Живея със свекървата

• 72 948
  • 889
  •   1
Отговори
# 855
Не зная дали е масово, но преди няколко седмици дългогодишните ми наематели си купиха жилище и се наложи да си потърся нови. С новите наематели сключих договор по-малко от 48 часа, след като пуснах обявата. Можех да сключа такъв около 3 часа след излизането ѝ, но исках да огледам повече кандидати и аз да си избера. За тези 48 часа имах над 20 огледа. Прави си изводите.

# 856
  • София
Така че не оплаквайте народа в провинцията, има зле, но хората с професия живеят по-прилично от много софиянци и при много по-нисък стрес. С малко старание и упорство може да се постигне самостоятелен живот.
Интересно, защо те не го чувстват така, а масово пристигат в София? newsm78

Защото им е лоша преценката и някой ги е излъгал, че София е панацея.
Преди две години се заговорих с касиерката в кварталния супермаркет. Оказа се младо момиче, неомъжено, от Бургас. Понеже и супермаркета беше пред фалит и тя се чудеше какво да прави. Сподели, че в Бургас, точно на една спирка от тях откриват Кауфланд и набират персонал. Казах й да кандидатсва и да си обира крушите от София. След месец я нямаше.
Е кажи ми сега на касиерка в супермаркет в Бургас и София, колко е разликата в заплатите? 50 лв, 100 лв?  Тя е отраснала там, сигурно има роднини и приятели. Ще поживее при техните. Ако е умна ще задели някой лев. Бургас не е краят на света. Ще си намери мъж и със заделеното ще могат да започнат отделно. А в София какво? Квартира, сметки, транспорт? А е само касиерка без амбиции!

# 857
Нормално е. В град като Силистра при отдаване на имот под наем още на първият ден след излизане на обявата във вестника на оглед дойдоха 5 семейства, а за следващият ден имахме уговорка за още 3. А цената и мястото на апартамента въобще не бяха чак толкова съблазнителни като за града.
За апартамента ни в Габрово беше същата работа - за 3 дни над 10 човека като на още 8 или 9 отказах среща и оглед.
В Русе и Добрич преди време съм търсила квартири и редовно се е случвало квартира, пусната в същият ден сутринта, вечерта вече да е заета.
Търсенето е голямо навсякъде, стига условията в имота да са хубави.

# 858
Мис Бингли, какво означава не те искат? Свекърите не се женят за теб. Те са женени помежду си в общия случай, има и хора останали сами. Може да те харесват, просто да не желаят съжителство по принцип без да е вложено лично отношение.
Според мен нагласата на младите трябва да е обратна - те да са готови да се борят и работят за съвместния живот, а ако някой от родителите на младите предложи отделно жилище, етаж от къща или съвместно живеене да решат устройва ли ги това или не и на тази база да вземат решение.
Разбира се,че може и е така в нашия случай.И аз уважавам това.Ние се харесваме,но нито аз нито те искат да живеем там.Още като се сгодихме ни казаха,че всеки да си знае къщата.Младите да са отделно е най-добре.
И това,не значи че не ни искат,или не ме харесват.Харесваме се,но заедно не бихме живяли.
Аз лично никога при свекърва.Само ако се налага много и то ако имам отделно домакинство,разбирай етаж.
В тяхната къща няма опция за др.семейство.Те са си свикнали да са сами,ММ отдавна не е там.Живеят на.400 км,в областен град,всичко си има,без работа 😃
Съответно нито имам условия,нито желание там да ходя.При все,че ще се прави втори етаж с кухня и стая за нас за да има къде да стоим сами като идем на гости.😊 съгласна съм с твоето мнение на 100%.

# 859
Чия е къщата на свекърите в крайна сметка питам аз?На сина нали?И да не е,ще стане.Къщата на родителите ми не е ли и моя(респективно на брат ми\сестра ми къща)?
Аз ако искам ще живея в нея,и жена си\мъжа си ще доведа,имам право.
Ще имаш да вземаш. Къщата на свекърите/родителите е техен имот. Ако решат или се наложи да продадат този имот, да не мислиш, че ще ти искат съгласието. Ако някой ден детето ми ми заяви, че ще си прави каквото иска в мой имот, защото ще ме наследи, ще се погрижа да не види нищо от него.

# 860
Къщата на родителите ми не е ли и моя(респективно на брат ми\сестра ми къща)?
Аз ако искам ще живея в нея,и жена си\мъжа си ще доведа,имам право.
Ако щерките ми след години ми изръсят подобна простотия, значи нещо сериозно съм объркала.
Имаш право друг път.

