Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 665
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте свети ми, че солта е свършила. Намерих къде се сипва, като отвих капака си имаше вода.
След това почнах да сипвам, но видях че тази сол не се трупа, а отива някъде. Това нормално ли е?
По едно време спрях да сипвам, защото бях сипъл към 400 грама. Бръкнах вътре и нямаше нищо. Идеята ми, е къде отива тази сол ? Нормално ли е това. Ако сипя всичката сол да не стане да иде някъде Simple Smile
След като сипах тези 400 грама идикатора пак си светеше, че няма сол.
Миялнята е LI 480
Имам същия проблем. Взех си Бош/втора употреба/ и няма инструкции. В Брусарци , Монтанска област съм и водата е много твърда. Ползвах два- три пъти без сол. Прочетох всичко и си купих сол, но..... казанчето е пълно с вода, сипвах, сипвах.... водата не свърша, солта не се вижда.... сипах 400 гр. Да сипвам ли аз до видимо пълно със сол казанче, или си имам проблем?
Моята също е Бош. Резервоара за сол поема над 1,5 килограма. Сипвайте спокойно до дупка.

# 391
  • София
Много ги пълните тия съдомиялни затова Simple Smile

Аз пък си мисля, че реално не можем да напълним миялната до пълния ѝ капацитет. Също както при пералните - капацитет 7 кг, обаче не може да събере повече от 5 кг. сухо пране. Така си мисля, че е и при миялните - по-скоро проблемът според мен често е в неправилно подреждане.  newsm78

# 392
  • Варна
Много ги пълните тия съдомиялни затова Simple Smile

Аз пък си мисля, че реално не можем да напълним миялната до пълния ѝ капацитет. Също както при пералните - капацитет 7 кг, обаче не може да събере повече от 5 кг. сухо пране. Така си мисля, че е и при миялните - по-скоро проблемът според мен често е в неправилно подреждане.  newsm78

Ами как да бъдат подредени 5 купи и 20 чинии примерно за една кошница?Аз слагам купите например на горната кошница а не върху чиниите Simple Smile

# 393
  • София
Аз така и не мога да разбера точно какво значи 12 комплекта...Ако е 12 малки, 12 големи чинии и 12 чаши и прибори може спокойно да се напълни, дори и с 12 дълбоки чинии..
Вече тенджери, тави, купички, и не знам какво си ядат място и намаляват мястото за чинии например.
Иначе купи зависи какви точно малки ли, големи ли, например сега купичките към чиниите(купи за супа), които са ми се побират в разделинията за чинии, но не знам колко ще се измиват, още не съм ги пуснала, може би трябва да са през едно разбеление за да влиза хубаво вода между тях. Малките купички си ги редя  иначе при чашите на горната кошница, спокойно сабирам 6 купички и доста чаши.
Големи купи като за салати редя където имам място и горе и долу, нямам чак толкова чинии на ден, че да запълнят за 1 ден цялата долна кошница.

# 394
  • Варна
То и аз слагам където сваря ама гледам да не са едно върху друго,че ефекта няма да е много добър Simple Smile
Купа за супа няма как да се събере при чиниите защото аз ползвам от тези големите 250мл които са.Тях ги мия само захлюпени с мръсното надолу
Тави,тенжери буквално ми изяждат горната кошница с тук таме някой черпак между тях или чаши Simple Smile

# 395
  • София
Ами до ръба е 300 мл, нормално купата, като не е препълнена е 250-260 мл. https://www.pochehli.com/product/3760/komplekt-ot-6-br-kupichki- … ld-red-16-sm.html такива са и за мое голямо учудване се побират идеално в местата за чинии.
Тави и тенджери си редя долу предимно.

Последна редакция: вт, 29 дек 2015, 13:33 от Angel_Dust

# 396
  • Варна
Тези точно не съм виждала,но купичките на Луминарик от сервизите дето гледах си бяха малки Simple Smile
Моята трябва да е нещо такова

http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=126&pid=94535

Въобще не влиза в мястото за чинии

# 397
  • София
Такива няма как да влязат, да. Купичките на луминарк не изглеждат големи, но са с една нормална вместимост, имам и дуралекс сходен обем течност побират, но са по-дълбоки и няма как да влезнат в  чинийното отделение.
Както и да е, просто зависи и от съдовете, организацията на миялната, аз само споделих, че съм приятно изненадана от тези купички, но наистина си мисля, че ако не ги редя през едно разделение няма да се мият съвсем ок, защото все пак не са плитки като чинии и не знам ще влиза ли добре вода между тях.

# 398
  • София
Аз имам същите купички на Луминарк и съм ги редила на горната кошница, без да прескачам разделение и се измиват, с уговорката че винаги ги изплаквам и няма засъхнала храна по тях.

# 399
  • София
Супер, мерси Simple Smile

# 400
Аз имам същите купички на Луминарк и съм ги редила на горната кошница, без да прескачам разделение и се измиват, с уговорката че винаги ги изплаквам и няма засъхнала храна по тях.
То ако ще вися на мивката да мия всичко преди да го вкарам в миялната, защо ми е миялна?Разбирам да се отстранят едрите отпадъци, но чак пък толкова. Stop

# 401
  • София
То ако ще вися на мивката да мия всичко преди да го вкарам в миялната, защо ми е миялна?Разбирам да се отстранят едрите отпадъци, но чак пък толкова. Stop
Защо са нужни такива заядливи коментари и то анонимни...?  newsm78
Не става въпрос да се мие преди да се сложи в съдомиялната. Анита е казала, че изплаква, за да бъдем точни! Аз лично събирам през целия ден в мивката мръсната посуда, съответно върху нея тече вода, мием си ръцете.. и когато вечерта тръгна да прибирам всичко в миялната, то реално няма остатъци от храна върху съдовете - нито едри, нито ситни. Т.е. преди да си сложа чиниите в мивката те реално са изплакнати.  Crossing Arms

# 402
  • Варна
Ако не се изплаква няма ли да се позадръсти филтъра?  newsm78

# 403
Не плакна нищо - само обирам едрите остатъци със салфетка и слагам в миялната. Не виждам смисъл да плакна при миялна, а да трупам в мивката ми е неестетично. Вечер я пускам и сутринта всичко е чисто. Филтър чистим много рядко, правим профилактика на 2-3 месеца.

# 404
Ако не се изплаква няма ли да се позадръсти филтъра?  newsm78
Ами пробвайте няколко пъти и ще видите. Simple Smile аз само с нож или вилица махам някакви парчета ( например остатъци от салата) и слагам вътре. Никога нищо не откривам във филтъра. Веднъж само листенце магданоз беше залепнало във филтъра. Ползвам ли някаква посуда веднага в съдомиялната - нищо не трупам в мивката много ми е грозно да я гледам там.

Общи условия

Активация на акаунт