За образователните системи по света и у нас

• 237 972
  • 3 787
  •   1
Отговори
# 3 675
Примерно в гимназиите в Канада се държи всяко дете да има 120 часа май бяха за цялата гимназия, в които да е доброволец и да извършва обществено полезен труд и работи за каузи и инициативи.
Независимо от оценките това е задължителен компонент за всяко дете.

http://www.edu.gov.on.ca/eng/students/curriculum.html
http://www.cbc.ca/news/canada/high-school-volunteering-as-some-s … ise-bar-1.3201991
https://settlement.org/ontario/education/elementary-and-secondar … from-high-school/
http://ottawacitizen.com/health/family-child/volunteer-hours-lea … ide-the-classroom

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 21:46 от Анонимен

# 3 676
Значи, Айнщай е умрял навреме.

# 3 677
  • София
Абе, важно им било, просто са свикнали, а трудно се променя нещо, колкото и безсмислено да е. Никой не критикува теб, просто си коментираме. Може аз да съм много дръпната, но поне половината от "традиционните" подобни ценности адски ме дразнят и се радвам, че не ми се налага да се съобразявам. Не че моите няма да го докарат откъм СV, ама СV-то си го имат, защото им е кееф да се занимиват с разни неща, а не защото трябва да ги впишат в апликейшъна. И сега, вече едното като студент, намери в какво да се включи в живота на университета, при това без някой да очаква или да задължава. Който си го носи като характер, си го носи. (сега злите езици ще кажат, че се фукаам Wink)

# 3 678
  • София
Е, как защо е важно да го приемат заради бейзбола, нали се въртят невероятни пари  от залагания и спонсорства и реклами от колежанските отбори, иначе какво ще правят с по една професионална лига.

# 3 679
Не знам, Уиш.
Доскоро не знаех за тези изисквания.

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 15:34 от Анонимен

# 3 680
  • София
Първо самолет, иначе не дават! Wink
Съчувствам ти, и твоята не е лесна да мислиш още отсега какво трябва за апликейшъна. За мен по-малко хабене на нерви е подготовката за изпити за влизане, защото те поне траят една година като подготовка, а не от детската градина да мислиш сивито на детето.  Построили сте комунизЪма, обаче и психическият натиск да бъдеш идеалният гражданин, ако искаш достъп до благинките, е пак по комунистически.

# 3 681

Преди година попаднах случайно на нещо разтърсващо и днес Фейса ми го припомни. Не знам дали съм го споделяла с вас, но ето:

https://www.youtube.com/watch?v=DDyDtYy2I0M&feature=share

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 15:31 от Анонимен

# 3 682
Аз пък съм съвсем ок с доброволстването на сина ми. Запълва му времето, което иначе ще прекара с игра на компютъра. Информация за такъв "труд" им пращат редовно и те си избират какво им харесва. Съобразено е и с възрастта им. Може би е проблем ако нищо не им харесва, тогава трябва инициативата да дойде от тях, за да си изпълнят часовете.

# 3 683
Аз пък съм съвсем ок с доброволстването на сина ми. Запълва му времето, което иначе ще прекара с игра на компютъра. Информация за такъв "труд" им пращат редовно и те си избират какво им харесва. Съобразено е и с възрастта им. Може би е проблем ако нищо не им харесва, тогава трябва инициативата да дойде от тях, за да си изпълнят часовете.
О, и аз съм напълно ОК с това. Не съм ОК, ако то е критерий за прием в университет. Иначе, горещо адмирирам.

# 3 684
Аз също съм за участието в благотворителни инициативи, но не да влиза в кандидатстването за уни. Същото важи и за разните му там допълнителни дейности като пиано и др.

# 3 685
А може би университетите им са разбрали, че общество с едните академични постижения не се гради. Че най-голяма полза има от академици с отношение към другите и обществените проблеми, както и с разностранни интереси (защото у нас не е никак рядко явление да се срещне професор по физика, който не е чел "Клетниците", или филолог, който не може да смята с проценти, или географ, за когото бемол и диез са само думички от кръстословици). Нямам представа дали и доколко успяват да постигнат тази цел и въобще не смятам, че са изградили идеалното общество, само обяснявам защо според мен има резон да се обръща внимание на тези аспекти и в приема.  Както често става, на практика това може да води до съвсем изкривени резултати, но на теория аз лично виждам смисъл в идеята.

# 3 686
  • Bristol
Постигат diversity. По същия начин както гледат да има от различни раси, полове и социална среда. Така гледат да няма само нърдс с отлични академични постижения, а и не толкова академични студенти, с потенциал и по-широки интереси, видели и изживели повече, а не само под крилото на мама и тати с книжка в ръка. По-здравословна атмосфера се създава така. И определено това не е патент на социализма/комунизма Simple Smile

# 3 687
  • София
Какво им е на нърдовете, нали всички се класират първо по точките на САТ или какъвто е или са изпитите! Ако ще е за Клетниците, да го включат в изпита и ще проверят дали са го чели. Ама, няколко дипломи за класиране на конкурс по цигулка повече или по-малко тежи от благотворителното посещение? как оценяваш и сравняваш неща, които са несравними? Кой интерес е по-интерес и по-ценен? Който си е с широки интереси, той си ги има още  от малък, не е като точно две години преди кандидатстването да му светне. Айде, нямало да е с книжките под крилото на мама, а с благотворителността със самолета на тати!

# 3 688
  • София
А може би университетите им са разбрали, че общество с едните академични постижения не се гради. Че най-голяма полза има от академици с отношение към другите и обществените проблеми, както и с разностранни интереси (защото у нас не е никак рядко явление да се срещне професор по физика, който не е чел "Клетниците", или филолог, който не може да смята с проценти, или географ, за когото бемол и диез са само думички от кръстословици). Нямам представа дали и доколко успяват да постигнат тази цел и въобще не смятам, че са изградили идеалното общество, само обяснявам защо според мен има резон да се обръща внимание на тези аспекти и в приема.  Както често става, на практика това може да води до съвсем изкривени резултати, но на теория аз лично виждам смисъл в идеята.

Затова се гледа оценката от дипломата. Подчертаните неща се изучават в училище.

# 3 689
  • София
Още повече. Тогава какво общо има всичко това с благотворителността и не знам какво беше като извънкласни занимания?

Общи условия

Активация на акаунт