Весели съпруги от 2015

• 81 494
  • 448
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета имам едно питане по повод смяната на документите, значи взех си вече новата лична карта и сега трябва да ходя в КАТ да си сменя и шофьорската книжка, та въпроса ми е в КАТ освен медицинско трябва ли да нося и акта за брак?

# 121
Пепи аз лично не го носих , тъй като новите данни вече са запаметени при смяната на ЛК

# 122
Пепи аз лично не го носих , тъй като новите данни вече са запаметени при смяната на ЛК
И аз така Simple Smile

# 123
  • София
То и аз си мисля че няма нужда, все пак ще нося новата лична карта, ама да питам да не ме върнат  Peace

# 124
Пепи, малко късно, ама да кажа. Акта не ти трябва,  само лк и медицинско искат. Препоръчвам да платиш на Пос терминал, спестява такса за шоф.книжка и после за талона. Така правих и за Лк и паспорта.  Та към 10 лв са спестени от глупости.А подадох и молба за златен талон Mr. Green

# 125
Хахха, Шоколадче, и аз предпочетох да плащам с карта- за личната карта и паспорта, но в Кат ме принудиха да платя в банката Sad Иначе и аз смених талона със златен Simple Smile Копие от акт за граждански брак ми искаха само при подаването за заявлението за новата лична карта.

# 126
Интересно как и защо са те принудили. В РПУ ме посъветваха даже да се възползвам и в КАТ да платя с карта. Даже гордо ми казаха колко съм спестила с документите в РПУ и още колко в КАТ, ако платя така. Там не го коментираха дори...ТО талона 2лв, а май таксата 1.50, ако е на ръка ooooh!

# 127
Понеже още от РПУ знаех, че може да платя с карта директно попитах и ми бе казано, че при тях не може- само в брой на касата в банката newsm78

# 128
Очевидно е, че КАТ работят и с ПОС терминали след като в Стз успях. Ако имаше начин да им повдигнеш малко въпроси... Някой път се дразня на такива неща, паля и обичам да търся сметка кой какво има право.

# 129
Добро утро, момичета!

Аз съм все още болна и днес вече ще ида на лекар. Май имам нужда от малко почивка. Натоварена седмица ми се очерта, но здравето си е здраве.

Хубав ден ви пожелавам!

# 130
Скорошно оздравяване, Алечке! bouquet
Аз от месец насам пък имам някаква болка в тила. Като наведа назад глава и малко боли като я вдигам. Ама как да ида на лекар, вече ме е страх за проблем да ида. Със ставите докато ми познаят какво да пия, аз уцелих сама. А 2 зими  ходех по мъките. Сега за един месец то изследвания на коки и бактерии за здравна книжка правих, очите за шофьорска, при зъболекар и ей предстои и гинеколога....В повече ми идват лекарските срещи.

# 131
Здравейте! Grinning
Алечка,скорошно оздравяване! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Шоколадче, при теб какво се оказа със ставите?Питам,защото и мъжа ми така го болят, едната на крака, другата на ръката и го мажа със какво ли не и помага,но за кратко.А врата при него се оказаха шипове, но то не е при навеждане,а постоянно си го боли.

# 132
преди 2 години бях на ортопед, имах болка в дясна китка. Поогледа я и айде ето ти хапчета. Каза няма страшно, нямало да умра #Crazy След 2 седмици отидох то повече ме болеше, не уцелил с лекарствата явно. Пита ме за какво ме е изследвал, казах за нищо и най-сетне ме прати на нещо-за ревматизъм. Скъпичко изследване, но се оказах без този проблем. Спрях да го посещавам и си охках до пролетта. Следващата зима пак почнаха болки, но този път в китката,  рамото и  коляно. При това често чифта китки,рамене и колене ме боляха.Избрах на ревматолог да ида. Измислих си да пия Артростоп, че имаше месец да запазения час- бях доволна. Лекарката после каза, че нещо съединителната тъкан май била по-еластична newsm78 . Артроза запомних. Лошото е,че вече не само зимата ме боли, ако е така и с мъжа ти.... може да е подобно. Препоръча ми Реновакс, капсули 120 бр. 27 лв са. Доволна съм пия по 2 хапчета на ден, почнах септември тази година и сега съм 6. Понякога 4-максимума на хапчета, ако нещо прищрака повече след тежък раб.ден.. Отказах се от всякакъв тежък фитнес, но вече се радвам да спя спокойно и да си вдигам вилицата, че и това ми беше трудно по едно време. Само ме притеснява не се пиели при бременност, аз как ще се откажа не знам...

