Живея със свекървата

• 72 938
  • 889
  •   1
Отговори
# 870
Къщата на родителите ми беше прехвърлена на мен и сестра ми чрез дарение, но с клауза че ще си бъде тяхна до смъртта им.Да това е бащиния ми дом, сега е мой.Там винаги бях добре дошла, бях при мама, знаех че каквото и да стане мога да разчитам, но това беше домът на нашите.
Моят дом е етажът който съпругът ми сам е построил и сме създали с времето заедно.Сега нашите ги няма/ бог да ги прости/ и имам етаж от къща лично мой.

# 871
Сега сериозно - домът на родителите винаги е дом за децата, но това не означава те да го мислят за своя собственост.
Съвършено точно. Морално, те винаги ще са мои деца и домът ми ще е техен. Морално. Материално, пълнолетните пергиши не са деца и моят дом не е техен.

# 872
the wishmast Не искам да споря с никого. Схващам много добре, но имам друго мнение.
 Не се натрисам на никого, няма и да се натреса! Не съм казала, че е редно. Възприемам съвместното съжителство само ако е доброволно и желано и от двете страни. Simple Smile подчертах го вече няколко пъти Simple Smile Няма обаче да съм очарована ако собствените ми родители ме изгонят от родния ми дом, ако имам нужда и нямам друг изход освен да живея там. Нека помислим малко и от човешката страна на нещата. Хайде да не гледаме само черно на бяло.
Имам малко по-различни от обичайните виждания по въпроса, за мен са правилни, за др. може да са много грешни, дори недопустими, може да съм някаква глезла, зле възпитана наглярка дето дръзва да се настанява в собствената си родна къща,брейййййй Naughty Thinking не го бях погледнала от тая страна на нещата, може и такава да съм....
За мен къщата на родителите ми е и моя къща, разбира се не в юридически смисъл, а в МОРАЛЕНСМИСЪЛ. ЛИЧНО МОЯ НЕ Е. Нито съм я строила, нито купила. Разбирам отлично това.
 Но същевременно мисля, че имам право да живея в родната си къща, която винаги ще бъде мой дом, защото аз съм дете на баща си. Simple Smile защото баща ми е достатъчно МЪЖ и достатъчно БАЩА за да ми даде да разбера, че това е така, и така ще е винаги.
Аз говоря от МОРАЛНА гледна точка. Пределно съм наясно, че дома на свекитата си е техен и дома на нашите си е техен. Мисля, че съм достатъчно ясна.

# 873
Не им я ща къщата и не виждам да съм казала,че е моя.Малко четете преди да си дрънкате ей така наизуст.
Нещо проблемче с паметта ли имаш?
Чия е къщата на свекърите в крайна сметка питам аз?На сина нали?И да не е,ще стане.Къщата на родителите ми не е ли и моя(респективно на брат ми\сестра ми къща)?
Аз ако искам ще живея в нея,и жена си\мъжа си ще доведа,имам право.

Мис Бингли, ти май не схващаш, че къщата/апаттамента на родителите е тяхна, а не на децата им. На децата ще бъде тяхна в бъдеще, когато я наследят.
АКО а наследят.
Девойко, ти изобщо разбра ли какво ти пиша. Да не мислиш, че на вашите ще им стане хубаво като им заявиш, чеимотът им е твой, защото ще ги наследиш като си заминат. При живи родители да правиш сметка за наследство и да им обясняваш чие е и какви права имаш в него. Sick Мнооого си възпитана, да.
Лайте си на воля  smile3505
 No comment!
Да предположим, че родителите продадат жилището си в града, купят си селска къща, но не се занимават със земеделие и гледане на животни, а си харчат парите за екскурзии и круизи, тогава какво - порасналото на години, но не и на разум тяхно дете ще им държи сметка и ще тропа с краченца newsm78
Ето за това говоря.

# 874
Бих избягала с 200 ако един ден децата ми решат да довеждат и половинките си у дома. Как ли няма да се редя на опашка за тоалетна и душ в собствения си дом!
Към днешна дата съм инвестирала около 50К само в гимназиалното им образование, което им дава възможност за влизане във всеки класен университет в Северна Америка. Другото ще си го спечелят сами. И никак да не разчитат, че моята къща е тяхна, защото не е, вероятно и никога няма да бъде. Някой ден ще я продам, ще си купя гарсониера и ще пътувам, а после ще отида в старчески дом. Достатъчно им е, че няма да ги товаря да ми сменят напиканите гащи. Ако искат, да идват да ме виждат, ако не - има и други старци в дома, няма да ми е скучно.

# 875
Канадиян мам страхотен пост. Мис Бингли не е живяла нито ден при свекърва за това ги пише такива. Някой неща трябва да ги преживееш преди да ги разбереш.

# 876
Цитат
АКО а наследят.
Девойко, ти изобщо разбра ли какво ти пиша. Да не мислиш, че на вашите ще им стане хубаво като им заявиш, чеимотът им е твой, защото ще ги наследиш като си заминат. При живи родители да правиш сметка за наследство и да им обясняваш чие е и какви права имаш в него. Sick Мнооого си възпитана, да.

