Забременели след инвитро - тема 15

• 54 451
  • 722
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
И мен всеки ден вече не ме подминава гаденето и повръщането. Но след като мина през WCто  и после цял ден нищо ми няма. Дано в 4я месец всичко премине.

# 511
Дано ви отмине повръщането, аз нито 1 път нито сега не съм повръщала. Явно си е до храносмилателна система.
Мамите, които сте с едно бебче и повръщате момченца или момиченца иамте?
Направо ти завиждам

# 512
  • София
А кога почват повръщанията?! newsm78 Досега съм имала само малко гадене, но никакво повръщане. Не че се оплаквам де, но ми стана интересно  Grinning Дали да очаквам подобни прояви или ще ми се размине?

# 513
При мен вече започва да отшумява повръщането, иначе целият трети месец си имах от тези екстри по няколко пъти на ден  Sick

Добре дошли на всички нови момичета  bouquet

# 514
  • На остров
Earth явно си е индивидуално, няма точен период и не е свързано с ин витро или не.

# 515
Според моя лекар единици били момичета с близнаци, който не повръщат

# 516
  • София

Днес на прегледа даже забравих да го спомена - единствено повтарях, че съм добре и то си е така. Само едни леки придърпвания и пробождания, но толкова рядко и за кратко, че чак не мога да се притесня за тях. Доки каза да си взема Но-шпа за всеки случай.

# 517
Здравейте. Напоследък нямах мнго време да влизам. Приключих с гардероба на малкия. Всичко е изгладено и в гардероба. Остава да си приготвя багажчето за блницата и ще съм спокойна вече Simple Smile. Все още нямам признаци за раждане. Дано си изчака дата по-близо до термин.

# 518
  • Burgas, Bulgaria
А кога почват повръщанията?! newsm78 Досега съм имала само малко гадене, но никакво повръщане. Не че се оплаквам де, но ми стана интересно  Grinning Дали да очаквам подобни прояви или ще ми се размине?
При мен повръщането започна още на следващия ден след трансфера от силно главоболие. След това си продължи почти през ден, а от скоро се разреди до 2 пъти седмично. За протокола съм в 23 г.с. с момченце, но не мисля , че полът е от значение. Имах още 2 бременности , завършили в по-рани седмици, но без повръщане, не знам от какво зависи. Имам приятелка, която се качи да ражда на магарето с кофичка от кисело мляко, до последно повръщаше по няколко пъти на ден.
Диаманда успех, всичко да се случи по най-добрия начин.

# 519
  • София
Аз започнах да повръщам около 6 седмица, свалих и 3 кг. Важното е с бебчовците ми всичко да е наред.

# 520
Не се ли шашкате прекалено много?  newsm78
Никакви витамини за бременни не съм взимала предния път, накрая беше спаднал Б12, пробвахме със зелении, но не се получи, и отнесох няколко инжекции в дупето. Всичко си беше наред после, и с бебе, и с мен.

Д-р Стаменов ми каза да взимам само фолиева киселина. Мисля да го послушам. Във витамините по аптеките има и доста гадости. По-добре да наблягаме на плодове, зеленчуци и други естествени източници.

# 521
Не се притеснявайте от повръщането. Това е нормален стадий от бременността. Някои мами имат щастието да не го изпитат. Започва около 6 седмица и обикновено около 15-16 отшумява. Аз имах ужасно повръщане, но вече не го помня дори. Няма лек освен да се хапва бързо след събуждане, за да не е празен стомаха Simple Smile)) Беше ужасно, признавам.
Добре дошли на всички нови мами. Ох, ще видите колко бързо минава времето....

# 522

Силно се надявам да съм от тези единици.  Praynig При мен има само гадене засега и то вечер. Оправя ме чай от джинджифил с лимон, който си правя сама. От няколко дни усещам силен метален вкус в устата. Често пъти не мога сама да преценя дали съм гладна или не. Уж усещам глад, а всъщност нямам апетит - друг път имам апетит, а нищо не успявам да изям. С мъжа ми се шегуваме, че явно шушулките не могат да се разберат - едното, като е гладно, другото не ще и така ме озорват и мене.  Laughing Laughing Laughing

# 523
Аз да се похваля от единиците съм Simple Smile вече съм в 10 + не вярвам тепърва да започнат симптомите,  в началото много ме беше яд, толкова го чаках това състояние пък то никакво не се появи,но после като чета тук, колко е мъчително и тежко май вече се чувствам късметлийка  Flutter
Diamanda лек и безпроблемен финал ти желая, да ни държиш в течение Simple Smile

# 524
Добре дошли на новите попълнения! Много се радвам, че темата е жива и има толкова много бъдещи мамчета Hug Да ви е лека бременността и да се увенчае със здрави, пухкави бебчета накрая!
Не знам дали има някаква зависимост между повръщането в началото и пола на бебето, но мога да споделя как беше при мен. Май съм от малкото късметлийки, които нито веднъж не е повръщала през бременността. Леко гадене и то само вечер имах между 7 и 9 гс, след което всичко приключи. В този период ми помагаше много вода с няколко капки лимон. За протокола - чакам момиченце:)
Данди, ние наистина се придвижихме заплашително много нагоре в списъка. Признавам, че вече ме хвана "сценичната треска", още повече, че ще ми е първо раждане. Днес даже започнах да стягам лека-полека багажа за болницата, защото в групата на декемврийките до момента има поне 9 бебета, родени преждевременно. При последното ми ходене на ЖК се оказа, че бебка е вече 2400 гр. и се движи с около седмица-две напред. Тежестта в кръста и по-честите контракции ме подплашиха да не би да се гласи да излиза по-рано. В петък ще изберем окончателно дата за секцио - много ми се иска да си я дочака, а не да ми спретва среднощни екшъни със спешно търчане до родилното, но ще видим какво е решила.
Да се оплача - мисля, че завъдих някакви гъби:( Последните месеци имам по-обилно течение, за което ми казаха, че е нормално, но от една седмица имам и сърбеж. Идва ми веднага да си взема нещо от аптеката, но ме е страх да се лекувам сама и май ще изчакам петък.

Общи условия

Активация на акаунт