# 861
Да бе, ще доведе. На нейните родители може и да доведе, но ще се изненада колко много са другите родители, на които да доведе мъж/жена шансът е минус десет.

# 862
# 863
Не се напъвай толкова да ми казваш какво ще имам да взимам или не.Не им я ща къщата и не виждам да съм казала,че е моя.Малко четете преди да си дрънкате ей така наизуст. Къщата на свекърите ми е тяхна,но тя И къща на ММ.Родната му къща.
Да съм казала някъде,че е моя?
Ти ако искаш нищо не давай на твоето дете.Твоя си работа,ако искаш го изгони и на улицата.
И не е масово ходенето в София.Ако не знаете там не е центъра на света.От доста от моите приятели никой не иска и да чуе за София.😊Сигурно щото там е мнооогооо хубаво.Толкова години търпях и стоях там.Не е за мен.Ето,имало и такива хора.
Ама аз съм селска,провинциална мома,искаща спокоен  по-различен живот и си искам къща с двор.😁
Вие като много знаете гонете си децата на 18,години.Това не значи,че всички са като вас.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 16:39 от Miss_Bingley

# 864
Доста хора "изгонват" децата си, като им помагат с начален старт за жилище. Мисля, че е в интерес на всички.
Освен това наистина София не е центъра на света. Живот има и в други населени места, със всичките си плюсове и минуси. Един човек, ако иска да е самостоятелен, и на село ще намери начин. Ако не иска и в София ще намери повод да се вре при свекърва

# 865
Разберете,че не всички разсъждават като вас.Не можете да ме убедите,че къщата на мъжа ми не е негова къща или че къщата на нашите не е моя къща,ако ще и от 9 планини доводи да ми изкарате!Дишайте спокойно,че отлично сте си възпитали децата 😆 Не си позволявайте обаче да раздавате квалификации за възпитането на хората,само защото имат мнение различно от вашето.
И ВИЕ сте точно НИКОИ,че да дръзвате да ми раздавате оценки .Мисля,че си е нормално да си живее момчето с жена си при техните.Нарочно си казах мнението за да видя дали всички ще тръгнат да ми обясняват колко не съм права,колко съм зле възпитана.Никак не се очудвам,очаквах го,толкова сте банални.То чак е смешно и нелепо това да се твърди.Точка.Приключвам с темата.
Лайте си наволя.Тежко ми и горко ако някога ми се наложи да ми се окаже помощ,да имам майки като вас.Бас ловя,че ако детето ви има нужда някой ден ще го проберете на мига...ама то във форума да си лае всеки може,а живота е непредсказуем.😊

# 866
  • Пловдив
Да го приберем при сериозен проблем е едно, да се очаква априори да живее при нас със снахата е съвсем друго. Аз имам трима сина, леле, ще настане купон.

# 867
Мис Бингли, ти май не схващаш, че къщата/апаттамента на родителите е тяхна, а не на децата им. На децата ще бъде тяхна в бъдеще, когато я наследят. Да, ти и мъжът ти може да сте достатъчно нагли, за да си въобразявате, че имате право да натресете партньорите си в дома на родителите си, но това не значи, че е редно. Междувпрочем, именно защото твърдо вярвам, че моят дом е именно мой, а не и на децата ми, съм се постарала, с цената на определени лишения, да осигуря дом на всяко от тях. Техните домове не са мои, а моят не е техен.

# 868
Разбира се, че домът на родителите е И на децата им- винаги са добре дошли. Но не и да "правят" семейство там. Всеки читав родител при проблем безусловно ще прибере детето си когато е в затруднение и ще направи всичко по силите си да му помогне и пак да достигне самостоятелност. Другото е тормоз за всички. Самата мис Бигли пише, че не умира от желание да живее със свекърва. Защо ли?

# 869
Лайте си на воля  smile3505
 No comment!
Сега сериозно - домът на родителите винаги е дом за децата, но това не означава те да го мислят за своя собственост.
Дом и имот са различни понятия.
Да предположим, че родителите продадат жилището си в града, купят си селска къща, но не се занимават със земеделие и гледане на животни, а си харчат парите за екскурзии и круизи, тогава какво - порасналото на години, но не и на разум тяхно дете ще им държи сметка и ще тропа с краченца newsm78
Янтра, ти наистина си за ожалване bouquet За тъщите поне фикуси се предвиждат, ама за свекърва какво - може би кактус Laughing

Общи условия

Активация на акаунт