Живея със свекървата

• 72 996
  • 889
  •   1
Отговори
# 795
  Веселка и той го прави Laughing " един достоен Крал е отгледан от Кралица"  Sunglasses

Да Миленка това е и основната тема bouquet Авторката поиска съвет и аз и го дадох

Мисля, че спорът е излишен. Нормално е да има различни хора, с различни ценности. Едни имат нагласата да живеят с роднини и се чувстват добре така. Други сме наобратно. Това не ни прави по-добри или по-лоши. Излишно е всяка да се опитва да наложи своите ценности на другата.

точно така мисля и аз

# 796
  • Пловдив
Мисля, че спорът е излишен. Нормално е да има различни хора, с различни ценности. Едни имат нагласата да живеят с роднини и се чувстват добре така. Други сме наобратно. Това не ни прави по-добри или по-лоши. Излишно е всяка да се опитва да наложи своите ценности на другата.
Лошото настъпва когато се сблъскат двата принципа.

# 797
Лошото настъпва когато се сблъскат двата принципа.
О, да. Но при Мария_И не виждам такъв сблъсък. Щом и тримата ги кефи, ОК. Всъщност, много по-добре от стотиците семейства, наврели се при свекъри и живеещи като куче и котка.

# 798
Добре де ,защо сега се опитвате да обясните на Мария колко погрешно е мисленето и и как свекърва и си налага мнението.
Защо просто не приемете ,че има такъв вид съжителство и той не винаги е съпроводен със скандали и неразбирателство
Мария сподели как живее тя.Похвали се от свекърва си ,показа уважение което явно е двустранно
Чели сме достатъчно теми къде снахата живее в дома на свекърва си и непрекъснато се оплаква с или без повод

По въпроса за съпруга на Мария.
Аз пък ще му кажа "браво" и не за друго ,а защото още в началото е заявил позицията си и е оставил избора на нея.Не я е лъгал както много други.Чели сме за доста подведени жени,които биват убедени ,че съжителството ще е за малко ,докато си стъпят на кракат и така ...После се явява едно ,две деца всичко си е по старому и хооп тема във форума,защото нещата не са така както трябва ,защото жената след години се е усетила че са я подвели

Мария е приела свекърва си ,свекървата пък е приела нея.Всяка с недостатъците си.
При такова съжителство за да върви трябва компромиси но и от двете страни.Тук явно ги има.На пръв поглед дребни ,незначителни но от огромно значение
Двете страни са доволни ,разбират се
Какво повече му трябва на човек

# 799
  • София
Добре де ,защо сега се опитвате да обясните на Мария колко погрешно е мисленето и и как свекърва и си налага мнението.
Защо просто не приемете ,че има такъв вид съжителство и той не винаги е съпроводен със скандали и неразбирателство
Скрит текст:
Мария сподели как живее тя.Похвали се от свекърва си ,показа уважение което явно е двустранно
Чели сме достатъчно теми къде снахата живее в дома на свекърва си и непрекъснато се оплаква с или без повод

По въпроса за съпруга на Мария.
Аз пък ще му кажа "браво" и не за друго ,а защото още в началото е заявил позицията си и е оставил избора на нея.Не я е лъгал както много други.Чели сме за доста подведени жени,които биват убедени ,че съжителството ще е за малко ,докато си стъпят на кракат и така ...После се явява едно ,две деца всичко си е по старому и хооп тема във форума,защото нещата не са така както трябва ,защото жената след години се е усетила че са я подвели

Мария е приела свекърва си ,свекървата пък е приела нея.Всяка с недостатъците си.
При такова съжителство за да върви трябва компромиси но и от двете страни.Тук явно ги има.На пръв поглед дребни ,незначителни но от огромно значение
Двете страни са доволни ,разбират се
Какво повече му трябва на човек

Предполагам, че това се отнася за мен.
1. Никъде не съм твърдяла, че сега не се разбират. Това го пиша за втори път, все на български, но ако е необходимо ще се пробвам и на китайски.
2. Никъде не съм твърдяла, че свекървата се налага сега. Напротив, съгласих се, че СЕГА не се налага (отново го пиша за втори път, отново на български). Единственото, за което спорих и което твърдя е, че за мен по-точно би било твърдението "Свекървата вече не се налага", защото се е наложила, пряко или косвено, за основното – да живеят при нея.

По-ясно от това не знам как да го напиша.

