Забременели след инвитро - тема 15

• 54 372
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
Забраната за кофеинови напитки и шоколад важи най-вече за първите седмици и месеци, когато се случва имплантацията, още няма плацента, т.е. по-голяма опасност има от контракции на матката.
Предния път аз също бях отказала кафе и подобни след трансфера - три месеца се борих с извънземни мигрени, които не минаваха от нищо, накрая в разгара на една такава пих едно капучино, и всичко спря като по магия. Оттогава си пиех по едно кафе с мляко всеки ден, главоболие повече не ме навести. Мисълта ми е, че е добре да си следваме организма, и понякога колата и кафето са ни по-скоро полезни, отколкото вредни, както в случаите на ниско кръвно.
Фокси - слуша детето, но майка му хич я няма - лошо ми е по цял ден, вечер ми е най-зле. Добре, че са родителите ми, та го поемат през деня...

# 571
Момичета някой мнение за Д-р Виолета Стратиева в "Св.Петка " София? Началото на декември съм при нея за първата морфология и БХС в 12 г.с и ми се иска малко повече инфо за нея като специалист.
Благодаря!

# 572
Момичета, аз пак да повдигна въпроса за педиатрите  Thinking Дайте препоръка за района на ВМА, ж.к. Лагера, Хиподрума, Красно село. Живеем в Лагера и ми се иска да ми е близо на пешеходно разстояние.

# 573
Цвети, аз повдигах този въпрос, малко по-назад. Но събирам мнения за район-НДК, Център. Момичетата ми препоръчаха две в 14 ДКЦ-Ив.Вазов, както и в Лозенец. Но ми се иска повече отзиви, както ми се иска и някой, като вариант за спешност-частен. Сестра ми си имат превъзходен док, но в Люлин. Ще следя темата.

# 574
Лолр, може ли на лични доктора от Люлин. Тук лекарите не са достатъчно и са много пренатоварени.
Благодаря предварително.
 bouquet: bouquet

# 575
  • София
Аз съм избрала Първа детска консултативна клиника за бебето до зоопарка. Там водя баткото на частен прием, сега мисля и него да преместя при педиатър по ЗК.

# 576
  • Стара Загора
Марго и аз мога да дам положителни отзиви за Стратиева. Бяха ме предупредили че е малко груба с думите, но аз не забелязах.. Препоръча ми я д-р Генов (мц Вяра), като ми обясни и той може да направи изследването, но тя има много добра апаратура и е карала специализация в Англия точно затова. Беше много детайлна и ми обясняваше непрекъснато какво гледа. До този преглед бях много притеснена и не давах никой да знае че съм бременна. Тя много ме успокой като ми каза че всичко измерено е ок и даже при лоши кръвни изследвания риска е нищожен.
От изслдването занесох копие и на лекаря при който съм на ЖК, като видя името и той ми каза че съм избрала много добър специалист.

# 577
Забраната за кофеинови напитки и шоколад важи най-вече за първите седмици и месеци, когато се случва имплантацията, още няма плацента, т.е. по-голяма опасност има от контракции на матката.

Аз бях в 8-ма седмица, когато доктора ми каза да внимавам с кафето, колата и шоколада - демек, отдавна ми беше минала имплантацията. Не че не си позволявам шоколад от време на време тайничко... Mr. Green

# 578
Благодаря ти Екатерина, на мен д-р Петрова от Ню Лайф Клиник ми я препоръча каза че за близнаци само там правили най-точни изследвания за кръвта,  но тук из форумите се натъкнах и на някои негативни коментари, които малко ме стреснаха, но сега съм по-спокойна!

# 579
Моля и за мен на лични педиатъра в Люлин  bouquet

# 580

Аз бях в 8-ма седмица, когато доктора ми каза да внимавам с кафето, колата и шоколада - демек, отдавна ми беше минала имплантацията. Не че не си позволявам шоколад от време на време тайничко... Mr. Green

На мен точно в 8 г.с. на прегледа док ми разреши по едно кафе на ден, еспресо. Каза ми, че кофеина в такива малки дори е полезен. Каза дори, че мога да пия до две кафета дневно, но той препоръчва да е едно и да поне час, час и половина след сън.
Безкофеиново кафе категорично забрани, разни боклукчиви от типа на 3 в 1 също.
За колата е против обаче и въобще за газираните напитки, препоръча ми пресни сокове, фрешове.
Съгласна съм с Момето, че има ли плацента нещата стават по-различни.

# 581
И да вметна за тези, които пият еутирокс - трябва да има поне 2 часа разстояние между него и кафето.

# 582
Аз да се оплача, че напоследък страшно много ми се пие кафе, гледам да го ограничавам по едно на ден, но не винаги ми се получава.

# 583
  • На остров
При нас за кафето смятат, че е ок до 300 мл тип шварц кафе. За цигарите и алкохола са категорични, че дори и в минимални количества вредят.

# 584
Тези, които пият витамин Д,изследвахте ли се дали имате дефицит или директно го започнахте?
Аз се чудя дали трябва да направя почивка от прием 1-2 седмици или да се изследвам директно?

Общи условия

Активация на акаунт