# 133
Здравейте и от мен.

Алечка, бързо оздравяване.  Hug

Шоколадче, дано и ти се отървеш от тези болки. Hug

Като сме тръгнали да се оплакваме, да си кажа и аз мъките.
Вече цяла седмица ми "прескача"сърцето. Много е неприятно. Чак ме задъхва, когато ми "прескочи".
Все отлагам посещението при лекар, но ако продължи така още няколко дни, другата седмица отивам до личната. Не знам от какво може да е, само дано не е нещо сериозно, че съм страшна паника.
До къде стигнахме, на тези години да се оплакваме все едно сме баби вече.   Shocked

# 134
  • София
Здравейте весели съпруги. Надникнах при вас и какво да видя? Моля, моля, МАРИЯ 91, я погледни в темата на КГБ да видиш дали някоя баба се оплаква? Като пушки сме. Никой не се оплаква, ходим на екскурзии, на оперета, на срещи с дружки, ухажваме си дядовците, угаждаме на снахи и зетьове, гледаме внучета, а някои още работят. Нямаме време да охкаме и да се оплакваме. Нашият лозунг е: 
ПЕНСИОНЕРЪТ - НАЙ-ЗАЕТИЯТ ЧОВЕК В ДЪРЖАВАТА! hahaha Joy Joy Joy
Сега сериозно. Чета, че сърцето ти прескача. МАРИЯ, освен на кардиолог, трябва да отидеш на: УНГ, хирург, гинеколог и стоматолог.  Аз ще ти напиша няколко реда за изследването, което трябва да ти направи стоматологът. ( аз съм стоматолог )За целта е необходима специална апаратура! Колегата трябва да има съответната подготовка, а не само да ти погледне в устата и да ти каже, че ти няма нищо. За целта ти е нужна панорамна снимка на зъбите. Три дни не трябва да си приемала болкоуспокояващи и сънотворни. В деня на изследването не трябва да имаш фон дьо тен, или крем на лицето. С това изследване се цели да се открият активни огнища от зъбен произход, ако имате такива. Това може да са умъртвени зъби, възпалени венци, ретинирани зъби ( т.е., зъби, които са останали в костта и не са поникнали ).Освен зъби, като активни огнища се изявяват още: често повтарящи се синузити, отити, ангини, възпалени жлъчка и апендикс, проблемни яйчници при жените и проблеми с простатата при мъжете. Сега малко разяснение. Само един умъртвен зъб напр, който е активно огнище, по кръвен път може да ти уврежда: очи, сърце, коса, кожа, стави, бъбреци, повлиява кръвното налягане, ускорява утайката на кръвта, безпокойство, главоболие, изпотяване на ръцете и Т 37.1 - 37. 2. При пациенти със сърдечни и очни проблеми в миналото се прибягваше до вадене на проблемните зъби. Сега се прелекуват въпросните зъби ( задължително с физиотерапия), изчаква се един месец и отново се прави изследването за активни огнища. Проблемът е сериозен и изисква сериозно отношение. Планът на лечението е този: Ендодонтско лечение ( т.е. кореново лечение ) съчетано с физиотерапевтични процедури - йонофореза ( вкарване в каналите на медикаменти с помощта на ток ) и стимулираща лазер терапия. За съжаление понякога и самите лекари не се интересуват от огнищата от зъбен произход, което е голям пропуск!
За сега толкова, че цяла лекция изнесох. Дано да съм била полезна! Лека нощ! Simple Smile
ПП Готова съм да отговарям на въпроси, които ви вълнуват, свързани със зъби и венци.

Общи условия

Активация на акаунт