В момента чета...42

• 64 094
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема  bouquet

Нещо напоследък нямам много време за четене  Tired
Инъче на хартия продължавам с Лисицата, а на четеца с Паула.

# 16
  • София
Деска, мерси за темата  bouquet
Прочетох "Мъжът от съседния гроб" - забавно и динамично книжле, без пресилен хумор или емоции, допадна ми.
После си продължих "Баба Яга снесла яйце", бях я зарязала - първата част на романа откровено казано не ми хареса - не е проблема в стила, изразните средства... някак ми е чужда темата, много злободневна ми се видя. Началото на втората част ме изненада, схванах идеята на авторката. Но определено това е от книгите, за които е необходимо търпение. Да видим до края как ще ми се стори Simple Smile
Свят без край няма да захващам, преди да съм намерила време да погледна препоръчания от Вени филм  bouquet

# 17
  • София
Благодаря за темата  bouquet
И аз нямам време за четене, буксувам на едни приятни, непретенциозни разкази на Агата Кристи.

# 18
  • на североизток от Рая
 Не се чудих дълго какво да започна. Зачетох се уж набързо, докато приготвям вечерята в "Отвъд тази граница билетът ти е невалиден"на Ромен Гари. Толкова е хубава, така докосваща, има някаква поезия, нещо ненатрапващо, но тъжно. Изглежда, че няма да заспя докато не я довърша.

# 19
Започвам "Залезът на боговете"

# 20
"Изкушение" Дъглас Кенеди

# 21
  • София
Благодарности за новата тема  bouquet

В книжна дупка съм и от много време "влача" Крадецът на книги. Не ми върви четенето и съм в застой. Не е причина книгата, тя си е интересна. Трябва ми спокойствие и малко почивка, но за момента не ми се получава  Tired

# 22
  • Ямбол
Аз не съм в застой, а просто нямам време и все още чета "Един по един" от Крис Картър. Но затова пък е убийствена - и буквално и иначе.

# 23
Прочетох "Светкавица" след прочетени мнения във форума. Много ми хареса!Въпреки че
Скрит текст:
едно-две изречения накрая на книгата ме оставиха с впечатление,че Стефан не е щастлив в бъдещето,то не било неговото време...А уж към това се беше стремил
От Кунц бях чела само "Маска" преди доста години,но смятам да наваксам,като първа в списъка ми е "Пазители"(пак след мнения във форума.)

В момента чета "Под мраморното небе".С прекрасни впечатления съм дотук, като се надявам докрая да останат такива.

# 24
"Дъщерята на пеперудите"-трудно се чете. Не е лишена от смисъл , не е препълнена с излишно съдържание.
"Стъкларят от Мурано"- увлекателна.Хареса ми.

В момента чета
"Лятната кралица"-Снощи четох до един и половина през ноща.

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 11:49 от МАРИ77

# 25
# 26
В момента чета "Под мраморното небе".С прекрасни впечатления съм дотук, като се надявам докрая да останат такива.

На мен много ми хареса. Любима ми е  Heart Eyes

# 27
От не знам колко време мъча "Птича песен" на Себастиан Фолкс. До средата съм и се изкушавам да я зарежа. Хич не ми е присърце, а по принцип обичам да чета за житейски съдби по време на война.  Прекалено много натуралистични подробности "от фронта" и същевременно толкова необосновани моменти извън него. Чудя се откъде този висок рейтинг в ГД  Thinking Очаквах повече, може би роман от нивото на "Невидимият мост" на Оринджър, който много харесах.
Вчера започнах "Парфюмът" на Зюскинд. Началото ме заинтригува Peace

# 28
Започвам довечера.
"Парфюмът" на мен много ми хареса.

# 29
  • somewhere over the rainbow
Понеже в предната тема писах какво чета в момента, сега да кажа коя книга прочетох наскоро. Това беше "Вино от глухарчета" на Рей Бредбъри. Хареса ми, допадат ми такива вечни книги, които са подходящи, както за тийнейджъри, така и за пенсионери.

Винаги ми е било чудно как се четат две книги успоредно ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт