Забременели след инвитро - тема 15

• 54 345
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
amini, изборът ти включваше ли лекар, който изписва лекарство от сорта на Зарзио/Неупоген?

# 271
Саб, понеже правих ин витрото в чужбина, а имам няколко неуспешни опита в Малинов и Надежда умишлено избрах сега да се следя в Щерев Simple Smile

Нямам такива лекарства. В чужбина ми назначиха естрофем, утрогестан, медрол и клексан, имах и вливки интралипид.

# 272
Добре дошла, Макси! Лека и успешна бременност ти желая и накрая да гушнеш едно сладко и пухкаво бебче! Hug
Саб, и аз се следя при Сигридов, а инвитрото го правих в "Надежда", където много държаха на неупогена /той май е със същото действие като зарзиото/. Сигридов и на мен много ми се накара за неупогена и каза веднага да го спирам. Аз лично му се доверих и не съжалявам - дотук с нищо не ме е подвел и само той хвана неща, които никой друг лекар не видя. Специално за неупогена ми беше казал, че повишава силно левкоцитите и при продължителна употреба един вид залагаме на децата си предразположение да развият левкемия. Това доста ме постресна и го спрях.
Данди, и аз съм от неподготвените, ако това те успокоява. Нещо повече - количка мисля да купя доста след раждането. Затова пък си купих слинг и много ми се иска бебка да свикне в него и това да е основното ни средство за придвижване. Ако това се случи, ще купувам направо лятна количка. В противен случай ще търся някакъв по-евтин вариант от olx-а.

# 273
  • София
Саб, преди една седмица и аз бях при д-р Сигридов на консултация, много лоши неща каза за Зарзиото не пропусна и Утрогестана бях в потрес когато каза, че той е въвел Неупогена в болница Надежда. Предопреди ме да внимавам с Зариото и да си следя левкоцитите.

# 274
  • На остров
Какво е казал за утрогестана ?

# 275
  • София

Че ако бързо не го спра и бебетата са момчета, ще имат проблеми. #Crazy #Crazy

# 276
Че е възможно да имат, а не че ще имат със сигурност. Просто момчетата нямат и не секретират такъв хормон. Разбира се, това е за приема на утрогестан ей така на общо основание без конкретен проблем. Против е изписването му протоколно до късни седмици.
За неупоген/зарзио не е единствения който го отрича.

# 277
  • При вещиците
Саб, аз съм те чела в дългото чакане и се радвам, че вече си бременна. Аз пък съм на друго мнение-нямам вяра само на 1 лекар. Имаше моменти даже ходих при трима, а приемах само кринон гел! А там където живея, прегледите са в пъти по-скъпи от България. Моя близка беше бременна с мен и й се случи неприятност, фаталния край можеше да се избегне много лесно, но лекаря й не е видял скъсената шийка. Слава Богу пак е бременна и сега и тя ходи при трима лекари.
Грация, Пинки, радвам се да ви засеча все още тук.

# 278
plqsmlqs а колко е късна седмицата до която се изписва утрогестана?

По принцип всички клиники предписват някакъв прогестеронов препарат, в Турция напр. Кринон гел. Лили, ти до кога го слага?

# 279
амини - 12-16. По принцип ми беше предписан до края на 12 седмица.
На мен ми го спря още в 8-9, нямаше никакви индикации да продължавам с него. Не съм имала никакви проблеми. За сметка на това пък ми хвана съвсем навреме тромбофилията за което ще съм му вечно благодарна.

# 280
  • Варна
amini, изборът ти включваше ли лекар, който изписва лекарство от сорта на Зарзио/Неупоген
Аз до сега не съм чувала да го изписват другаде, освен в Надежда... Не знам дали е случайност, но единствената бременност, която успях да задържа, е тази с включен Неупоген/Зарзио. Гръмките изказвания и тежки диагнози, които Сигридов прави напоследък, ми идват малко в повече. Прекрасен и много кадърен лекар е, но не му прави чест да оплюва  така методи и  лекарства, които той сам назначаваше до преди година...

# 281
Аз също слагах Кринион гел, предписан от Турция до 12 г.с, но Сигридов ми каза, че всичко е ОК  и няма нужда да продължавам до тогава. Спрях го в 9 г.с . Моя приятелка също се следи при него и Кринон гела го слага до 12 г.с. За утрогестана знам , че се слага до 12 г.с, така пише и в листовката.
Мисля, че ако няма основателна причина е абсурдно да се слагат прогестеронови препарати. След 12-13 г.с  плацентата започва да си върши работата  Wink

# 282
  • София

Че ако бързо не го спра и бебетата са момчета, ще имат проблеми. #Crazy #Crazy
Той като цяло е фен на момичетата май Laughing на мен всеки път ми разправяше, че добре, че чакам момичета. ...
Сигридов напоследък много се е отдал на крайностите и да плюе бившите си колеги. Иначе да, добър е, ама това с прогестерона малко ми идва в повече вече. 
Аз неупоген не съм слагала въобще.
Иначе аз бях с високорискова бременност и ме следяха Сигридов, Стаменов, след 20 та г.с Дяволов и на финала Михова.

# 283
  • Пловдив
Саб, и мен в Надежда ме караха да бия зарзио. Като се видях в д-р Персенска след отпуската й в 8-ма г.с. я питах да го продължавам ли - прати ме при имунолозите да пусна някакви плацентарни молекули и тогава да ми каже. Излязоха някакви резултати и ми каза да го продължа. На следващия път като се видях с нея в 10-та г.с. й казах, че имам още за седмица от инжекцията и тя ми каза да я спра.
Тъпото е, че аз все пак си я продължих, защото на предписанията на имунолозите пишеше, че трябва да се направи контрола и тогава.  ooooh! Пусках кръв от тук в Пловдив, пращах по куриер - резултатите - коренно различни от предишния път - пак да го бия.
Вече в края на 12-та г.с. бях на първа ФМ при д-р Михова пак в Надежда - тя направо ми каза да го спра. ЖК ми е в Пловдив в инвитро клиника - тя също ми каза, че не се бие след 12-та г.с.

Та, мисълта ми е, че да, в Надежда го изписват, но само до 12-та г.с. по моя опит. Другото е да те карат да пускаш плацентарни молекули до безкрай и имунолозите да те карат да го биеш и след това, което вече не е добре.
Аз реших да се доверя на лекарката си, а не на имунолозите.

Така че не знам в коя седмица си /аз също много се радвам, че си бременна  Hug /, но според мен си слушай лекаря, при който се следиш като и аз изказвам мнение, че не е много хубаво лекари да се плюят един друг, но той си знае.
Пожелавам ти успех!  Hug

Момичета, какво стана с Кафенцето?
Вчера цял ден я мисля, а не е писала...
Дано всичко е минало нормално и с прекрасен резултат!
Hug

# 284
И аз вчера се сетих за Кафенцето , дори преглеждах публикациите ѝ да не съм пропуснала нещо.

Общи условия

Активация на акаунт