Родените през септември са винаги засмени!

• 26 918
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Май ще трябва да реорганизирам мислите си  Laughing
Определено трябва! Детето не те обича заради това, както и ние не обичаме майките си, защото са ни кърмили, та това даже не го и помним Wink Всичко ще е наред. Не ги слушай тези луди лекари. Само като чух, че те накарал да оставиш бебето само в стая. Луд ли е?????? Тази седмица имах ужасна случка с бебето. Както си спя чувам някакъв звук от него - не е както обичайното му задавяне /и това се случва често/, а друг звук - сякаш нещо му пречи да диша и нещо като ръмжене. Не знам какво щеше да стане ако не бях там. Веднага скочих да го вдигна на ръце, за да може да си оправи дишането. Беше си се обърнал по гръб и явно е повърнал нещо, което е започнало да му пречи да диша. Кажи ми, този твоя лекар как ги мисли тези работи? Само от тези му думи трябва да ти е ясно, че не е много читав, така че гледай какво диктува твоето сърце. Разбира се, нали са ни деца, винаги ще се тревожим по всяко време и за всичко, ноооо нали затова си пишем тук, за да си даваме кураж Hug

# 661
Цитат
Понякога дотолкова незнам какво да правя, че се чувствам най-безпомощната , некадърна и лоша майка  Confused  Sad  Cry

и аз съм така Cry

таткото помага , ама той се прибира в 6 и заспива в 10, помага ми за къпането и после я наглежда докато гладя дрехи , защото цял ден не ми остава време. Майка ми идва често, направо не знам какво щях да правя без нея, ама тази седмица беше и 7те дни на работа и аз сама и мъжа ми и той 6 дни по цял ден и днес до обяд...много се ядосвам , че не ми остава време да си сготвя нещо и все сме на купено или на яйца..

# 662
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Racel, имай предвид, че в един момент малките започват да се нахранват много по-бързо.Може затова да не иска да стои на гърда.
При мен вече малкият се нахранват за 10-12 минути и почва сам да се дърпа.  Peace

На мен акушерката ми обясняваше как малкият трябва да спи винаги с лице към мен поне до 6- месец, а тоя педиатър дето праща децата в другата стая още на 3 месеца може да си гледа работата.  ooooh!

Таткото, ако не ми помага съм жива-умряла.Но и той е през деня около нас, освен като излиза по работа.Аз също работя от вкъщи и направо умирам от умора.Майка ми е на 130 км и идва веднъж в месеца, когато ми е най-натоварено.За яденето и ние ядем нещо сготвено набързо или купено.От гладенето вече се отказах - не виждам смисъл.

# 663
Тоя педиатър е луд.
Бебо яде през 3 часа, нощем през 4. Снощи за 1 път направи 5-6 часа пауза. Вода пие колкото иска, понякога повечко, др път малко. Детето си знае и си иска или не. В родилния дом не даваха АМ нощем и се късаха бебетата да реват от глад. Не даваха и вода, вкъщи после пи като невидял. Аз самата мн вода пия.
За гърдите на 2 пъти имах болки, оправих се с масаж, горещ душ и цедене с натиск върху болезненото място.
Аз съм сама по цял ден с малкия. Нямаме близки тук. Ако не реве цял ден успявам да готвя и т.н, в противен случай нямам търпение да се върне ММ, че да се изкъпя спокойно.

# 664
  • Драгоман
 Ракел, няма как да изцедиш цялото мляко от теб, защото то се произвежда непрестанно!  И на бебето нищо няма да му стане, ако суче от болезнената гърда, а само така ще се отпуши и ще се оправи, защото няма по-добра помпа от бебето.Трябва да преодолееш болката и бебето да суче, иначе трудно ще ти е да го оправиш тоя проблем  Thinking Като се изцедиш гърдата омеква ли? Слагаш ли топли компреси или бани? Също е добре да слагаш бебето в различни пози да суче, защото така променя ъгъла на захапване и се разпушват различни канали. След кърмене можеш да слагаш зелево листо на бучката или обелен разрязан картоф. Не допускай гърдата да е твърда, само АБ няма да оправи нещата!!! Ако не искаш да послушаш мен най-добле се обади на консултант по кърмене от Ла Лече Лига, за да ти дадат най-добри инструкции и да имаш успешно кърмене!  Simple Smile Успех!  Peace  Hug
 А аз пък моето дете като е неспокойно и го слагам на гърда се успокоява, даже нямаме друг начин, освен този. Нищо друго не помага!!!

# 665
Ракел, мой съвет е да послушаш Jen4et012. Аз също бях възпалила гърда. Определен участък беше твърд, зачервен и болезнен, но правих постоянно топли компреси и изцеждах на ръка колкото мога, но след като детенце е сукало от там. След всяко кърмене ден и нощ следваха топли компреси, масажи и изцеждане. Вечер горещ душ, сапунисване на гърдата и масажи. Така няколко дни и всичко е ок сега. Другото, което правех докато кърмех на тази гърда също правех масажи по посока зърното. Знам, че е много болезнено, но помага. Дано бързо да се оправиш. Аз успях без антибиотици.

# 666
Ами като не доизцеждам и остава млеко в мен, това няма ли да доведе до развитие на микроорганизми и следователно до възпаление?
Не, то млякото не свършва, произвежда се ново в процеса на кърмене/цедене. Ако бебето суче до омекване на гърдите, това е достатъчно.
Дали от дохранването с биберон, тя се е отказала от мен вече, макар че й давам най-малкия размер, или е от биберона-залъгалка, или просто й е дошло времето да се отбие ... малко ми е тъжно, за което.
Не може на 3 месеца да ѝ дойде времето да се отбие. Това става обикновено като яде достатъчно твърда храна. Но яденето от шише може да доведе до отбиване, така че го избягвай, когато можеш.

# 667
Спокойно момичета по-лоша майка от мен няма. Тук съседите направо ще ме линчуват. Не кърмя от доста време вече, пробвах сто неща и не тръгна кърма като хората, накрая бебка така се дереше, че не можех да го понеса. Работя от време на време и зарязвам бебето с мама. Както казах всички съседи ме съжаляват и упрекват.
Моят мъж помага когато може, но се опитва да прехвърли задълженияъа на майка ми, вече ме е страх че тя ще избяга.
За храната сме зле. Simple Smile ММ иска закуска,  а аз не обичам да ям вчерашно ядене и яйца. Вече съм специалист по бързи храни и закуски

# 668
  • София
Ракел, не доизцеждай, това само ще увеличи млякото. Горещ душ преди кърмене, или натопли гърдата с една от тези възглавнички, които се загряват в микровълнова. Зелеви листа също помагат, една мама беше описала как по назад в темата. Не си лоша майка, просто бебчетста са различни. И на мен дъщеря ми имаше същия режим . Постепенно намали буденето, сега спи като пън и не мога да я събудя. Малкия е друго нещо, яде в 22 и после чак 5. Води се по бебето и няма да сбъркаш. Няма универсални правила.

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 12:04 от bibi76

# 669
Racel, имай предвид, че в един момент малките започват да се нахранват много по-бързо.Може затова да не иска да стои на гърда.
При мен вече малкият се нахранват за 10-12 минути и почва сам да се дърпа.  Peace

На мен акушерката ми обясняваше как малкият трябва да спи винаги с лице към мен поне до 6- месец, а тоя педиатър дето праща децата в другата стая още на 3 месеца може да си гледа работата.  ooooh!

Таткото, ако не ми помага съм жива-умряла.Но и той е през деня около нас, освен като излиза по работа.Аз също работя от вкъщи и направо умирам от умора.Майка ми е на 130 км и идва веднъж в месеца, когато ми е най-натоварено.За яденето и ние ядем нещо сготвено набързо или купено.От гладенето вече се отказах - не виждам смисъл.

бебенцето да е с лице към мама, но го завъртайте - веднъж на ляво го сложете, после на дясно, и после пак - на всяко лягане да е в различна посока. Освен ако не спи по корем като моето. Като го сложа по гръб абсолютно заспал го слагам по гръб - и след 5=10 минути се събужда задължително, като маха с ръце във въздуха. Прилича на хлебарка, обърната по гръб Wink) мисля че го е шубе, когато е по гръб.

И аз гледам да поработвам от нас, няма как. И аз намалих гладенето, въпреки че то помага да се предпази детето от кожни алергии. Изварявам единствено бибероните, защото шишета не ползваме. И нашият татко не помага - притеснявал се бил да не му прилепи някой вирус??? Моля? Вчера отидох до магазина, а мойто се събудило и ревнало. И ММ какво да прави - справил се. Оо, значи можело, а?

Тъй. Дотук с помощта от таткото ни. Скарахме се един ден, че може и аз да искам да вляза да се окъпя, а той да удари едно рамо с Ревльо. Да съм се къпела като спял. Ама, аз от нашия татко да ви кажа, и не очаквам много повече, предвид предните ни бебешки помагания. И пак се справям някак, какво да се прави.

Моето дете вчера цяял ден не спа - като се събуди в 8 сутринта, спа 1 час на обяд, и после заспа в 9 часа вечерта - тъкмо почваха Пингвините от "Млада гъска", както е популярно да се казват у нас,  Wink) по HBO. Е, това сега на какво прилича? След това легна и 6 часа не се събуди да се храни. И в момента спи. Струва ми се, че днес ще си наваксаме вчерашното неспане Wink И аз заспах пред телевизора, да кажем към 21.10 да съм заспала. И след 6 часа се събудих толквоа невероятно наспала се - че, дори и да не ми вярвате, но 3 часа по-късно не бях заспала, до следващото хранене - просто защото не ми се спеше! Не мога да повярвам ... а обикновено спя по мноого часове. Но, както се казва, скачаме според тоягата Wink)

# 670
Изобщо не съм гладила, няма и да гладя.
Изварявам шишета и биби по 1 път на ден.
Малкия спи по гръб, макар да го оставям на една страна.

Обаче ден с ден не си прилича. Бебо онзи ден ми спря тока от рев, а вчера спа кротко. Забелязала съм, че пред хората пази поведение и се прави на послушен, а като сме сами надува гайдата. Wink

Боже, как успявате да работите?! Аз едвам намирам време за домакинска работа.

# 671
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
о,да, Румка, и задължително редувам бебо да спи на двете страни,  нищо че се завърта сам по гръб.Мен пък ме е страх да го оставя да спи по корем.Един път пробвах и яко истеряса.
С работата е трудно, но се стягам и действам.Парите са си пари.

# 672
Racel, от микробиология на кърмата може да се види имаш ли бактерии в кърмата или не. Понякога те са чест причинител на проблеми с гърдите. Казвам ти го, защото с толкова висока темп бях и аз - пуснах си микробиология и се оказаха бактетии (стрептококи). От антибиограмата пък педито ми посочи антибиотик, който да унищожи гадинките Simple Smile

Момичета, аз пък имам друг проблем. В началото на кърменето имах малки ранички на гърдите, после изчезнаха от самосебе си. Но...от около 2 седмици се появиха нови рагади. Нито стават по-големи, нито по-малки. Мажа още с Лансинох, но ефект 0. Днес почнах с Гармастан.
Явно нещо бебо не засуква вече хубаво.... Болки по време на кърмене нямам, но след кърмене изпитвам някакъв дискомфорт в зърната и после минава. Някой в моето положение? Как да се справя с това?  newsm78

# 673
Racel, от микробиология на кърмата може да се види имаш ли бактерии в кърмата или не. Понякога те са чест причинител на проблеми с гърдите. Казвам ти го, защото с толкова висока темп бях и аз - пуснах си микробиология и се оказаха бактетии (стрептококи). От антибиограмата пък педито ми посочи антибиотик, който да унищожи гадинките Simple Smile

Момичета, аз пък имам друг проблем. В началото на кърменето имах малки ранички на гърдите, после изчезнаха от самосебе си. Но...от около 2 седмици се появиха нови рагади. Нито стават по-големи, нито по-малки. Мажа още с Лансинох, но ефект 0. Днес почнах с Гармастан.
Явно нещо бебо не засуква вече хубаво.... Болки по време на кърмене нямам, но след кърмене изпитвам някакъв дискомфорт в зърната и после минава. Някой в моето положение? Как да се справя с това?  newsm78

Аз също имах известно време такъв проблем с гърдите! Болеше ме докато захапе гърдата и след като приключим с кърменето. но мажех редовно с Гармастан. След всяко хранене и за няколко дни се оправих.  Малко беше кофти, защото трябваше преди всяко хранене да го отмивам и тя през това време се сърдеше, но бяхме упорити и двете и се правихме. Дано да се оправиш, че е много неприятно.

# 674
работя докато спи през деня. докато люшкам шезлонга с крак. вечер също сядам - например ако заспи в 21 часа, батковците лягат до 22,30 или там някъде, гледам в интервала от 21 до 22,30 да съм ошетала чинии, масата и прочие, ако има пералня я пускам, удрям една метла или обърсвам пода - или част от пода, зависи как стоят нещата. В общи линии - домакински неща. После до полунощ докато се събуди, съм на компа. Така работя аз. Не е кой знае колко много - събират ми се между 3 и 5 часа на ден макс, в зависимост от ангажиментите, които ми предстоят. През деня гледам да излизаме на разходка по един час поне, по възможност обаче гледам след като се е наспал, за да може да бодърства докато сме навън. И като се приберем да отхърка и аз да свърша нещо.

Вие по колко време успявате да отделите за работа - работещоте мами?

За съжаление обаче, това се отразява на тренировките и на домашните ми тамци. Преди бях по-отдадена и работеща върху себе си. Сега танцувам и се качвам на крос-тренажора веднъж седмично. За което съм си виновна самата аз, разбира се.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт