Живея със свекървата

• 72 979
  • 889
  •   1
Отговори
# 810
също смятам, че добри отношения между снаха и свекърва са възможни.

Възможни са, разбира се. Но това да не живеят заедно според мен е основна предпоставка за добрите отношения.
Ако на Мария и е добре в тази ситуация, аз не виждам нищо лошо. Просто по - масовият и разбираем вариант е хората да не искат да живеят заедно с родителите на половинката си и пак да са в добри отношения

# 811
  • Deutschland
Има и такива, които не живеят заедно и пак не са в добри отношения. Всичко е до човек и до това какви компромиси може да направиш.

# 812
Има, обаче е много по - вероятно да не живеят заедно и да се разбират, отколкото обратното

# 813
Всичко зависи и от възпитанието и средата, в която единият от двойката е живял, както също и кой колко може да се адаптира и напасне в необичайна за него обстановка.
 Свекърва-снаха и зет-тъща не се избират помежду си. Според мен е редно да има някакво минимално уважение най-малкото, защото идва ред на деца-внуци и не е нормално възрастните да си съскат и децата да стават свидетели на неразбирателства.
 Мисля, че моята работа като родител е да възпитавам моите деца, но когато порастнат, създадат семейства и си вземат живота в ръце не ми е работа на мен да възпитавам зетьове и снахи и да си налагам на тях мнението. Все пак за тях съм непозната и чужда и сме станали рода по неволя. Няма кой да ме търпи. Да не говорим, че родителите, естествено че мислят доброто за децата си, но идва един момент, в който трябва прилично да се "оттеглиш" и да не досаждаш. Защото това са големи хора, които взимат решения сами и не може вечно да се държиш като мама, която бди над бебето. Най-малкото, което е младите са млади и имат нужда от лично пространство, уединение, време да правят деца, време за романтика и т.н.

# 814
Възможни са добрите отношения между снаха-майка ми и баба са абсолютния пример за това Peace
За тая цел обаче свекито не трябва да е такава златна, досадна и обсебваща маминка като описаната тук Mr. Green
Какво значи това си е нейната къща?Щом имам съпруг и той ме е завел да живея там-значи това е и моят дом оттук нататък. Peace Аз да не съм гост там, жена съм му.

# 815
Щом имам съпруг и той ме е завел да живея там-значи това е и моят дом оттук нататък. Peace Аз да не съм гост там, жена съм му.    
А домът на твоите родители дом ли е и на мъжа ти? Той взема ли решения за техния дом? Или, ако не го заведеш там да живее, не се брои?

# 816
Цитат
А домът на твоите родители дом ли е и на мъжа ти? Той взема ли решения за техния дом? Или, ако не го заведеш там да живее, не се брои?

естествено,че се брои  Wink ние сме едно семейство-моят дом е негов,неговият е и мой
не говорим да взема решения за чужд дом, а да има някакво уважение и от двете страни  Peace
много се извинявам, но тези твърдения, дома си е на свекърите-каквото си искат ще си правят са ми малко крайни и тривиални.Щом са посрещнали снахата и са решили да живеят заедно(това без значение дали при тъстовете или при свекърите) трябва да има нагаджане и съобразяване и от двете страни.
Ми много е лeснo да се каже-ти си в чужд дом, ще търпиш, каквото ти казват.
И не, не е нормално да се обсебват младите така. Наистина всичко е до човек, но има майки, който не могад да разберат, че синчетата им вече не са деца и не могат да се примирят с наличието на друга жена в къщата.

# 817
Разбира се, че трябва да има уважение и добро държание и от двете страни. Но какво правим, ако свекървата по някаква причина се държи гадно? Ако живееш у тях, нямаш много опции- или търпиш, или се изнасяш, или прекарваш значителна част от живота си в скандали.

# 818
Разбира се, че трябва да има уважение и добро държание и от двете страни. Но какво правим, ако свекървата по някаква причина се държи гадно? Ако живееш у тях, нямаш много опции- или търпиш, или се изнасяш, или прекарваш значителна част от живота си в скандали.

Тук свекървата не виждам да е някаква много зла, напротив точно обратната е ситуацията-обсебва с грижите си и не подволява вмешателство на никой друг.
Ако свекървата се държи гадно,да приемем този казус,виждам два начина за справяне:
1. водиш открит разговор с добро, ако ли не може да се разбере с добро и свекървата е някаква мега зла и ви вгорчава живота единствения възможен изход е изнасяш се
2.изнясаш се и ти е мирна главата-(обаче тук пък има ситуации,в които един мъж свикнал вече така да живее,вярвайте ми няма да се изнесе лесно,гаранция давам)тъй че и съвета изнасяйте се и си купете жилище примерно не е напълно възможен, защото ако мъжа ти не иска, насила не можеш да го накараш-а ти с него, не си сама нали, заедно сте Simple Smile

при всички ситуации от най-голяма значение за мен е наличието на мъж на място, който да подкрепи и застане зад жена си

# 819
при всички ситуации от най-голяма значение за мен е наличието на мъж на място, който да подкрепи и застане зад жена си

Мъжът е много важен фактор, но и той трудно ще промени вече възрастен човек с изграден характер.

# 820
Според мен е много готино да се живее със свекъри. Можеш да си ходиш на работа. Ако закъснееш, те прибират децата от градина. Дори може само наполовин ден да са там, и след това баба и дядо се грижат. Ще минат от време на време с праахосмукачка, ще сготвят вкусни манджи. А ти ще си играеш и забавляваш с децата. А като искаш да си отпочинеш, ще си отидеш в стаята, ще си лакираш ноктите, докато свекървата играе пъзел с децата, примерно. Еххх, че се размечтах.

# 821
Според мен е много готино да се живее със свекъри. Можеш да си ходиш на работа. Ако закъснееш, те прибират децата от градина. Дори може само наполовин ден да са там, и след това баба и дядо се грижат. Ще минат от време на време с праахосмукачка, ще сготвят вкусни манджи. А ти ще си играеш и забавляваш с децата. А като искаш да си отпочинеш, ще си отидеш в стаята, ще си лакираш ноктите, докато свекървата играе пъзел с децата, примерно. Еххх, че се размечтах.

Повечето свекъри все още работят в годините, когато внуците им са на възраст за детска градина.

А и не всички умират от желание да гледат ежедневно внуци и да го играят домашна прислуга на снахата, която си почива и лакира ноктите.

# 822
Към казаното от Кукумицинка да допълня, че много зависи от конкретните хора- дали ще си допаднат взаимно, дали ще успеят да се напаснат, така ще съвместното им съжителство да не е взривоопасно. Освен това, има и хора, които винаги ще предпочетат свободата пред салама.

# 823
Внимавай какво си пожелаваш! Simple Smile

# 824
Какво значи това си е нейната къща?Щом имам съпруг и той ме е завел да живея там-значи това е и моят дом оттук нататък. Peace Аз да не съм гост там, жена съм му.

Ужас. Добре, че съм ги научила моите да не ми водят никого. Пуснали тарля под масата, а той...

Общи условия

Активация на акаунт