Забременели след инвитро - тема 15

• 54 378
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, като ви чета чак се притеснявам, че не съм започнала пазара... 32 седмица, ще изчакам да започна 36. Имам познати със зле завършила напреднала бременност, а бяха изкупили магазините... Пусто суеверие!

# 541
Здравейте момичета  bouquet
Аз бях на последната ФМ. Бебка расте. Всичко е наред. Док мисли да планираме секцио средата на януари. Направих изследвания за ГД и нямам, но много трябва да внимавам какво ям.
Тази събота има лекция за кърменето в Надежда. По стечение на обстоателствата имам едно място. Ако някой се интересува, моля да ми пише на лични.
Доста напреднах с подготовката, но имам още доста неща. С това кръвно се чудя докога ще устискам.
Ей Дивчо.   bouquet . .кога с тебе чакахме моя тест, кога стигнахме до тук. Времето наистина лети. Утре вече виждам тройката и аз. Не мога да повярвам, че добутах до тук.
Добре дошли на новите момичета. Леле колко близнаци... Да стигнете до термин без проблеми мили момичета!!!!

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 00:51 от bebe2015

# 542
Ей, Бебе много се радвам, че се разписваш с добри новини.

# 543
Здравейте.момичета...преди седмица ви писах.че на рутинен преглед ми казаха.че бебка расте еьричка и имам увеличени околоплодни води...всички изследвания са ок...изключиха ГД...снощи бях на късн фм...показателите са добри...докторката каза.че всичко изглежда наред.че изследванията са добри.но че не мо ела на 100%да изключи малформация...само аз ли преминавам през това?имам чувството.че света спря:(

# 544
Бебе, наистина много бързо мина времето Simple Smile радвам се, че с беба сте добре, още малко остана Simple Smile харесала съм си я за снахичка, да ми я гледкаш!  в събота и аз съм се записала за лекцията за кърменето- хайде да се видим?
Аз утре съм при Чачева, да видим дали малкия влезна в норми след 3 седмици диета или още върви грамадан Simple Smile

# 545
Шмати, щом резултатите ти са добри защо те шашардисват по този начин  #Cussing out
Риск винаги има, само амниото може да установи категорично, всичко останало работи с вероятности.
Стискам палци всичко да е наред  Praynig

# 546
  • При вещиците
Колко много нови бременни. Честито и успех до термин.
А колко много момичета дойдоха плахо в тази тема, когато аз бях наполовината от бременността, а ето скоро и те ще се сдобият с вързопчетата. Hug Praynig
Времето лети, кога видях + резултат, кога бебка стана на 45 дни. Правихме и погача.
Да дам отчет-бебка продължава да е много спокойно бебе, папка, спинка и естествено най-важното пълни памперси. Мешаме лекарства и се справяме с коликите. И аз съм много суеверна, но някак си около 26 гс купих първата дрешка и след това се започна с пазара. Върнахме се в БГ и се започна чистене, подреждане и обикаляне по магазините. С часове ми растеше корема, аз се изморявах след 100 метра, но към 32гс вече бях готова. И добре, че стана така, защото след това нито ми се мърдаше, нито имах сили, а секциото беше по спешност в 36 гс. За протокола-не повръщах -имам момиче, имах много киселини след 5 месец-бебка се роди с коса, но малко.
Да споделя опит за нужните неща-бодита с къс ръкав, гащеризончета/ромпер/, ръкавички, бархетни пелени,малки курпички са най-използваните от нас вещи. Добавям други-боди с дълъг ръкав,шапчица,блузки,ританки. Много полезно-коланче с черешови костилки! За всеки случай-шише за хранене/вода. Най-ненужни -камизолки (така си останаха неизползвани). Не мога да си представя да оставя бебето в друга стая и затова си има кът в нашата, но редовно спи на спалнята с дежурния по гледане (разбира се обезопасяваме за да не я смачкаме).
Бел, да нацелуваш Катето и да се радвате много една на друга.
Успех момичета и се пазете!

# 547
Лили, благодаря за споделеното.  bouquet
Дивчо, ще се видим непременно. Аз обикновено съм към 9:30 там. Ще ти пиша на лични по-късно.
Шмати, напълно те разбирам мило момиче. Аз изживях подобен кошмар. При мен имаше съмнения за Даун. За  пет седмици наистина животът ми спря. Моят съвет е бързо да решиш как да се изследваш. Амини е права, че амниото е най-доброто. Но ако си като мен с контракции или пък с предна плацента тогава трябва да мислиш за неинвазивен тест. Опитай да мислиш, че всичко ще е наред. На мен ми помогнаха капките на д-р Бах за да мога да спя поне малко. Сега се чувствам виновна, че стресирах детето с толкова плач, но какво да се прави. Има и такива моменти. Успех!!!  Hug

# 548
  • София
Здравейте.момичета...преди седмица ви писах.че на рутинен преглед ми казаха.че бебка расте еьричка и имам увеличени околоплодни води...всички изследвания са ок...изключиха ГД...снощи бях на късн фм...показателите са добри...докторката каза.че всичко изглежда наред.че изследванията са добри.но че не мо ела на 100%да изключи малформация...само аз ли преминавам през това?имам чувството.че света спря:(
Посети поне още 2 ма лекари, преди да се съгласиш на амнио.