Проблем с паметта нямам,не си разбрала какво искам да кажа.
Къде съм говорила за наследства и че си чакам родителите да ги наследя, такова нещо не съм писала. Ако това към мен лично го казваш.
Къщата на свекърите НЕ е МОЯ БЕ ХОРА!Знам това. И, да няма да живея със свеки,защото съм труден характер, както и тя.Ето, сега разбрахте ли защо. Не примайте неката така буквално. Имам право да живея в моята къща, а не в тази на свекърите. Нямам права над нея, абсолютно вярно. Говорех по принцип.
 Не ми вменявайте неща, които не съм писала, а вие си тълкувате както ви скимне.
 Не съм малумна и знам какво пиша. Peace

И не съм човек, който чака родителите си да ги наследи, няма и да бъда  Sick Sick Sick Sick Sick
Толкова пък неблагодарно и плитко да ръзсъждавам....

# 877
Мис Бингли, ако имаш нужда от помощ, ако си в беда, никой нормален родител не би отказал помощ. В такъв случай, аз бих гладувала, бих понесла всякакви лишения, ако се налага, за да помогна. Но това е много различно от безалтернативното право на детето да се натресе с половинката си в дома на своите родители. Няма такова право.

# 878
Мис Бингли, ако имаш нужда от помощ, ако си в беда, никой нормален родител не би отказал помощ. В такъв случай, аз бих гладувала, бих понесла всякакви лишения, ако се налага, за да помогна. Но това е много различно от безалтернативното право на детето да се натресе с половинката си в дома на своите родители. Няма такова право.
Напълно съгласна! Ама няма начин да се прескачаме в кухня, хол, баня и други общи помещения, с чужд за мен човек! Колкото и да е прекрасен. На детето ми е партниор, не на мен, следователно няма чии да го дири в дома ми. И децата им няма да са мои деца, за да ги отглеждам, без значение дали по цял ден се почесвам или си въртя синджирчето.

# 879
Не смятам, че къщата на майка ми/баща ми е моя, нито пък тази на свекрите е на ММ. Не си и помислям даже да си го помисля.

Не бих живяла в нито една от тях.
Нито пък в дарен апартамент/къща. Това вече от личен опит.

Не разбирам как хората решават да са семейство и да правят деца, но да разчитат на етаж от мама и тате, без значение от чии родители е той?! За мен това са  не-пораснали деца.

Бих избягала с 200 ако един ден децата ми решат да довеждат и половинките си у дома. Как ли няма да се редя на опашка за тоалетна и душ в собствения си дом!
Към днешна дата съм инвестирала около 50К само в гимназиалното им образование, което им дава възможност за влизане във всеки класен университет в Северна Америка. Другото ще си го спечелят сами. И никак да не разчитат, че моята къща е тяхна, защото не е, вероятно и никога няма да бъде. Някой ден ще я продам, ще си купя гарсониера и ще пътувам, а после ще отида в старчески дом. Достатъчно им е, че няма да ги товаря да ми сменят напиканите гащи. Ако искат, да идват да ме виждат, ако не - има и други старци в дома, няма да ми е скучно.
Абсолютно!
На същото мнение съм.

Бихме дали отделния етаж ( приземен етаж със собствен вход -отделен апартамент е, в който в момента аз работя от къщи)  на щерката да го ползва самостоятелно докато учи, но ако за-иска да има семейство ще се очаква да се изнесе и да си подреди живота. Ще помогнем с каквото можем за самостоятелна къща.

Както и на майка ми правим планове да построим малка къща около нашата на отстояние  за да живее наблизо след години, но не с нас в една къща.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 19:05 от Анонимен

# 880
Значи все повече се убеждавам, че проблемът на неграмотните хора не е толкова, че пишат с правописни грешки, а че не умеят да си структурират и изразят мисълта.
Не били компютри, ми били компоти. Къщата на техните била нейна, щото един ден ще стане, ама тя за наследство не мисли. В къщата на свеки има право да е като у дома си, защото щяла да е на мъжа й един ден, ама не било баш така.

# 881
  • София
И, да няма да живея със свеки,защото съм труден характер, както и тя.Ето, сега разбрахте ли защо.
Дойдохме си на приказката!
С труден характер и с родителите трудно се живее.
По- трудно за тях, а като си убедена, че къщата е и твоя- в морален аспект, и ти се полага да продължиш да живееш там, не оставяш глътка свеж въздух на вашите.

# 882
Контесо, и аз това приемам като единствено съжителство с пълнолетните ми деца: да не плащат наем, но да спестяват сумата за пътуване, учене, вноска за собствено жилище. Но не и да живеят при мен без пари, и да профукват всичко, което печелят. И друго, аз телевизия не гледам, ако те искат, ще я плащат, както и всеки друг консуматив. Рено е да умеят да управляват парите си, преди да създават семейство.

# 883
Когато децата ми имат жилище, ще им ходя на гости. Ще влизам с обувки в спалнята, ще изяждам всичко от хладилника, ще си разхвърлям мръсните дрехи и ще легна с пакет чипс в леглото.

# 884
Контесо, и аз това приемам като единствено съжителство с пълнолетните ми деца: да не плащат наем, но да спестяват сумата за пътуване, учене, вноска за собствено жилище. Но не и да живеят при мен без пари, и да профукват всичко, което печелят. И друго, аз телевизия не гледам, ако те искат, ще я плащат, както и всеки друг консуматив. Рено е да умеят да управляват парите си, преди да създават семейство.
bouquet

Така е. Другото ми е непонятно и детето ни го знае от сега, ще е добре дошла винаги да отседне, но трябва да е самостоятелна. Ние сме насреща винаги за помощ.

Общи условия

Активация на акаунт