Търси се кръв от група АВ отрицателна за София

• 3 687
  • 36
  •   1
Отговори
Здравейте. В понеделник ще ме оперират и днес се оказа, че трябва да намеря кръв от моята рядка кръвна група. Моля някой ако може да ми помогне. Надявам се , че ще се намери един такъв човек  Praynig

# 1
Помолете да Ви преместят темата в Клюкарник, за да я видят повече хора.

# 2
Благодаря bouquet

# 3
Много ви моля ако някой има идея към кого да се обърна да ми пише.

# 4
  • до най-прекрасния мъж
Здравей, точно от твоята кръвна група ли трябва да е? Кръвна група АВ, са универсални приематели /само трябва да се спазва резус факторът в твоя случай, защото си отрицателна/, което означава, че може да им преливат кръв от коя да е друга група. Попитай в болницата, където ще те оперират, дали трябва да е точно от същата група или е необходимо само 1-2 човека да дадат кръв за теб. По принцип искат издадена бележка от хематологията, че за теб е дарена кръв, без значение групата, а те си взимат от наличните им количества обработена кръв. Налагало се е да търся кръв за близък човек и така сме процедирали. Обикновено пред хематологиите има хора, които предлагат да дадат срещу заплащане. Успех и да мине леко операцията.

# 5
АБ- е най-рядката кръвна група в България; отдавна вече не се практикува преливане на кръв от различна кръвна група, защото е рисковано.

# 6
  • до най-прекрасния мъж
В такъв случай дано се намери за момичето точно каквото трябва. Аз също съм АВ, но съм положителен резус фактор и това, което пишеш, леко ме притесни.
За несъвместими кръвни групи е ясно, но нямах представа, че вече не преливат кръв от различна група от твоята, пък била тя и съвместима.

# 7
Е и аз съм леко шокирана от това , че се оказах такъв рядък екземпляр, но се надявам, че нещата ще се оправят. Та ме запомнете и ако на някой му потрябвам - насреща съм.

# 8
  • София
Намери ли се вече кръводарител?

Скрит текст:
Съжалявам, че не мога да ти помогна. А (-) съм.

# 9
  • София
АБ- е най-рядката кръвна група в България; отдавна вече не се практикува преливане на кръв от различна кръвна група, защото е рисковано.
От кога не се практикува?

# 10
Не знам.

# 11
  • София
На мен ми преливаха и не беше от моята група,за това питам.Не се заяждам,просто пишеш отдавна не се практикува,ама незнаеш от кога. Laughing

# 12
И понеже на теб са ти преляли кръв от друга кръвна група (ако въобще е било така), това означава, че е редно и безопасно? Или че случаят на авторката е аналогичен? И аз не се заяждам, просто не разбирам смисъла на включването ти. За планова операция никой няма да рискува да прелее различна кръвна група (може би някъде в Третия свят, не знам). Освен това винаги, когато е възможна замяна на дарената кръв, от Кръвния център казват.

# 13
  • София
Не се напрягай де LaughingСмисъла е прост попитах от кога не се прави и ти нешо се засегна.Моята беше по спешност,а след това ми преливаха още и видях какво пише на сака.Дай обосновка де-след като определена група може да дава и да приема от всички защо да не се прелее  кръв от различна група? Grinning

# 14
Не знам от кога не се прави и не разбирам какво значение има тази информация за авторката. При спешни случаи, ако няма друг избор, е допустимо преливане на една единица (300 мл) от съвместима кръвна група. Не го написах, защото - отново - няма отношение към случая на авторката.
Аз не съм лекар, а прост кръводарител с банална кръвна група, от десет години насам. Покрай това ми "хоби" съм научила някои неща от практиката в България.
За съвместимостта на кръвните групи и кръвопреливането има много информация в интернет. Например тук: http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_4116.html

Ако авторката още не е намерила дарител,
Скрит текст:
може да потърси и платен - пред НЦТХ винаги има. Колкото и да ми е неприятно да споменавам тази възможност.

Общи условия

Активация на акаунт