Забременели след инвитро - тема 15

• 54 306
  • 722
  •   1
Отговори
# 705
Ърт, на мен тази ми е широка и тежка  Sad иначе като цена е съвсем ок. Аз се бях насочила към маунтин бъгито, но е с няколко см по-дълга от багажника ни.

# 706
  • София
Ърт, на мен тази ми е широка и тежка  Sad иначе като цена е съвсем ок. Аз се бях насочила към маунтин бъгито, но е с няколко см по-дълга от багажника ни.

Да, разбрах за проблема с асансьора и стълбите. Ние сме на 12 етаж и блокът е с 2 асансьора - товарен и обикновен. Но товарният е просто по-дълъг, та ММ се чуди дали ще минава през врата. Като се замисля, то трябва да видим дал ще минава и през вратата на апартамента. Още не сме измерили  Grinning Иначе остават само стълбите до входната врата. Но консултантите ми обясниха, че идеята е количката да се плъзга по стълбите и гумите и амортисьорите да поемат всичко.
Оххх и на мен не са ми много ясни някой неща, но както и да го гледам с две бебета все ще тежи - няма как.

# 707
  • София
Нашата е изи уокър и е 75 см широка, не влиза в обикновен асансьор и ние я държим разпъната в багажника на джипа, но така или иначе винаги сме двама души при излизане.

# 708
Аз в началото бях решила, че количката, която ще ползвам ще е на Adbor - Nemo /цвят тюркоаз/, която струва около 800 лв, но вече се оглеждам за по-евтин вариант. Иска ми се да е около 350 лв. Решила съм до края на януари да следя, дали ще има някакви отстъпки и ако не - тогава ще реша какво да купувам. Все пак доста парички трябва да нагласим, а доста се охарчихме с това ин витро.

# 709
От количката не бих пестила. Доста други разходи обаче се оказаха излишни. Най-много трябва да се внимава с дрешките

# 710
  • София
Кафенце-66, тази, която сме харесали също е на Adbor или така казаха на изложението Simple Smile
Определено като наближи времето и ние ще се оглеждаме за актуални промоции, но и аз като Естлар мисля да не пестя от количка, че като си помисля колко време ще прекарват в нея и какви пътища ни чакат. А ние както сме и с куче - офроуда не ни мърда. Все пак съм си сложила някакъв лимит, а и определено имам идея как искам да изглежда или по-скоро как да функционира.
ММ само си мечтае, кога мъниците ще са достатъчно големи да разхождат сами кучето  Joy Те не са се родили горките още, той вече ги пусна сами навън  #Crazy
За дрешките и аз се чудя, кои магазини са най-подходящи? В квартала има няколко магазини за бебшко-детски стоки - ще трябва да ги огледам, за да видя как са цени-материали-качество.

# 711
От количката не бих пестила. Доста други разходи обаче се оказаха излишни. Най-много трябва да се внимава с дрешките
На абсолютно същото мнение съм. Нямаме намерение да купуваме много дрехи, ще вземем необходимия минимум за начало. И след това според размера и нуждите ще вземем допълнително, ако се налага. Не смятам и да се затрупвам предварително с разни уреди като стерилизатор, сушилник за шишета, нагревател за шишета и подобни. Ще си купя, ако видя, че са ми необходими.
Друго, за което няма да пестим е стола/кош/кошница за кола  Peace Смятам го за най-важната покупка.

Естлар, аз цените на Стоке в България не съм ги гледала, но като те чета, ми се струва, че ние тук сме я взели по-изгодно. Което само може да ме радва Simple Smile
Ако имаш желание, сподели кои разходи се оказаха излишни при вас  Peace

