В момента чета...42

• 64 099
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • на североизток от Рая
Сиси ♥♥, какви са впечатленията ти от книгата?

И аз искам да знам. Тази книга ме привлече още като излезе на пазара. Дали някъде няма откъси от нея, да прочета.

# 241
Само да вметна, че вече я има в МБ  Simple Smile

# 242
Лита, не съм Сиси, но преди два дни дочетох "Свещена билка" и много ми хареса. Фрида Кало е била изключителна личност. През цялото време си мислех каква ли щеше да бъде тя и творчеството й, ако не беше преживяла ужасната катастрофа. Книгата е конструирана много интересно, по подобие на изгубеното й тефтерче с рецепти и съкровени мисли. Аз давам положителен глас за книгата.

Нели, предлагам ти я за прочит. Мисля, че би ти харесала, но не смея да твърдя със сигурност.  Hug

Сега чета "Цветовете на надеждата" на Джули Киблър. Също много ми харесва. Книга за невъзможната любов между бяло момиче и чернокожо момче. И колкото и да звучи банално и предвидимо, мен ме увлича и ми е интересна. Има и съвременна сюжетна линия, която е малко по-слаба от другата, както се случва обикновено, но не дразни.

# 243
  • на североизток от Рая

Нели, предлагам ти я за прочит. Мисля, че би ти харесала, но не смея да твърдя със сигурност.  Hug

Ели, благодаря!  Hug Бях забравила, че ти я чете наскоро и сподели. По-нататък може и да се възползвам от предложението ти.  Wink

# 244
  • Belgium
Нелче, аз бях първата с възторжени отзиви за "Великолепната жена" в темата. Но смятам, че на теб няма да ти допадне особено, за това и не съм ти я препоръчвала. Пак ще кажа, че българското издание е пълен ужас и е успяло доволно да осакати книгата. Но това е поглед над живота на хората със синдром на Аспергер и ако не си луд фен на сериала The Big Bang Theory и този тип нелепи ситуации, породени от сблъсъка на социално неприспособимите личности с ежедневието, няма как да те докосне, напротив може да ти досади.

Само вмятам, че това е една от любимите книги на Бил Гейтс. Просто защото той разпознава себе си трудностите в социалния живот, които е срещал самият той като млад.

# 245
  • на североизток от Рая
ЛуHug! Нещо в самата структура ми куца, не толкова откъм съдържание. За него нямам забележки. Идеята не е лоша, може пък преводът да е осакатил книгата, но аз не съм чак такъв познавач, че да намеря този кусур. Просто очаквах книга и история, на която да се повеселя. А сериала The Big Bang Theory не съм го гледала, почти не гледам филми, ТВ, да не кажа-никак.

# 246
Нели, Лита, много бързо ми върви, увлича, магична, мистична, цветна, различна, точно като самата Фрида Кало.. В темичката за "вкусни" книги също имаше само положителни отзиви. Но в Goodreads не е с висок рейтинг, е, приличен, но може би, защото не е типична биографична книга. И да, появи се в електронен вид. Wink

Преди това бях с трилогията на Сафон, допадна ми писането на автора, но първата книга ми хареса най-много.

Прочетох и "Стоунър", много ми напомни за героите на Стайнбек..

И още неща четох, но, ако се споменат, ще пиша пак.. Очертава се до края на годината да имам повече време за четене и много се радвам, че предните месеци не беше така..

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 16:50 от Сиси ♥♥

# 247
  • София
Не знам дали е от превода, но и аз очаквах повече от "Великолепната жена" (на английски я четох). "Теория на големия взрив" го обожавам и съм го гледала 2-3 пъти вече  Heart Eyes И някакси очаквах да намеря един забавен Шелдън и в книгата, но установих, че определено социалната неприспособимост ми е по-забавна за гледане отколкото за четене. Най-комичните неща като интонация, езикът на тялото и разни тънки аспекти от общуването явно е трудно да се предадат с думи.
Иначе лека и приятна книжка. Всъщност най-близкото до любовен роман, което съм чела от години.

# 248
  • София
Иначе лека и приятна книжка. Всъщност най-близкото до любовен роман, което съм чела от години.
Точно! И то любовен роман, чиято история ми допадна  Grinning.

# 249
  • Belgium
И някакси очаквах да намеря един забавен Шелдън и в книгата, но установих, че определено социалната неприспособимост ми е по-забавна за гледане отколкото за четене.

О, да определено  Laughing
Но това е до голяма степен и защото Джим Парсънс е уникален образ  Crazy Heart Eyes
The Big Bang Theory съм го гледала не знам-си-колко пъти и знам цели диалози наизуст. Луда работа.

# 250
  • София
О, да определено  Laughing
Но това е до голяма степен и защото Джим Парсънс е уникален образ  Crazy Heart Eyes
The Big Bang Theory съм го гледала не знам-си-колко пъти и знам цели диалози наизуст. Луда работа.

Аз пък му помня израженията на Джим Парсънс, такъв е сладък и роботоиден  Grinning
Между другото и от "Великолепната жена" може да излезе хубав филм ако намерят един такъв за главната роля. Сещам се поне за 2-3 колоритни ситуации, които плачат за екран.

# 251
  • Belgium
Ако не се лъжа правата за филмиране на книгата са закупени вече. Но наистина най-важен ще е каста и особено главния герой.

# 252
  • на последния етаж
Благодаря Елинка, СисиSimple Smile

# 253
  • София
Започвам "Духless" на Минаев с надеждата, че книгата ще е много по-добра от филма, както е редно.
Първите страници са обещаващи...  Simple Smile

Много е хубава книгата за мен, но аз съм си фенка на Минаев. Дано и на теб ти хареса.

Лу, според мен най-добрата му книга е "Media Sapiens". Wink

Венка, отначало ми беше леко странно това сегашно историческо време във "Вълци", но веднага свикнах и не ме дразни. Книгата е невероятна. Heart Eyes

# 254
Вчера започнах "Човекът, който не беше убиец".
Седи ми на масата и ми намига Simple Smile. Мислех днес да я започна, но подхванах "Заточен" на Питър Лайни.
tdaneva, ще чакам отзив, че отдавна съм я набелязала и все не стигам до нея  Laughing
Минах около 1/3 от книгата и мога да кажа, че съм впечатлена  Peace
За мен е едно от най-добрите ми попадения за лятото,буквално я прочетох за една нощ!

Общи условия

Активация на акаунт