.  bouquet
Аз от доста време не съм писала,но ви чета.
Бебе2015 по въпроса за ТЕЛК.Днес точно това оправях.Процедурата е следната-първо лекарката от ЖК издава болничен.От там с него на ЛКК комисия(на която се ходи всеки месец през180 дневния).После от там ти оправят документацията и отиваш в АГОна ТЕЛК комисия.На 5.11 ще си взема документите от ЛКК и след като мина през телка ще пиша пак за продължението на процедурата.
Сега да ви се пооплача,че съм малко стресната.Днес лекарката от ЖК ми откри 1 см разкритие.Изписа ми утрогестан 2х2 и повече пазене на леглото.Коментара и беше да устискам поне до началото на януари,при положение че термина ми е средата на февруари,Това доста ме стресна,а съм при моя си доктор от инвитрото чак след 10 дни.Иначе се чувствам много добре физически и чак не ми се вярва,че се случва нещо неприятно.Иначе беборана е вече 836 грама и е много добре  Heart Eyes

# 244
Ориндж, благодаря за инфото. Аз вече взех протокол от лекарската комисия, пуснах го в ТЕЛКа заедно със заявление. Сега чакам да ми пратят писмо. После ще подготвяме документи и ще ходя на самия ТЕЛК. Абе доста разправия си е. А кога ще получа пари от болничния....здраве да е. За разкритието...споко доста приятелки си изкараха с разкритие почти до термин. Слушай док и това е.
Лили, честит ви първи месец. Кога мина това време? Да сте живи и здрави.   bouquet

# 245
Дандиела, ние капарирахме количката още в 4 месец, че и двамата не издържахме Joy Прибрахме си я вкъщи преди около месец и още стои в кашона. Понеже е първо детенце аз исках да си избера и купя аз, а не да ми дават познати, с идеята, че възможно най -скоро ще си имаме и второ (Дай боже Praynig) и ще си я ползваме пак.

Избрахме Zippy Sport 3 в 1 , все още не са много популярни в БГ, но отговаря на всичките ни изисквания, пробвахме и разгледахме всичко до най-малкото болтче и джобче Laughing, а и за 3 елемента е на доста прилична цена - 799лв. Дали сме сполучили с нея, ще пиша догодина живот и здраве за инфо на бъдещите майчета Simple Smile

Лили, честит месец на малката Ясмина, наистина лети времето. Ти най-често ни навестяваш , което е хубаво, че си е друго да споделят родилите мами какво е бъдещето Simple Smile

Момичета, като гледам каква хамалогия е с тези болнични и честно казано, направо боготворя клиника Щерев, където само казвам на моята лекарка кога ми изтича, тя поема всичко и аз отивам след това само да го взема. Няма комисии, няма лежане, няма щуротии. Направо рай newsm68
И си получавам досега всички парички навреме, най- много 1-2 дни забавяне Peace

# 246
Флаинг гърл, и ние взехме количката рано. И в Надежда е лесно с болничните, но аз достигнах 180 дни без прекъсване. Сега трябва или да се върна на работа за да започне броенето наново или да отида на ТЕЛК. Избрах второто защото иначе ще ми спадне много майчинството после.

# 247
  • Варна
Момичета, като гледам каква хамалогия е с тези болнични и честно казано, направо боготворя клиника Щерев, където само казвам на моята лекарка кога ми изтича, тя поема всичко и аз отивам след това само да го взема. Няма комисии, няма лежане, няма щуротии. Направо рай newsm68
И си получавам досега всички парички навреме, най- много 1-2 дни забавяне Peace
Хамалогията с болничните няма нищо общо с това кой ти ги издава. Ако достигнеш 180 дни и от Щерев няма да могат да направят нищо. Ще трябва по същата схема да се явяваш на ТЕЛК. Или като мен, да избереш да не се занимаваш и да си пуснеш отпуск за времето, което не ти достига. Пък майчинските - колкото, толкова...
Във Варна специално ме предупредиха, че ТЕЛК се минава много трудно и решението се бави с месеци, което ти забавя не само болничния, ами и майчинските после. Защото в НОИ няма как да ти изчислят майчинските преди да излезе решението на ТЕЛК и да ти ги преведат съответно. Предпочетох да си го спестя...

# 248
Браво, Лили,
Честита месечинка на Ясминка!

# 249
  • София
Здравейте момичета,
много се надявам да приемате нови попълнения сред вас.
Ще ви разкажа малко за себе си. На 37 год. съм и имам една прекрасна дъщеря, след седем години ходене по мъките за да стана още веднъж мама вече под моето сърце туптят още две.

# 250
  • София
Макси, добре дошла! Лека бременност!  bouquet

# 251
  • България
Здравейте момичета,
много се надявам да приемате нови попълнения сред вас.
Ще ви разкажа малко за себе си. На 37 год. съм и имам една прекрасна дъщеря, след седем години ходене по мъките за да стана още веднъж мама вече под моето сърце туптят още две.
Ох, Макси, това все едно е моята история Simple Smile   Аз съм на почти 36г.И ние имаме дъщеря на 8г. Веднага след като се роди бях готова да забременея отново, но съпругът ми искаше малко да изчакаме. После минахме през различни препятствия , но започнахме опитите , когато дъщеря ни беше на 3г. Много мъка, много болка и сълзи. Но всичко е имало смисъл - за да затуптят сега две сърчица под моето и още едно, което ходи на училище  Grinning Това е благословия. Всички тук сме благословени  Hug Hug Hug
Болничен все още не ползвам, но се замислям. Моята лекарка всеки път едва ли не ме моли да ми напише  Laughing   Когато бях бременна с дъщеря ми си работих до последно, но тогава бях доста по-млада Simple Smile Сега сякаш започнах да се уморявам повече и все по-често ми се  гади, макар да не съм повръщала още.  Но то е характерно за 2-3 мес. после отминава, та ще видим.

# 252
Да дам и аз малко отчет и от нас , мина ни ЖК, малкия ни мъж вече е 850 гр. и е 24см., док ми каза че всичко ни е наред, на мен изписа и желязо, гледа и шийката и каза че е добре не е скъсена, а за болничния карам последен месец и после ще си пусна неплатена просто нямам нерви да се разправям с комисии.

Лили, честит месец на малката Ясмина  bouquet , колко бързо мина цял месец  #Crazy

Добре дошли на новите мами, и честито на родилите  bouquet

# 253
  • България
Някой има ли идея защо не ви виждам линийките  newsm78
Оф, оправих се , нещо настройките....
Сега да взема и аз да си сложа лентички ли  Laughing

# 254
  • София
Ирен, сигурно влизаш през трлефон или таблет?! Много ме дразни тази мобилна версия...

Общи условия

Активация на акаунт