# 800
Djoleva благодаря ти за разбирането, ти го обясни по добре от мен
 Явно е много трудно за останалите жени да ме разберат,което е разбираемо защото не биха допуснали такова съжителство
 Миленка никой не ми е налагал да живея така(и аз пиша на български) това е мой избор

# 801
  • Добрич
Аз не мисля, че свекървата се е наложила в основното. Мисля, че трима души са приели за разумно и правилно да живеят заедно. Всеки със своите мотиви. Виждам трима души , които споделят еднакъв тип мислене и манталитет. Плюс разум и интелект. И нещата се получават, така както те ги искат, по начин по който смятат , че е верен и точен за тях!
За останалите  друго би било точно и вярно. Важното е, че те си живеят живота, който ТЕ смятат, че е правилен, а не тази или онази съфорумка.

# 802
Аз може да съм груба, но ако един мъж ми даде да разбера още в началото, че няма да остави мама да живее сама, първо ще му благодаря, че е бил искрен с мен и след това ще му пожелая успех в живота и ще се спасявам. Животът е само един и аз такъв компромис не бих могла да направя.
Определено.

Такова налагане е 'со кротце, со благо' ,но е налагане. И подобен мъж не би бил подходящ партньор и баща за децата ни. За мен поне.

# 803
  • София
Скрит текст:
Joy Joy Joy
момичета ама вие сериозно ли newsm78
Миленка кое за тебе е основното, аз живея в нейния дом,
Скрит текст:
нима не разбирате, тази жена е с 35-40год по възрастна от мен и се държи повече от добре, естествено че ще се съобразявам с нея.
 Какво да си търся проблеми, да зарежа мъжа си с които се разбирам чудесно, за да бъда и аз домакиня в свой собствен дом. Не мерси Crossing Arms в предишната ми връзка, живеехме отделно в "наш дом"на квартира и кво, никой не ни пречеше а скандали нон стоп. Сега ми е много по добре,не ви карам да ме разбирате, но да ме обвинявате ми идва в повече

"съгласие по принуда" Joy Joy Joy
Ето това за мен е основното. В това отношение тя се е наложила пряко или косвено. След това вече не ѝ е било нужно да се налага. Затова написах, че твърдението "тя не се налага" не отговаря съвсем на истината – изпуснато е едно "вече".
Миленака, учудваш ме- не можеш да заспиш ли, ако не вмениш фантасмагориите си на авторката, че да я накараш да се чувства зле? newsm78
Как не ти стана неудобно да я ядеш пост след пост?

# 804
Много не могат да разберат, че може да имаш нормални отношения със свекървата.

# 805

Е как защо?
Защото живее при свеки,при това в разбирателство и хармония.Възмутително!
Че то бива ли толкоз заблудена работа и такъв резил?!? Crossing Arms
За това ССФ побърза да и обясни,колко е заблудена,и как свекито се е наложила.Дори самата Мария да е поискала,абе на колене ако ще да се е молила за да живее при свеки,това няма значение.Защото и така да е,то най-вероятно самата свеки има пръст в тези и жеалния,и по някакъв неведом начин и е вменила подобни мисли и стремежи.А може и да е прибягнала до някоя черна магия,учудвам се,че ССФ не се сети и за такъв вариант...
Абе изобщо..Коя "нормална" жена би си и помислила за съвместен живот с родителското тяло на мъжо?
Ми или не е нормална,или свеки стои зад цялата работа.Толкоз.

# 806
Мария, поздравявам цялото ви семейство! Живейте си спокойно, както до сега и не се връзвай на "доброжелателки". За някои от тях "гроздето е кисело" и затова говорят колко погрешен е вашият модел на семейни отношения.
Тъй като си отскоро в темата, аз съм свекърва и също смятам, че добри отношения между снаха и свекърва са възможни.

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 22:44 от K.A.G.

# 807
Естествено, че са възможни.  Grinning
Аз не съм в такива, но пък чудесно се разбирам с бившата си свекърва. И тогава, когато ми беше фактическа свекърва, също се разбирах с нея добре.

# 808
К.А.G. Благодаря  bouquet

# 809
Аз не мисля, че свекървата се е наложила в основното. Мисля, че трима души са приели за разумно и правилно да живеят заедно. Всеки със своите мотиви. Виждам трима души , които споделят еднакъв тип мислене и манталитет. Плюс разум и интелект. И нещата се получават, така както те ги искат, по начин по който смятат , че е верен и точен за тях!
За останалите  друго би било точно и вярно. Важното е, че те си живеят живота, който ТЕ смятат, че е правилен, а не тази или онази съфорумка.

newsm20                  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт