Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - Тема 4

• 36 958
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Елч, Честит Рожден Ден! Много здраве и късмет!  bouquet

Момичета, как тълкувате транзитен Плутон съвпад натален Марс? Съвпада се случва в 5Д. Плутон е У3, а Марс - У8.

Чета, чета и почти нищо хубаво не виждам. Агресия, проблеми, смърт?! Може би единственото добро е, че щяло да отключи много силна енергия, която ако се използва рационално, може да доведе до реализирането на нови проекти.  newsm78
Някой преди време ми беше казвал, че може да се свърже и с появата на дете, но за сега не планирам такова нещо.

Отделно, какво мислите за транзитен Нептун съвпад ДС? И за това нищо хубаво не прочетох. Възможно ли е да е толкова зле наистина?  Tired

# 511
  • SF
Елч,
Честит Рожден ден! Пожелавам ти здраве и много късмет във всичко, което правиш!

# 512
Елч, ЧРД  nbirthday nbirthday nbirthday
Щастлива нова слънчева година! АС-то в 5ти дом да ти донесе мечтата ти!

# 513
  • София
Елч, Честит Рожден Ден!  bouquet  bouquet  bouquet каквото си пожелаеш да се сбъдне!  Heart Eyes

# 514

Въпросче имам аз: Откъде мога да прочета ясно за примарните дирекции? Те същото ли са като дирекции на соларната дъга? Някоя програма изчислява ли ги?
Четох за ректификацията, че се използва този метод често, защото дава събития до минута. Вие имате ли наблюдения?

Не са едно и също примарни дирекции и тези на соларни дъги.

"Дирекции

При този метод всички елементи от картата се придвижват с постоянна скорост. Има следните видове дирекции:

- Класически дирекции: скорост 1 градус за 1 година. Всички елементи от картата преминават един знак от зодиака за 30 години.

- Дирекции на слънчевата дъга: всички елементи на картата (и МС) се придвижват на величината на денонощното изменение на дължината на Слънцето и това се приравнява на година от живота.

- В метода дирекции на планетните дъги всички елементи на картата (и МС) се придвижват на величината на денонощното изменение на дължината на избрана планета и това се приравнява на година от живота.

- В метода дирекции на екваториалните дъги всички елементи на картата (и МС) се придвижват на величината на денонощното изменение на дължината на Слънцето (както е в метода дирекции на слънчевата дъга), но измерването става по небесния екватор. Тук се използва екваториална координатна система за разлика от най-често използваната от астролозите еклиптична координатна система. Този метод е описан от Робърт де Луис, но поради своята сложност рядко се използва.

- Примарните дирекции се базират на денонощното въртене на Земята около оста си. Поради тази причина те са дирекциите с най-голяма чувствителност във времето, което ги прави изключително подходящи за ректификация на хороскопа."
от тук

Имам програма и за примарни дирекции, но още не съм я проучила. Доста са сложни като изчисления, поне за мен, особено сравнени със символичните.

# 515
Summer sun, благодаря за уточнението.  Hug
И на мен ми се видяха сложни обясненията в изчислението на примарните дирекции и не вникнах много в него като четох.  Blush
Коя програма ползваш за тях?

# 516
  • SF
Момичета, как тълкувате транзитен Плутон съвпад натален Марс? Съвпада се случва в 5Д. Плутон е У3, а Марс - У8.

Ох какви си ги написла... Този съвпад ми предстои след около година и половина в 3-и дом, един много личен семеен дом. Може ли да говориш за смърти и други крахове!!! Simple Smile Сега това ли да стряска съня ми в студените дълги зимни нощи... ooooh!
Плутон ми е У2, Марс е У6.

# 517
Primary Direction Explorer
Линк за теглене http://sourceforge.net/projects/pdexplorer/files/

Елч, ЧРД и от мен!  bouquet Здраве и разчистен път към твоите желания!

# 518

Ох какви си ги написла... Този съвпад ми предстои след около година и половина в 3-и дом, един много личен семеен дом. Може ли да говориш за смърти и други крахове!!! Simple Smile Сега това ли да стряска съня ми в студените дълги зимни нощи... ooooh!
Плутон ми е У2, Марс е У6.

Хаха амии това прочетох, това написах. И аз не знам кое точно е правилното тълкуване. Ест. се надявам да не е толкова лошо положението. Но каквото и да си говорим, едно е сигурно - агресия ще има.

На някой отразиха ли му се вчерашните конфигурации?
При мен имаше ударна доза.

# 519
Primary Direction Explorer
Линк за теглене http://sourceforge.net/projects/pdexplorer/files/

Елч, ЧРД и от мен!  bouquet Здраве и разчистен път към твоите желания!
Интересно! Благодаря! Довечера ще я разцъкам.
Можем да я качим на първа страница.
Между другото вчера рових в ZET и не намерих опция за примарни дирекции.

# 520
Много ви благодаря за честитките, момичета!
Херцен, вчера са ми честитили грубо около 200 човека, но ти си единствената с такова яко астрологично пожелание! Мерси! Simple Smile

# 521
  • Някъде там...
И на мен ми предстои съвпад на транзитен Плутон с Марс в 8 дом, сега си търпя съвпада му със Слънцето във въпросния дом. Имам съвпад Слънце/Марс в натала, 8ми дом, Козирог. Та, моля ви, недейте писа такива шашави неща, че и без това съм изкукуригала напоследък от разни притеснения.

Тъкмо гледах кои са показанията за изневяра в натала, оказа се че имам цели 3 такива - Луна в Овен, Нептун в 7ми дом и съвпад Уран/Венера. Бре, да му се не види, а хич ме няма по изневерите.  Laughing

http://astrolady.wix.com/astrolady#!infidelity-in-the-natal-chart/c8ye

# 522

Тъкмо гледах кои са показанията за изневяра в натала, оказа се че имам цели 3 такива - Луна в Овен, Нептун в 7ми дом и съвпад Уран/Венера. Бре, да му се не види, а хич ме няма по изневерите.  Laughing

Така на парче много аспекти може да се свържат с изневяра, но в конкретния хороскоп да няма нищо общо с това.  Венерата в кой знак ти е? Луна в Овен просто е много импулсивна и експресивна и не се чувства добре, ако се усеща настъпена. Тогава реагира според Марса в картата. Нептун в 7 е много повече свързана с партньора, отколкото с действията на индивида. Там дава например дълги години в търсене на съвършената любов, понякога самота цялостно в живота, или пък мъж алкохолик, или отчуждение със съпруга, заради самозаблуждаване на човека с Нептуна какъв всъщност е другия ... и още много варианти. Но винаги има значение и как са свързани тези планети с останалите, кои домове владеят, какви са знаците, които заемат ... Трудното е разглеждането на картата самостоятелно.

Много ми се иска да започнем една игра. Някой пуска карта на човек, който познава и задава въпрос по нея. Например каква е професията на този човек или на еди коя си дата какво му се е случило ... Възможните въпроси са безкрай. И да започнем да предполагаме, но подплатено астрологично с пътя на разсъждения. Как ви се струва? На мен поне ще ми е много полезно.

ПС: Жабче, сега прочетох и статията, която даваш. Там обаче разглеждат такива аспекти за мъжете, защото при тях венера и луна са сигнификатори за жените и отношението към тях.

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 09:37 от Summer sun

# 523
  • София
Много добро предложение. На всички ще ни е полезно. И само без притеснения кой ще сбърка и кой не - все пак повечето сме начинаещи.

# 524
  • SF
За да не се напускат наведнъж 10 карти и да стане каша - един коментира тази на Адриана, друг тази на Вихрогонче, трети не я е видял, трябва да си създадем някакъв ред.
Summer sun, нека всеки пуска по една карта на седмица или на 5 дни, а ти с жребий определи реда. Така темата ще е полезна и наистина ще има учебна цел.
До момента се дадоха много хубави и полезни линкове към статии. Както вече ви споделих, прочетох ги всичките, някои по няколко пъти и....... ги забравих. Защото по никакъв начин не ги прилагах. Някои от научените неща търсех в моята карта, в тази на близките ми - или ги намерих и бях доволна, или не ги намерих като факт.

Общи условия

Активация на акаунт