Живея със свекървата

• 73 004
  • 889
  •   1
Отговори
# 765
 Точно така djoleva, това имах предвид като казах че заслугата е изцяло нейна, и съм късметлийка че я имам.
Но също така продължавам да твърдя че всичко е въпрос на характер и разбирания и от двете страни. Преди мен е имало друга кандидат снаха в този дом, но с нея не са се разбирали така.
 Свекърва ми умее да налага своето по най-деликатния и тактичен начин, така че да не ме обиди и аз приемам всяка нейна критика без да се товаря с излишен негативизъм, пак ще се повторя, това е нейния дом тя е домакинята в него,и аз уважавам това.

# 766
  • София

Като не ѝ харесва на снахата, казва на мъжа си и излизат на квартира.
И има две възможности- или тя поема грижите на мама или променя " милото" така, както на нея ѝ харесва.

Казва на мъжа си и воалааа - той тутакси зарязва полата на маминка. Даа, бе.
Или пък маман предава кухненската власт и чучва да гледа как ще променят синето? Мечтиии.
Трети вариант?
И не я питайте защо го е взела, човек не винаги се влюбва в подходящите хора, пък и човекът може да си има други качества.

Цитат
Когато снахата има собствен дом, той е неин, нали. И не иска свекървата да й се меси.
Така е, но би трябвало да позволи на своята снаха да се чувства у дома си в този дом. Не е необходимо чак жертви да прави, просто малко съпричастност и човечност да прояви.
Снахата пишеше, това което аз прочетох, че е бременна и свекървата не ѝ дава нищо да прави, непрекъснато тича подире ѝ да ѝ прислугва, което е дразнещо.
Нека те питам, ти, ако си се блъскала да се сдобиеш с твой дом, дали ще престанеш да живееш, ако ти дойде снаха?
Не мислиш ли, че трябва да има златна среда, ако са принудени да живеят заедно?

# 767
Но също така продължавам да твърдя че всичко е въпрос на характер и разбирания и от двете страни.

Точно до характер е. Аз не мога да съжитествам с други хора, освен с мъжа ми и децата ми, като дори синът ми като стана на 20 се отдели. Много , много го обичам и бих направила какво ли не за него, но да живея постоянно с него, с родители, свекъри, съквартиранти или някой друг, не мога. Не и не, и не.

# 768
  • Пловдив
Свекърва ми умее да налага своето по най-деликатния и тактичен начин, така че да не ме обиди и аз приемам всяка нейна критика без да се товаря с излишен негативизъм, пак ще се повторя, това е нейния дом тя е домакинята в него,и аз уважавам това.
Тъй де, налага ти се, ама ти си кротуваш и тя е домакинята. Ама ако не искаш да ти се налагат и да си ти домакинята? Изходът е един - квартира.

# 769
Радвам се за вас, това е много хубаво, което казваш. Не е невъзможно да се живее в хармония, просто е трудно, защото днешните млади не сме като тях, когато са били млади.  Peace

Разбира се че е трудно в началото, но ако се замислят и двете че със скандали и неразбирателство ще наранят единствено, човека който ги свързва, който е обичан и от двете по един и друг начин, ще загърбят войната на поколенията. Колкото и да е трудно не е невъзможно, много правилно го каза.   bouquet

# 770
Тъй де, налага ти се, ама ти си кротуваш и тя е домакинята. Ама ако не искаш да ти се налагат и да си ти домакинята? Изходът е един - квартира.

Не знам дали ми прочете първия пост. Там споменах че ММ ми даде да разбера, че няма да остави майка си сама, още преди да се нанеса у тях.
 И силно казано е че ми се налага, жената е супер тактична и достатъчно интелигентна за да ми се налага(казах го образно казано)   Grinning

# 771
Аз може да съм груба, но ако един мъж ми даде да разбера още в началото, че няма да остави мама да живее сама, първо ще му благодаря, че е бил искрен с мен и след това ще му пожелая успех в живота и ще се спасявам. Животът е само един и аз такъв компромис не бих могла да направя.

# 772
  • София
Аз също.

# 773
  • Deutschland
Аз също не бих направила такъв компромис, даже още когато се запознахме с моят, той ми каза " Искаме ли да имаме здраво семейство, ТЯ трябва да е далеч от нас". Не обичам мрънкащи хора и не бих я изтраяла и десет минути, какво остава да живеем заедно.

# 774
  • Пловдив
Не знам дали ми прочете първия пост. Там споменах че ММ ми даде да разбера, че няма да остави майка си сама, още преди да се нанеса у тях.
 И силно казано е че ми се налага, жената е супер тактична и достатъчно интелигентна за да ми се налага(казах го образно казано)   Grinning
Напротив, видях, и тактично си замълчах, защото аз подобен ... мъж .... нямаше да търпя. За кратка връзка за забавление става, но иначе....

# 775
Аз може да съм груба, но ако един мъж ми даде да разбера още в началото, че няма да остави мама да живее сама, първо ще му благодаря, че е бил искрен с мен и след това ще му пожелая успех в живота и ще се спасявам. Животът е само един и аз такъв компромис не бих могла да направя.
И аз. И какво значи, че не може да остави майка си сама? И на моя син бащата почина като беше на 14, но за миг не ми е идвало на ум да живея с него след 20-та му година. За Бога! И аз, и той си имаме личен живот.

# 776
 Laughing Veselka1 и на мен ми беше първата мисъл такава, но реших да му дам шанс все пак такива мъже са рядкост(но това е друга тема) за което не съжалявам и грам.
  Veselka1  Не си груба а си искрена  bouquet

dpv от човек до човек има разлика, никой не обича мрънкащи хора около себе си. Моита свекърва не е от тях, и точно твоят мъж познавайки майка си ти е казал тези думи

на останалите няма да отговарям, вие си имате ваш начин на мислене аз мой  Hug 

# 777
  • Пловдив
на останалите няма да отговарям, вие си имате ваш начин на мислене аз мой  Hug
Това е очевидно, обаче погледни - не е само една да мисли така, явно много жени не биха търпели свекърва им да се налага и те тихо и мирно, като подчинени снахички да го преглътнат.

# 778
Всеки си знае какви компромиси може да направи и кои чувства като недопустими. Мария е решила, че може да направи такъв и го е направила. Не мрънка и живее с изборът си. По - дразнещият вариант е някой да си направи такъв компромис и после да мрънка как не е доволен от свекървата

# 779
  • Пловдив
Айде, бе. Мъж на място като цяло, обичате се, достатъчно поне, ама не иска да живее отделно от мама, и кво - разделяте се, щото другите, по-съвършените, чакат зад ъгъла, един от друг по-прекрасни и по-влюбени?
Животът не е съвършен.
Имам приятели такова семейство. Когато се ожениха, мъжът беше около 45, жената около 35. Живеят с мама. И двамата имат собствен доход, а имат и отделно жилище. Обаче не - живеят с мама, по негово желание. Мамата е нормална свекърва, има си кусурите, без да е кобра, доколкото мога да преценя. Жената не умира от щастие, задето не живеят отделно, обаче кво, да си зареже мъжа? Щото Муньо? Ми не, нормален човек е, и той с неговите си кусури, но напълно нормален и напълно годен за семейство (поне видимо отстрани, доколкото не съм им в къщата). Животът не е форумът на бегемама.  Embarassed
Моята майка и тя живееше със свекърва и след смъртта и - със свекър. Вярно, че тогава беше обичайно.

Общи условия

Активация на акаунт