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 19:11 от Anthea

# 712
  • София
Преди 4 год. Стоккето беше 2050лв., включваше рамата и 2-та коша (дъждобраните към тях също). Сега гледам, че на Муци и Бебе комфорта и те са по 50-тина лв.
Аз си я купих от англ. сайт и с доставката излезе около 1500. Допълнително купих чадър, чанта и одеалце, дадох сигурно още 300 и кусур за тия глупости, ама първо дете, чакано, както и да е. Продадох я за 1000 лв. за половин ден. Не ми беше изобщо удобна, коша нямаше дръжка, не можеше да се закрепи с колани в колата, рамата се сгъваше трудно, зимата едвам газеше снега, тежка, трябваше да свалям целия борд, за да сложа детето в летния кош и още 100 неща ме дразнеха, които съм забравила вече. Ама тия неща не ги знаех преди да гледам бебе в нея. Wink
Алтеа, стерилизатор ще ти трябва в началото със сигурност. Дори и да кърмиш успешно от самото начало, ще трябва да си стерилизираш шише, залъгалки, помпа, защото в началото като се приберете се купува за всеки случай АМ и се налага да се даде и шише, дори и кърма. Аз се цедих и съхранявах за дохранване с шише 2 мес, а стерилизирах залъгалките до 3-4 мес., но повечето майки до към 1 год. го правят.  Peace

# 713
Благодаря, момичета за отговорите за мазилата. Идеята за приготвяне на натурално масло, като например от свинска мас и невен ми се струва удачно - само не знам дали ще издържа на миризмата.  Confused Ще поогледам какво предлагат в аптеките.

Колкото до количка - аз още не смея дори да си помисля за такава покупка. Не знам от суеверие ли е или от друго...но искам да мина поне 12-та седмица или да мине първата фетална морфология. Все още ми е свито под лъжичката и не мога да повярвам дори, че съм бременна. Старая се да мисля положително, но все пак, ми се струва рано да купувам количка.

# 714
  • София
KittyCatty, гледането и избирането е част от положителните емоции. Някак си всичко започва да изглежда много по-реално. Иначе същинското пазаруване със сигурност ще е накрая. Даже с ММ си говорихме, че най-големите неща (колички, креватчета, комплекти за изписване и т.н.) ще останат за след раждането. Особено ако е секцио ще имат време да реагират преди да ни изпишат. Ще направим списък от кой магазин какво трябва да се вземе и така.

# 715
И аз само гледам и набелязвам, купуването на количката и другите едри неща ще е след раждането.

А иначе днес бях на преглед, дечицата са пораснали, по над 200 грама са вече  Heart Eyes Шийката и тя е добре, та серклаж не се налага, отдъхнах си.

# 716
  • София
Амини, браво на децата! Simple Smile
За мазилата - мажа се със смесени равни количества какаово и кокосово масло от 25-та седмица, но не съм мн. стриктна. Нямам поражения за сега никакви. Първата бременност се мажех с някакво био мазило, Палмерс и също се опазих, но и аз съм се отказала изсушаващите сапуни. Simple Smile

# 717
  • На остров
Аз да подкрепя Anthea, че цените са горе долу еднакви. При нас най на една горе долу цена около 10/12  000 кр излиат, и Стокке и Емаюнга и Бугабуу и Бейби Джогър, Кронан, Бритакс GO и т.н.

Ние сме се спряли на Еммаюнга. Аз не знам дали ще изварявам въобще. Едно време го правех, но  не съм сигурна, че ще го правя сега, ако се наложи нещо може и на котлона Simple Smile . Смятам да купя само едно мека подложка и да повивам на пералнята, легло ще си вземем 2 употреба, мм държи много на едно  определено легло.
Шезлонг ще си взмем като на Антеа и стол за хранане. Стол за кола ясно, въобще за тези неща не пестя, но за дрешки да кажем и козметика пестя Simple Smile. В смисъл козметика не мисля много да ползваме много, а дрешки купувам евтини.

# 718
Аз си мисля за изваряване да взема уред за готвене на пара, но няма да прекалявам.

# 719
С тези болнични и това седене в къщи, освен разглеждането на сайтове за колички,кошари и идеи за разместване и за вместване на две кошарки нищо друго не ми остава Simple Smile иначе за покупки ще изчакаме до 9-тия месец освен ако нещо не трябва да се поръча по-рано,заради срокове за доставка и други такива.
За мазане си взех био ойл, но все още нямам впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт