Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 575
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Какво мислите за тази миялна http://electra.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/g-4920-sc-white/, има ли някаква уловка, че е толкова евтина, понеже цените, които спрягат за уреди на тази марка почват с 2 и  3 обикновено  Simple Smile.
Голяма мъка ми е със стария евролукс, който въпреки непрекъсната подръжка,  1 път в месеца празна се чисти със специален препарат, преглежда и се филтъра и пак 50% от времето не мие както трябва. Остава само да я подреждам неправилно, но явно тогава е ужасно трудно това Sad

# 631
  • София
@  gingerina - Ами 1500лв. редовна цена /нищо, че сега е 1200лв. на промо в линка който си дала/ за един съвсем базов модел машина, с 5 програми и свободностояща никак не са малко. Като й гледам параметрите, машинката никак не е лоша, има си всичко необходимо, но марката си иска цената. Другите имат по още 1 "+" в енергийния клас, повече програми, по тихи са, за вграждане са, имат и разни "гъзарийки" от сорта на "AutoOpen авоматично отваряне след края на програмата", Тъч интерфейс, BrilliantLight – осветление от 4 места и подобни - това при по - скъпите модели.

@ Velina_p - да не би да е предозирана с препарат и да не може да го отмие? 6-тото чувсто е като автоматичната програма при други марки - сама си преценява колко да мие. Явно нещо и е активирало "6-тото чувство" и пукса по-дълъг цикъл. Ако си ложила и чисти чинии съвсем /те се пенят, но няма какво да им се измива/. Едва ли е  от солта, но пробвай да я намалиш на 5 или на 4, може да и идва прекалено мека водата и да не може да отмие препарата така.

# 632
От какво бяха белите следи по дъното на тенджерите? Сега ми се случи

# 633
  • София
Какво мислите за тази миялна http://electra.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/g-4920-sc-white/, има ли някаква уловка, че е толкова евтина, понеже цените, които спрягат за уреди на тази марка почват с 2 и  3 обикновено  Simple Smile.

Здравей! Аз я имам същата, купена през октомври миналата година, пак с такова намаление. Чудех се за уловката, но поех риска и не съжалявам. Справя се отлично, доволна съм  Simple Smile Наистина няма много избор от програми, но мисля че не ми и трябват повече. По отношение на шум също нямам забележки, тиха е. Ако има нещо конкретно, което те интересува, питай  Peace
Имай предвид, че е произведена в Чехия, а не в Германия.

# 634
  • София
Някой скоро да си е купувал миялна Бош?
Аз преди време избирах, избирах, тя мойта взе, че се оправи, но сега пак прави проблеми. И мисля да е Бош, та търся мнения, че имат сума ти модели с мноооого леки разлики са някои и да се чудиш какво да избереш.

Аз съм с Бош от... близо 2 месеца. Доволна съм засега - много е тиха и мие добре. Колебаех се между нея и един Самсунг, но като отидохме на място се оказа, че Самсунга е само мостра. Така колебанията ми отпаднаха бързо  Laughing  

Тази е моята:
http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BOS … MV-53N80/p/683813

# 635
Аз мия основно на 6-то чувство и никога не ми е показвала време 4 часа  newsm78 Даже свършва по-рано, отколкото е времето  Rolling Eyes

# 636
  • София
По книжка 6-то чувство е  до 172 минути (никога не е мила и моята толкова), та не виждам как ще откара 4 часа. Може би е редно да се свържете с продавач/сервиз или каквото там.

# 637
Аз не помня колко е по книжка, ами сравнявам с това, което изписва в началото - при мен, ако не се лъжа, изписва 2:22, но почти винаги свършва около половин час преди да изтече времето. И то не, че засичам, ами като отворя вратата да ги вадя, изписва остатъка от минутите и "ËND", а пък не е като да съм й прекъснала програмата  newsm78

# 638
  • София
книжката е просто до мен и погледнах, иначе наистина в началото върти на 2,22 докато изчисли и после вече показва реално колко ще мие.

# 639
  • Berlin
wave, благодаря и аз май от тази серия разглеждам.

# 640
Искам да питам за мнение.Снощи преди да си легна пуснах миялната но тази сутрин като ставам гледам че всичко е измито и изсушено но под долната кошница всичко е в вода и контейнера не знам дали така  се нарича под кошницата също е пълен с вода.Дали от какво се е получило това че миялната не е изпомпила водата.

# 641
Искам да питам за мнение.Снощи преди да си легна пуснах миялната но тази сутрин като ставам гледам че всичко е измито и изсушено но под долната кошница всичко е в вода и контейнера не знам дали така  се нарича под кошницата също е пълен с вода.Дали от какво се е получило това че миялната не е изпомпила водата.

Ами има проблем според мен , не трябва да има вода останала

А аз още си стоя с моя проблем - казанчето за солта не ми се пълни с вода .

# 642
Може да има изкристализирала сол по тръбичката за свежа вода към съдчето. Изгреби с лъжица и ръка от солта доколкото успееш, налей вода, разбърквай изчакай час два, махни водата - просто наливай чиста нека прелива и разбърквай така няколко пъти докато цялата сол се изчисти

# 643
  • На брега на реката
Нуб,
Пусни миялната без съдове и препарат, с отворена капачка на солта. Може да успее да разкисне и всичко да се оправи. Аз бих я пуснала на дълга програма с висока Т.

# 644
Нуб,
Пусни миялната без съдове и препарат, с отворена капачка на солта. Може да успее да разкисне и всичко да се оправи. Аз бих я пуснала на дълга програма с висока Т.
Нееее. Не с отворена капачка и препарат. Може с отворена капачка и БЕЗ препарат. Трябва и гланца да се спре на 0. На моята в книжката има голям знак внимание да се внимава да не се обърка солта и праха за съдомиялни защото пише че ако се объркаш и вместо сол в отделението сложиш прах това ще унищожи системата за омекотяване на вода безвъзвратно (явно смолите се прецакват). Така че никакъв препарат да не попада там.

Общи условия

Активация на акаунт