# 549
Здравейте момичета Simple Smile Имам нужда от съвет,защото найстина незнам какво да правя. Вчера бях на преглед-бебчето е добре,по принцип съм 11гс + 0д,но вчера др Персенска като го измери каза,че съм 11гс + 5д и е 5,15см... Simple Smile Питах нормално ли е,тя каза всичко е възможно Simple Smile Та мисълта ми е, понеже дойде време за първата ФМ,за която съм се записала на 27.11 при др Михова..няма ли да е късно? То по тия сметки ще се падне края 13гс,няма ли да е много късно? Да сменям ли часа за в началото на др седмица или този да остане...незнам какво да направя???

# 550
Аз съм в осми месец...каквото и да направя като издледване вече бебето е на път...даже АГ каза.че вероятността да родя и резултатите да излязат по същото време е голяма...ходих за консултация и в Св.Лазар...казаха същото-всички показатели са добри.морфологиите са добри.риска от бхс за даун не е притеснителен...казват.че водите може и сами да се регулират.а може и да си останат увеличени без да има причина.но винаги казват.че не могат да са категорично с оценката...ходила съм вече на 4 морфологии.всички са ок...

# 551
  • София
Посети поне още 2 ма лекари, преди да се съгласиш на амнио.
Какво амнио, тя е 30 седмица сигурно...  Crossing Arms
Шмати, никой не може да ти гарантира 100%, че всичко е наред преди да родиш, така че от една дума няма защо да изпадаш в драми. Иди при друг лекар на преглед, мини на нисковъглехидратна диета и може нещата да се нормализират.  Peace
Мимчо, седмиците и срока на бременността не се определят от големината на бебето, Персенска ти е казала, че просто е по-голямо и отговаря на този срок, но след като си инвитро ти си знаеш точно в коя седмица и кой ден си.
За покупките- първия път си купих всичко доста рано, сега ще си ползвам дрешките за втория, а тази седмица ще купя останалите неща, като шишета, нов кош за новородено за количката, повивалник и т.н. дреболии. Подкрепям момичетата за първите дрешки. Горе долу схемата такава: Вечер бебето се къпе и се преоблича с боди с къс или без ръкав и гащиризонче или ританки с блузка за студения период вкъщи. За навън вече едно късно мартенско-априлско бебе няма да е с космонавт, а с по-плътно панталонче, жилетка, якенце и завито с нещо.

# 552
  • София
Аз съм в осми месец...каквото и да направя като издледване вече бебето е на път...даже АГ каза.че вероятността да родя и резултатите да излязат по същото време е голяма...ходих за консултация и в Св.Лазар...казаха същото-всички показатели са добри.морфологиите са добри.риска от бхс за даун не е притеснителен...казват.че водите може и сами да се регулират.а може и да си останат увеличени без да има причина.но винаги казват.че не могат да са категорично с оценката...ходила съм вече на 4 морфологии.всички са ок...
е, при това положение значи всичко си е ок. Моите води също бяха увеличени в 8ми месец, но никой не ме беше филмирал, освен, че може да родя преждевременно, но аз бях подготвена за това, все пак съм с близнаци. Иначе всичко си беше ок.
Не съм видяла лентичката ти, понеже пиша през телефона.

# 553
Шмати, моето бебе също вървеше по-едро и съм с повече води, също посещавам д-р Михова и не мисля, че имаш повод за притеснение. Бебето ти е добре и ще се роди здраво, прекрасно детенце, не се филмирай излишно. И при мен изследването за ГД не показа висока захар, но аз се ограничих и бебчо влезе в норми.

Моля те не се тревожи излишно и мен ме предупредиха, че бебчо може да се роди по-рано  Heart Eyes

# 554
Цвети.а колко в повече ти бяха водите?тях успя ли да регулираш и как? Ами и аз вече сечудя.защо само мен стряскат...постоянно твърдят.че параметрите са добри и т.н..а след това почват да ме плашат...как ще избутам още месец и малко не знам...искам вече да са минали тези терзания:(

Общи условия

Активация на акаунт