Забременели след инвитро - тема 15

• 54 372
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Имам нужда от съвет: по принцип съм с ниско кръвно 90/60, но досега не е ставало въпрос това да е проблем или нещо такова, още повече че съм доста слаба и се приема за нормално. Но днес ми е ужасно зле и кръвното малко е паднало или по-скоро играе 78/57; 86/52; 78/48 с пулс около 80 удара в минута. Та се чудя сега да търся ли лекарско съдействие и от кого - да се обадя в клиниката или на GP-то? newsm78
Изпих половин литър айрян, което обикновено помага; за закуска освен солено изядох половин кифла с шоколад. Ако не бях бременна, днес трябваше да съм в цикъл. Това дали има връзка със състоянието ми?!
Направо съм като парцал.

# 556
Шмати, миличка. Всичко ще бъде наред. Просто може би наистина докторите се презастраховат. Опитай някак да се успокоиш. Аз лично мисля, че съвсем скоро ще се радваш на хубаво и здраво бебе. Прегръдки.

# 557
Мами, минавам да ви информирам, че в Хиполенд в петък има -25% на всички стоки (като намалението важи и за онлайн магазина). Може би вече ще се престраша да направя първа покупка Simple Smile

# 558
Еърт, аз също съм с ниско кръвно, трябва да пиеш повече течности.
Дивчо, не го мисли, когато си готова, тогава ще пазариш. Аз нищичко не съм купила, ослушвам се още  Joy

# 559
  • София
Еди, ти си седмица и малко след моя термин, може и вие да се класирате с тазгодишен набор, за кога се ослушваш?  Joy

# 560
  • София
Еърт, аз също съм с ниско кръвно, трябва да пиеш повече течности.
Дивчо, не го мисли, когато си готова, тогава ще пазариш. Аз нищичко не съм купила, ослушвам се още  Joy

Пия, но ги изпикавам веднага Sad Всъщност чистата вода я изкарвам почти веднага и затова гледам да е айран или сок. Така хем течности хем нещо като мезе Simple Smile Все пак в късния следобед се съвзех и сега всичко е добре.

# 561
Значи не съм само аз  Flutter bouquet

# 562
Цвети.а колко в повече ти бяха водите?тях успя ли да регулираш и как? Ами и аз вече сечудя.защо само мен стряскат...постоянно твърдят.че параметрите са добри и т.н..а след това почват да ме плашат...как ще избутам още месец и малко не знам...искам вече да са минали тези терзания:(

Шмати, не знам колко повече са били, имам нещо като графика от д-р Михова, предполагам със средни стойности, в които трябва да са водите и моите са извън тази графика (не знам дали го обясних разбираемо). Рязко намалих сладкото, ограничих и плодовете до 1-2 ябълки на ден, отказах и тестените изделия и сега на последната ФМ бебчо е влязъл в норми  Praynig, а за водите нищо не коментира д-р Михова и реших, че и те са в норма.
Шмати, доста четох по въпроса и останах с убеждение, че в 95% от случаите увеличени води не означават проблем с бебчо, а просто са физиологична особеност на бременността. При нас дори видяха точка на една от сърдечните клапи, което в миналото се е приемало за знак за синдром на Даун, но д-р Михова ни успокой, че щом нахулната гънка и носната костица + БХС са в норма, няма място за притеснение и аз й вярвам. Успокой се и си наложи да мислиш положително, вярвам, че всичко е наред  Heart Eyes

# 563
Данди, най-вероятно ще сме тази година, ако не с Дядо Коледа, то с Дядо Мраз  Joy Joy Поне така говорихме с док, но през декември ще е по-ясно.
Днес за сефте влезнах в два детски магазина и се ошашавих, ами то толкова неща трябва да се купят, май с микробус ще се ходи на пазар и то дълга база  Mr. Green  Аз даже списък не съм направила, ама такова спокойствие ме е обзело относно пазаренето, чак се чудя на себе си.

# 564
  • При вещиците
Шмати, бих отишла за 2 и 3 мнение.
Еди, ми то няма сняг как ще го докара бебето този дядо Мраз, щъркелите и те не са тук  newsm78
Момичета, може да посетите изложението Бебемания 20-22.11. Ще имате много стоки на едно място  Flutter

# 565
  • София
Имам нужда от съвет: по принцип съм с ниско кръвно 90/60, но досега не е ставало въпрос това да е проблем или нещо такова, още повече че съм доста слаба и се приема за нормално. Но днес ми е ужасно зле и кръвното малко е паднало или по-скоро играе 78/57; 86/52; 78/48 с пулс около 80 удара в минута. Та се чудя сега да търся ли лекарско съдействие и от кого - да се обадя в клиниката или на GP-то? newsm78
Изпих половин литър айрян, което обикновено помага; за закуска освен солено изядох половин кифла с шоколад. Ако не бях бременна, днес трябваше да съм в цикъл. Това дали има връзка със състоянието ми?!
Направо съм като парцал.
пий кола или нещо газирано, кафе също. Пулса ти е добър, просто трябва да вдигнеш кръвното.

# 566
пий кола или нещо газирано, кафе също. Пулса ти е добър, просто трябва да вдигнеш кръвното.

На мен доки ми забрани да пия кафе, кола и да ям шоколад. В малки количества не пречи, но трябва да се внимава. Peace

# 567
  • София
...пий кола или нещо газирано, кафе също. Пулса ти е добър, просто трябва да вдигнеш кръвното.

Мислех, че не е добре да ползвам кофеинови напитки или газирани  Shocked Даже съм ги спряла още преди стимулацията. Та да имам време да свикна с липсата на кафето  Grinning Сега пия мляко с Нескуик - съвсем детска работа.
Явно е било някакво моменто състояние. Днес се събудих в перфектна форма. То понеже повечето време съм много добре, затова така се стреснах вчера. Но ще питам док на следващия преглед какво да правя в такива моменти или по-рано, ако пак се случи.

Аз не знам как ще устискам покрай различните намаления да не купя нещо бебешко  Blush Толкова ми е вълнуващо. Суеверия, не-суеверия, то като четеш Тайната и Силата на подсъзнанието там пък дават акъл като мечтаеш за нещо да живееш все едно се е сбъднало.

# 568
Цврто.много позитивно ми подейства поста ти...ще си го набия в дебелата глава и ще повярвам.че всичко е наред...и аз четох много...наистина е голям процента на увеличените води без причина...освен това нямам данни по морфологията.които да ме притесняват...позитивно мислене трябва! Лили.аз ходих преди седмица на морфология в Св.Лазар...докторът беше много позитиврн.че всичко е ок...обясни ми.че това си една нормална бременност.каза че много   често се среща...но в понеделник пак ми казаха.че всичко е ок.НО....ivankaka.слагах и аз свещички.но не ми помогнха...реших-повече няма да се тормозя.бебето ми е нормално и здрава и аь съм длъжна да ми осигуря чудесна среда за развитие под сърцето на мама...

# 569
6mati, миличка прегръщам те  Hug

Общи условия

Активация на акаунт